Strona 37 z 204 PierwszyPierwszy ... 27282930313233343536373839404142434445464787137 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 2036

Temat: [MiTo/Giulietta] porady przy zakupie aut nowych

dwilk
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał lechtak Zobacz post
    Kto to włącza automat na błoto?
    A samo sie wlacza. Prawda jest, ze nie wiem jak to dziala (aktywacja) w Giuliettie, ale wynalazek ten w Lagunie wlaczal sie samoczynnie po uzyciu spryskiwaczy (w sensie aktywowal sie czujnik jesli zostaly uzyte wycieraczki). Po za tym, nawet jesli jedziemy w deszcz i aktywowanie tej funkcji jest jak najbardziej wlasciwe, to pamietanie aby to wylaczyc gdy opady sie zmniejsza jest zaprzeczeniem idei automatu.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Sierek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Gulietta QV

Domyślnie

W Passacie automat się włączało przesuwając dźwignię w położenie Pauza. Dodatkowo można było sterować płynnie czułością. Znakomicie się to sprawdzało właśnie od wiosny do jesieni dobrze dopasowując długość pauzy do prędkości i intensywności deszczu/deszczyku/mżawki. W zimie, przy błocie pośniegowym automat był całkowicie bezużyteczny.

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Domyślnie

Czujnik wilgotności działa prawidłowo. Prosty przykład na zewnątrz jest -5 ( sprężarka nie działa bo i po co) lub 20st.(sprężarka działa i pada deszcz) wewnątrz siedzą cztery osoby w mokrych kurtkach, obieg wewnętrzny włączony. Czujnik wilgotności otworzy obieg, wpuści powietrze z zewnątrz ( tak jak dziadek w Fiacie 126p otwierał lufcik okna) Można samemu otworzyć okno, otworzyć nawiew z zewnątrz, lub zamówić czujnik wilgotności. W lecie działanie będzie bardziej widoczne.

Czujnik AQS również działa jaśniej przy dodatnich temperaturach, w zimie z racji ze sprężarka nie działa a zamkniecie obiegu wew. powoduje wzrost wilgotności, co za tym idzie obieg jest otwarty non stop.

Czujnik wycieraczek działa w miarę poprawnie, wkurza jak auto stoi w deszczu ( zadziej zbiera wodę) ale gdy auto jedzie działa prawidłowo. zadaniem jego jest dobór prędkości zbierania do szybkości auta i natężenia opadów.

Zmierzchowy działa idealnie

---------- Post added at 19:52 ---------- Previous post was at 19:48 ----------

Cytat Napisał dwilk Zobacz post
    A samo sie wlacza. Prawda jest, ze nie wiem jak to dziala (aktywacja) w Giuliettie, ale wynalazek ten w Lagunie wlaczal sie samoczynnie po uzyciu spryskiwaczy (w sensie aktywowal sie czujnik jesli zostaly uzyte wycieraczki). Po za tym, nawet jesli jedziemy w deszcz i aktywowanie tej funkcji jest jak najbardziej wlasciwe, to pamietanie aby to wylaczyc gdy opady sie zmniejsza jest zaprzeczeniem idei automatu.
    U mnie działa normalnie. auto wybiera prędkość odpowiednia do warunków. gdy zostawisz przełącznik na auto to po wyłączeniu zapłonu i ponownym uruchomieniu auto nie działa, należy ponownie aktywować.
    Ostatnio edytowane przez lechtak ; 24-02-2011 o 19:59

Użytkownik Świeżak Avatar BartekL
    Mieszka w
    Warszawa/Lublin
    Auto
    Giulietta Veloce Rosso Competizione, 156 GTA SW, 159

Domyślnie

Mam pytanie dotyczące Giulietty QV. Z tego co rozumiem to nie każda QV ma na desce ten duży, wysuwany wyświetlacz? Jest on dostępny tylko z nawigacją?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Dokładnie.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

macacus
    Gość

Domyślnie

Opcje automatyki świateł i wycieraczek to przydatne gadżety. Pomimo początkowego braku entuzjazmu - opcja otrzymana z dobrodziejstwem inwentarza, teraz jestem zadowolony i przy ewentualnych zakupach w przyszłości na pewno będę szukał tych opcji. Fakt, że w niektórych okolicznościach (sól na drodze i szybie) auto wycieraczek nie działa tak jakbym chciał, ale wtedy przechodzę na ręczne ze spryskiwaczem i nie ma problemu. Jak ich mądrze używać to naprawdę ułatwiają życie.
    Światła działają świetnie, tak się przyzwyczaiłem, że w innych samochodach zapominam o ich włączaniu. Czułość obu układów można zmienić w setupie.
    Działanie czujnika zapachów zaobserwowałem tylko raz w ciągu 14kkm, obieg zamknął się na A4 między Katowicami a Krakowem (wysypisko śmieci w połowie drogi), jednak zamknął się za późno, i tak śmierdziało.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Też trochę żałuje czujnika zmierzchu Miałem przez pewien czas okazję jeździć Audi A5 z takim wynalazkiem .... sprawdzało się świetnie ... włączało światła gdy tylko zrobiło się ciemniej (przykładowo przez przejazd otoczony z obu stron kolumną drzew - ewidentnie ciemniej) tam było to połączone z automatycznie przyciemnianymi lusterkami wew i zew .... też świetny gadget Bardzo ułatwiał zycie ... niestety przy zamówieniu katalog do Julki wprowadził sporo zamieszania poprzez tłumaczenie i w wyniku tego nie ma

Użytkownik Rowerzysta Avatar Sierek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Gulietta QV

Domyślnie

Pakiet Widoczność to załatwia.

jarek99
    Gość

Domyślnie

Witam,
    jestem świeżo po jazdach testowych Giuliettą,szukałem innego auta używanego ale przez przypadek trafiłem na A.R
    oto moja konfiguracja:
    silnik 1.4 170 KM
    kolor czarny metalik
    pakiet sport 1
    pakiet premium 2
    pakiet widoczność
    alarm,przyciemnione szyby,wieksze tarcze ham.
    składane lusterka,regulowane fotele
    tapicerka skóra-materiał
    BOSE
    taka konfiguracja to 107 tyś - rabat cena ostateczna 99 tyś
    chciałem jeszcze grzane fotele ale okazuje się są dostepne tylko z elektryką foteli za 4 tyś.
    mam jeszcze ochote na automatyczną skrzynie ma być dostępna w kwietniu około 7 tys.
    Mam teraz mętlik w głowie miało być używane BMW e 92(coupe) z 2007-2008 a tu taki odwrót,obecnie jeżdzę BMW E90 2.0 D automat z pełnym wyposażeniem,obce mi są niezaplanowane wizyty w serwisie przebieg 210 tyś,nic nie skrzypi wszystko działa, ale chce teraz mieć auto wyraziste takim napewno jest BMW e92 jak i Giulietta.
    Ciężkie dni i noce się zapowiadają.

Użytkownik Świeżak Avatar BartekL
    Mieszka w
    Warszawa/Lublin
    Auto
    Giulietta Veloce Rosso Competizione, 156 GTA SW, 159

Domyślnie

Cytat Napisał jarek99 Zobacz post
    chciałem jeszcze grzane fotele ale okazuje się są dostepne tylko z elektryką foteli za 4 tyś.
    Dziwna sprawa, u mnie przy konfigurowaniu można było bez problemu oddzielnie zamówić grzanie bez elektryki