Strona 37 z 1815 PierwszyPierwszy ... 272829303132333435363738394041424344454647871375371037 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 18142

Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Romeo Avatar Franek Strzelba
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6

Domyślnie

Cytat Napisał grzdylu Zobacz post
    przynajmniej mam 100% pewność, że auto nie było po jakimś dzwonie
    Mały OT: Nie chcę się wdawać w jałową dyskusję, ale tym stwierdzeniem trochę mnie zdziwiłeś... Z Twojej wypowiedzi wynika, że w SA są TYLKO takie egzemplarze, czy tak? Czy chodziło Ci o to, że po sprawdzeniu swojego egzemplarza gdzieś w serwisie tak stwierdziłeś?

Uwaga - nic nie insynuuję, tylko najzwyczajniej w świecie pytam, żeby zrozumieć treść posta kolegi grzdylu!
    AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
    AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Franek Strzelba Zobacz post
    Mały OT: Nie chcę się wdawać w jałową dyskusję, ale tym stwierdzeniem trochę mnie zdziwiłeś... Z Twojej wypowiedzi wynika, że w SA są TYLKO takie egzemplarze, czy tak? Czy chodziło Ci o to, że po sprawdzeniu swojego egzemplarza gdzieś w serwisie tak stwierdziłeś?

Uwaga - nic nie insynuuję, tylko najzwyczajniej w świecie pytam, żeby zrozumieć treść posta kolegi grzdylu!
    nie nie ...oczywiście na rynku jest pełno aut po potężnych i małych dzwonach (nawet te których cena na to nie wskazuje) i mimo, że właściciel wymienionego komisu twierdzi, że ma tylko auta bezwypadkowe to nikt nie jest doskonały i jego też ktoś mógł oszukać. Chcę podkreślić, że najlepszym sposobem na kupno DOBREGO auta to wielokrotne "prześwietlanie" auta na wskroś. Bez względu czy kupuje się samemu, czy z komisu czy od pierwszego właściciela...sprawdzać, sprawdzać i jeszcze raz sprawdzać. Przynajmniej później uniknie się rozczarowania a rzeczy które wyjdą przy sprawdzaniu można zaakceptować i naprawić lub zrezygnować z kupna. Koszt przeglądu coś koło 400zł (w ASO) a korzyści z tego płynące są ogromne.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar daro1906
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 16 V Distinctive

Domyślnie

No nareszcie sensowne uwagi.

Sill
    Gość

Domyślnie Gdzie kupic uzywana AR 159?

Witam Wszystkich,

Czy ktos moze polecic zaufane miejsce gdzie mozna kupic uzywana AR 159 ? Moze byc w polsce, moze byc za granica. Chodzi o to zeby bylo warto tam jechac. Troche juz jestem zdegustowany ogladaniem aut od handlarzy (sami wiecie jak to jest).

Z gory wielkie dzieki za pomoc
    i pozdrawiam serdecznie
    Sill

Sill
    Gość

Domyślnie

szyrud1696, mozesz podac namiary na tego czlowieka, ktory specjalizuje sie w sprzedazy AR ? Nie jestem ze Slaska, ale chetnie bym sie skontaktowal z ta osoba ...

Cytat Napisał szyrud1696 Zobacz post
    Ja miałem poprzednio 156 berlina ( sedan ). Wózek pakowałem jak był rozłożony i tak naprawdę po bagazniku...Teraz mam 159 SW i tak jak pisali moi przedmówcy nie jest to bagaznik z mondeo czy octavi ale jest lepiej niż w sedanie głownie przez brak ograniczenia "prześwitem" otworu .
    Jak jesteś ze Ślaska to mogę Ci podpowiedzieć albo nawet podjechać z Toba do człowieka, który specjalizuje sie w sprzedaży AR. Zawsze ma ich kilka do oglądnięcia/kupienia.

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

tak naprawde to najlepiej wyszukaj na autoscout.de ofert z rynku niemieckiego.
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

autoscout.de wybierasz wersje polską, szukasz auta od pierwszego wlasciciela, udokumentowane, dzwonisz, umawiasz sie, prosisz o fotki na priva albo o skany dokumentow jak sie obawiasz wtopy. Wsiadasz w auto z kolesiem i walisz do vaterlandu. najlepsze wyjscie.
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar m!ke
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    AR159 2.4 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał Sill Zobacz post
    szyrud1696, mozesz podac namiary na tego czlowieka, ktory specjalizuje sie w sprzedazy AR ? Nie jestem ze Slaska, ale chetnie bym sie skontaktowal z ta osoba ...
    Zapewne koledze chodzi o komis w Wodzisławiu Śląskim - Brachmański. Byłem tam. Poznałem właściciela. Bardzo sympatyczny pan. Wytargał nawet wózek od wnuka żebym mógł potrenować z bagażnikami sedana i SW. Prawdą jest, że ma zawsze kilka sztuk AR. Zestaw sobie ceny jego oferty i wersje 159 jakie ma. Są bardzo skrupulatnie wycenione. Ceny odzwierciedlają stan tych egzemplarzy. Gdyby miał taką 159 jaka mnie interesuje na 100% kupił bym tam. Narazie takiej sztuki tam nie ma. Warto tam jechać z wielu powodów. Ciekawie jest porównać kilka 159 stojących obok siebie itp. Ważne, że nie panuje tam atmosfera z SuperAlfa w stylu "po co pan tu przyjechał - aha - to nawet nie odpale auta a to żadnej jazdy próbnej itp. Ważne też, że facet nie udowadnia na siłe swoich racji tak jak omnibus z superalfa - który nie potrafi rozmawiać z ludźmi. Albo poprostu właściciel już się wypalił zawodowo. Opinie podaje po wizytach w tych dwóch miejscach w poszukiwaniu 159-ki. Nastawienie miałem zgoła odmienne jadąc do Częstochowy doświadczyłem tego czego spodziewałem się po Wodzisławiu. A koniec końców było odwrotnie Ale za to się pozytywnie zaskoczyłem.

Zbeer
    Gość

Domyślnie

"A jakia jest szansa , że na zachodzie tez nie kreca liczników a handlarze nie staraja sie ukryc wszelkich wad sprzedawanych samochodów?"

Podstawowym argumentem zwiększającym szanse jest koszt robocizny. W Niemczech te same usługi są 3 razy droższe, co oznacza że nie kalkuluje się robić tylko obniża się cenę. Te "walnięte" auta są chętnie kupowane przez kombinatorów z Europy Wschodniej co oznacza łatwy rynek zbytu: w szczególności idą do Rumunii, Bułgarii, na Litwę i Białoruś (w tych krajach można kupić obecnie "igiełki" taniej niż w Polsce). Dlatego auto w dobrym stanie w Niemczech trzyma cenę, oczywiście trzeba już uważać (szczególnie przy granicy), bo potrafią auto zrobić w Polsce i sprzedawać w Niemczech.
    Drugim argumentem jest to, że jeżeli udowodnisz Niemcowi kręcenie licznika to ma dużą szansę na pół roku za kratą.
    Trzecim i najważniejszym jest to, że oni nie lubią problemów oraz to, że na dzień dobry dostaniesz kawę . Z ceny (w zależności od wartości) schodzą spokojnie około 5 do 15% i sposób targowania się przebiega inaczej. Dla nich jest ważne ile auto stoi (jak ma małe szanse na szybką sprzedaż = większy rabat). Te po dzwonach schodzą jak świeże bułki - dobrze utrzymane trochę wolniej.
    Ja postawiłem na jakość i nie żałuję. W tej chwili mam 2 chętnych wśród znajomych na moje auto - co w sumie też jest ważne. Moim zdaniem rynek w Polsce zaczyna dojrzewać i ludzie coraz częściej wolą zapłacić więcej za lepiej. Dużym problemem jest jeszcze znalezienie chętnych na dostarczanie "lepszych" usług. Powinno się to zmienić, jak ludzie zobaczą że więcej można zarobić na stworzonej "swojej marce", niż na szwindlu.

Dużym problemem Polaków jest też brak kasy. NIE OCENIAM TEGO - piszę to dla tych, co mają zamiar wnieść niewiele w temacie.
    Nie ma co ukrywać, że wielu rozglądających się pisze się na kredyt lub leasing i wtedy chcą mieć auto z naszego rynku. Pakują się nawet w raty na 8 lat, bo kupią nowe i płacą jak za zboże. Oczywiście to ich sprawa, ale osobiście wolałbym leasing zwrotny. Nie ukrywajmy też, że sprowadzony 3, 4 latek jest zazwyczaj 40 - 70 % tańszy. I tu moim zdaniem brakuje ludzi, którym się powie - słuchaj chcę takie, a takie i mogę dać tyle, kredyt wezmę u Ciebie tylko przyprowadź mi tą moją jedyną wybraną ... Ja takich nie znalazłem i usłyszałem, że im się to nie opłaca, ponieważ auta używane w dobrym stanie sprzedają się zbyt wolno. Do tego miałem gotówkę na stole.
    Przez chwilę po powrocie zastanawiałem się, czy samemu się tym nie zająć. Kto wie ...

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

wiem, że już to pisałem i zaraz zostanę posądzony, że mam od tego %, ale polecam www.superalfa.pl. Ja jestem zadowolony