Temat: Irlandia, laczmy sie ::P

Użytkownik Romeo Avatar Arthrm
    Mieszka w
    Dublin, Ireland, Ireland/Kraków, Bochnia
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTS Sportivo,

Domyślnie

no wczoraj problem wrocil... i do tego metaliczny dzwiek spod maski przy cieplym silniku....auto natychmiast pojechalo do mechanika... nie chcialem robic nim wiekszych tras...
    Drugi dzien staraja sie dojsc do tego co jest grane... aku nowe, swiece ok, rozrzad ok, przeplywomierz ok.... teraz testuja wtryski... a metaliczni dzwiek dochodzi z za silnika...wiec wykluczony jest pasek alternatora

- - - Updated - - -

u mnie zdiagnozowane.... nieszczelny jeden z wtryskow i do tego w zeszlym roku wymienialem ( 10 miesiecy temu przebieg od tego czasu 10 tys km) olej i wlewalem castrol magnatec...teraz okazalo sie ze jest mocno rozwodniony.... metaliczny dwiek pod maska to pompa wspomagania.... dzisiaj sie do niej dobieraja...podobno sporo roboty przy tym... mozliwe ze tylko napinacz jest walniety i stad ten dzwiek ( tylko na cieplym silniku)

- - - Updated - - -

ok to kolo pasowe daje te dzwieki...guma sie rozchodzi... wiecie moze czy w ie mozna gdzies dostac kol pasowe do 1.9 jts?
    Ostatnio edytowane przez Arthrm ; 18-09-2013 o 17:31
    IRLANDIA

____________Jest:_______________________Były:____ _______________________________

______Alfa Romeo 159 1.9 JTS Sportivo______ Alfa Romeo 156 1.6 Lusso________Alfa Romeo 147 1.6 Lusso
    __________________ _____

Użytkownik Romeo Avatar FifthGear
    Mieszka w
    Dublin
    Auto
    Obecnie Volvo S80 T6

Domyślnie

Nieszczelny wtrysk? to oringi trzeba wymienic daj odrazu wszystkie do regeneracji ultradzwiekowo. Za 4 120e wiem ze robia w dublinie ja wysylalem swoje od mondeo do UK.

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

wtryski naprawione teraz czeka na kolo pasowe za kazdym razem mam problemy zeby dostac czesci do 159 :/
    IRLANDIA

____________Jest:_______________________Były:____ _______________________________

______Alfa Romeo 159 1.9 JTS Sportivo______ Alfa Romeo 156 1.6 Lusso________Alfa Romeo 147 1.6 Lusso
    __________________ _____

Mieszka w
    Dublin
    Auto
    Obecnie Volvo S80 T6

Domyślnie

Normalne, lepiej czasem sie nie wkurzac i zamawiac z polski odrazu. Ale kolo pasowe od czego polecialo, raczej nie taka chyba standardowa usterka.

Ja swoja 166 bede chcial sprzedac, mamy zamiar z rodzinka sie wybrac w podroz na kontynent do Francji i Wloch i chce kupic 7 seatera ew kombi. Jesli ktos jest zainteresowany moja 166 to oddam tanio, ale za jakies 3-4 miesiace.

Sent from my C6603 using Tapatalk 4

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Co do kola to czytajac forum...chyba 159 lubia miec z tym problem...
    Sam juz zaczalem myslec nad naprawa i sprzedaniem auta...kupieniem czegos wiekszego...tzn z wiekszym bagaznikiem... ale na razie Żona nie pozwala

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
    IRLANDIA

__________________ _____

Użytkownik Romeo Avatar konrad251
    Mieszka w
    Leżajsk / Dublin
    Auto
    166 - Była

Domyślnie

Fifth... mam to na oku za tyle czasu peewnie sam się tym zainteresuje bo powoli się rozglądam
    ale ze do roboty mam 2 minuty z buta to i ciśnienia nie ma ;]
    Więc jak cos to zapisuje się na listę oczekujących

Mieszka w
    Dublin
    Auto
    Obecnie Volvo S80 T6

Domyślnie

Spoko nie ma cisnienia. Ja bede zmienial dopiero po swietach na cos innego. Mam juz pare opcji teraz tylko zebrac kase i najwazniesze uzyskac akceptację zony

Użytkownik Romeo Avatar konrad251
    Mieszka w
    Leżajsk / Dublin
    Auto
    166 - Była

Domyślnie

co węszysz??

Mieszka w
    Dublin
    Auto
    Obecnie Volvo S80 T6

Domyślnie

1.Grand Espace Initiale 2.0T ( podobno dobry diesel)
    2. Saab 95 2.3T
    3. Bmw 530i r6
    4. Bmw 730i r6
    5. Citroen C6 2.7 tez diesel

Chce kupic jak najmlodszy i najbardziej wypasiony zeby mi przewizol 5 osob i bagaz bez problemu. Chce uniknac diesla i za wszelka cene, bo jak cos walnie to sie nie pozbieram co jest bardzo mozliwe w kilkuletnim aucie. Celuje w roczniki 06-08. Zadnych Vek bo tam z regoly nie ma gdzie reki wlozyc. Chetnie bym kupil lexusa ls430 ale 4.2 v8 na irlandie to chory pomysl. Na chwile obecna wygrywa BMW ze wzgledu na dostepnosc, dobry i mocny i ekonomiczny rzedowy silnik 3l bez turbo. Chociaz nie widze siebie w Bmw. Dlatego do listy doszedl C6, diesel ale za to jeden z najlepszych silnikow diesla. No i hydropneumatyczne zawieszenie.

Mieszka w
    Dublin
    Auto
    Obecnie Volvo S80 T6

Domyślnie

Alfe albo sprzedam albo jak nie znajdzie sie kupiec to zostawie. Szkoda ze 166 po lifcie niwiele sie zmienila ( w zasadzie to naewet przed mi sie bardziej podoba)