Strona 37 z 126 PierwszyPierwszy ... 27282930313233343536373839404142434445464787 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 1257

Temat: Falujace obroty w TS

Użytkownik Romeo Avatar motofan
    Mieszka w
    Słupsk
    Auto
    Było Alfa Romeo 156 2.0 T.SPARK 16V 1999r jest Renault Laguna II 1.8 Dynamic

Domyślnie

cholerne dziadostwo, sprawdzę wkład tej przepływki
    spalanie 7.8l/100km
    ====================================
    pomoc w diagnostyce komputerowej Alf

Użytkownik Rowerzysta Avatar silentbob83
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 TS 2000 rok

Domyślnie

Cytat Napisał koko75 Zobacz post
    A co powiecie na to stwierdzenie:
    pomoże ci przeprogramowanie centralki wtrysku taki program ma aso
    lub lub po prostu należy ,,ućiac,, czarno zielony kabel dochodzący
    do centralki wtrysku ten który mierzy prędkosc samochodu (centralka
    nie wykryje błedu)wiem bo pracuje w aso alfa romeo.
    Co do ucinania kabelków - jakoś nie jestem przekonany... nie żebym miał jakąś wiedzę tajemną i przekonanie, że nie zadziała, ale to trochę drastyczne rozwiązanie jak na mój gust
    Jeżeli chodzi o przeprogramowanie centralki to może być w tym jakieś ziarno prawny - poniżej załączam skany dokumentów ASO z rozwiązaniem serwisowym falowania obrotów. Znalazłem to kiedyś przypadkiem (nie wiem czy bubu gdzieś tego nie przyklejał - ale już nie pamiętam), nie wiem czy to działa, ale może komuś będzie przydatne:

http://img52.imageshack.us/i/serviceinfo1.jpg/

http://img27.imageshack.us/i/serviceinfo2.jpg/

http://img88.imageshack.us/i/serviceinfo3.jpg/

Mieszka w
    Słupsk
    Auto

Domyślnie Serwis Fiata

Jeżeli możecie to napiszcie ile może/powinien wziąć Serwis Fiata za taką aktualizację softu. W Słupsku za samo wpięcie się wtyczką w OBD płacę już na dzień dobry 250 netto, aż boję się pomyśleć ile dodatkowo za aktualizację softu. Zdzierają człowieka ze skóry w biały dzień. Czy mają prawo ustalać sobie takie ceny? czy powinny one być jakoś regulowane przez sieć Fiata. Fiat w Słupsku to dramat, powiedziałem im że mam falowanie obrotów, a oni bez sprawdzenia od razu stwierdzili że muszą rozebrać silnik!!! bez sprawdzenia przepływki, softu, bez jakiejkolwiek diagnostyki! Cena za wykrycie falowania- 900 netto + oczywiście naprawa, części i można się już wieszać.
    spalanie 7.8l/100km

Użytkownik Rowerzysta Avatar silentbob83
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 TS 2000 rok

Domyślnie

Cytat Napisał motofan Zobacz post
    Jeżeli możecie to napiszcie ile może/powinien wziąć Serwis Fiata za taką aktualizację softu. W Słupsku za samo wpięcie się wtyczką w OBD płacę już na dzień dobry 250 netto, aż boję się pomyśleć ile dodatkowo za aktualizację softu. Zdzierają człowieka ze skóry w biały dzień. Czy mają prawo ustalać sobie takie ceny? czy powinny one być jakoś regulowane przez sieć Fiata. Fiat w Słupsku to dramat, powiedziałem im że mam falowanie obrotów, a oni bez sprawdzenia od razu stwierdzili że muszą rozebrać silnik!!! bez sprawdzenia przepływki, softu, bez jakiejkolwiek diagnostyki! Cena za wykrycie falowania- 900 netto + oczywiście naprawa, części i można się już wieszać.
    Ja tego u siebie nie robiłem więc Ci nie podpowiem :/ Upewnij się, że taką operację można u Ciebie przeprowadzić (oraz, że w ramach gwarancji nie była robiona - ja u siebie w książce serwisowej znalazłem wpis, że centralka była updatowana) i zadzwoń do serwisu. Lepiej jak będziesz siedział, bo cena może Cię ściąć z nóg

Mieszka w
    Słupsk
    Auto

Domyślnie Rozbita Alfa

Moja znajoma jeździła codziennie Alfą 156 2.0 TS i miała zmienić rozrząd i świece. Pojechała do Fiata i zaśpiewali od niej 4.5 tyś zł za wymianę rozrządu i świec, więc zrezygnowała z serwisu bo nie miała tyle pieniędzy. Tydzień temu zerwał jej się pasek i z silnika pozostał miał. Fiat i ich ceny doprowadziło do tego że uśmierciła auto. Gratuluje po raz kolejny serwisowi Auto Diug w Słupsku.
    spalanie 7.8l/100km

ViP Znawca Avatar cinas
    Mieszka w
    Tomaszów Maz. czasem Piła
    Auto
    Alfa 159 SW -> 2007->1.9 16v JTD->136KM

Domyślnie

no no dobre ceny ma, skutecznie zachęca do zrobienia przy aucie niczego

Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
    Jest
    klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
    ALFA-i każdy dzień jest inny

MarcinTM
    Gość

Domyślnie

. Tępe ch*je... muszą nadrabiać kasą bo ilością klientów nie dali by rady.

Ale mogła wziąć kredyt panowie wymienili by w kapciach i białych rękawiczkach rozrząd w 30min. a ona by wypiła w tym czasie kawkę
    hehe żart...

Mieszka w
    Słupsk
    Auto

Domyślnie

Rok temu byliśmy z kolegą z pracy z Pandą w serwisie Fiata i czekaliśmy sobie w poczekalni na auto i tak się złożyło że wpada facet do serwisu od Alfy, nieźle był rozwścieczony bo rzucał kurw**i na nich, że kupił Alfę za 79 tyś i mu ukradli jeszcze lewarek z samochodu, że nie szanują cudzej własności itd mówię wam jaki był cyrk, powyzywał ich od debili i takie tam. Aż się uśmiałem bo dobrze im nawciskał skur***nom.

---------- Post dodany o godzinie 22:34 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:33 ----------

A tej mojej znajomej to mi naprawde szkoda, patrzy teraz na moją Alfę i jej się płakać chce aż.

---------- Post dodany o godzinie 22:36 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:34 ----------

Co do kawki, tak podają, ale trzeba zapłacić, jak za wszystko we Fiacie. (Żarówka od podświetlenia pokrętła klimy- 38zł netto.)
    spalanie 7.8l/100km

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 TS

Domyślnie

Cytat Napisał motofan Zobacz post
    Pojechała do Fiata i zaśpiewali od niej 4.5 tyś zł za wymianę rozrządu i świec,
    Wiem ze odbiega to od tematu, ale czy takie coś nie podchodzi pod jakieś wykroczenie,paragraf ??
    Bo chętnie napuściłbym kogo trzeba na naciągaczy i złodzieji.

Mieszka w
    Słupsk
    Auto

Domyślnie

To się nadaje do telewizji a co najmniej do gazety za nieludzkie traktowanie, czyste złodziejstwo, jak dla mnie to jest to sieć, a skoro sieć to muszą się trzymać ustalonych cen, z opisów forumowiczów wynika że w niektórych serwisach Fiata niektóre usługi były wykonywane nawet za darmo np update softu który był zalecany przez fabrykę, a w innych były pobierane bardzo wysokie opłaty za tą samą usługę. Jak to jest że jadę do serwisu w Słupsku i proszę o podmianę przepływki bo mówię że na 90% jest uszkodzona i chcę sprawdzić, a oni każą mi zostawiać samochód na dwa dni licząc 50zł netto za każdą roboczogodzinę??! przecież to jawne oszustwo.
    spalanie 7.8l/100km