Strona 37 z 60 PierwszyPierwszy ... 272829303132333435363738394041424344454647 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 595

Temat: Alfa 159 i montaż nawigacji zamiast radia

Użytkownik Rowerzysta Avatar sAweK
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 8V 120 km.

Domyślnie

Wiec tak koledzy takie radyjko zamówiłem
    http://allegro.pl/radio-samochodowe-...844927118.html
    ma przyjść w ciągu nowego tygodnia . Do radia jest dołączona uniwersalna ramka i tu moje pytanie bo wiem że nie będzie to ładnie pasować a producenta nie mogę się dorobić o wymiary więc tu kolejna prośbą do was który zestaw ramek zamówić aby w jeden dzień wszystko ładnie założyć i nie czekać za przesyłka :
    http://allegro.pl/ramka-radiowa-alfa...766178721.html
    Czy taki zestaw ramek wybra jak wyżej podałem czy może wystarczy tylko ta zamówić:
    http://allegro.pl/ramka-radiowa-alfa...842914707.html
    Zostało tylko to mi zamówić i będę miał cały komplet aby zacząć montować ponieważ interfejs do przycisków mam już w domu dla tego prosił bym was o pomoc czy te ramki co ukazalem w linku będą pasowały do tego radia i czy oprócz tego muszę coś jeszcze dokupić czekam za waszymi odpowiedziami i z góry dzięki

Użytkownik Znawca Avatar olo_84
    Auto
    Alfa 159 16V 150KM Distinsive SW 2006

Domyślnie

Ramki które podałeś są zależne od kokpitu jaki masz w aucie tz jeśli poprzednio miałeś navi z dużym ekranem to bierzesz ramkę tą która podałeś jako pierwszą

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
    EGR - OFF
    klapki - OUT
    DPF - ON

Mieszka w
    Kalisz
    Auto

Domyślnie

Tak mam oryginalna Navi w aucie czyli muszę kupić tą droższa
    http://allegro.pl/ramka-radiowa-alfa...766178721.html
    I powinno być ok ?

Użytkownik Znawca Avatar olo_84
    Auto
    Alfa 159 16V 150KM Distinsive SW 2006

Domyślnie

Niektórzy się wypowiadali że te ramki czasem trzeba podszlifowac. Pomyśl też/weź pod uwagę czy nie wymienić kokpitu/panelu. Oryginalnie radio z navi jest większe od standardowego. Ja w swoim jeszcze nie wymieniłem ale obserwując ten wątek to radia osadzone w tej dużej dziurze wygląda słabo. Choć te radia gdzie nie ma przycisków i jest całe gładkie to jeszcze według mnie jest ok

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
    EGR - OFF
    klapki - OUT
    DPF - ON

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa romeo 1750 TBI

Domyślnie

Witam! Też mam zamiar wymienić fabryczne navi na cos fajniejszego tylko mam jeden problem ponieważ w mojej alfie 159 rok 2009 poprzez tę nawigacje steruje się też różnymi funkcjami i ustawieniami samochodu np. czy drzwi mają się zamknąć po ruszeniu i czy przy otwarciu tylko drzwi kierowcy mają się otworzyć czy wszystkie , kiedy przegląd był robiony itp. czy w nieoryginalnym kombajnie też można to mieć czy to jest wbudowane w fabryczny sprzęt i niefabryczny nie da rady? Jeżeli mogę prosić o odpowiedź będę wdzięczny!!!

- - - Updated - - -

Fabryczna nawigacja blue&me nav ma Bluetooth i sterowanie głosem

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

o ile wiem zmieniasz w proxi odpowiednio i menu dostepne miedzy zegarami rozbudowuje sie o te funkcje,czylu jak w autach bez nav.

Mieszka w
    Kalisz
    Auto

Domyślnie

No tak faktycznie ramkę trzeba i tak po swojemu zrobić i to bie jako szlif ale trzeba dość dużo wyciąć aby wszystkie ładnie spasowac ja juz mam caly sprzęt w domu czyli kamerke cofania kamerkę na przód pojazdu jako rejestrator i pomoc w parkowaniu zbędne ale niech sobie będzie następne interfejs do sterowania z kierownicy (i tu bym prosił o pomoc aby dokładnie opisać jak to podłączyć) itd. Teraz tylko czas by to ogarnąć plus mam zamiar przed montażem odnowić cały kokpit u mnie jest to akurat aluminium wiec bedzie troszkę zabawy bo wszystkie wstawki z alu bede malować na ten sam kolor lub delikatne wpadający w szarość więc jak będę malował juz kokpit to ramkę też zrobię w jeden kolor aby już nie robić sobie kolejnych kosztów .

- - - Updated - - -

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    o ile wiem zmieniasz w proxi odpowiednio i menu dostepne miedzy zegarami rozbudowuje sie o te funkcje,czylu jak w autach bez nav.
    Mógł byś kolego coś więcej na ten temat powiedzieć bo faktycznie nie pomyślałem o tym jak miał bym to zrobić aby były ustawienia między zegarami ?

Auto

Domyślnie

elm327 z usunietym rezystorem najlepiej na bluetooth do tego pełna wersja mes na pc lub alfaobd demo na komorce i zmieniasz. sa tematy, chocby interfejsy diagnostyczne. co do dokladnych ustawien, z glowy nie napisze, ale wiele opcji nie ma i jest to dosc intuicyjne. mozliwe zevgdzies ktos juz opisywal na forum, nie ty pierwszy zmieniasz navi na radio 2 din

Mieszka w
    Kalisz
    Auto

Domyślnie

Dokładnie kolego wiele osób pozbyło sie ori navi dzisiaj poszukam cos na ten temat ogólnie diagnostykę robie sobie sam ale to chyba mnie przerasta i bede musiał zawitać u jakiegoś elektryka aby to ogarnął

Auto

Domyślnie

a elektryk akurat zna alfy/proxi itp.pewnie malo ktory. najpierw doloz radio, bedzie migal przebieg, wejdziesz do proxi, poustawiasz i je wykonasz. filozofii nie ma. poczytaj forum, popatrz do watkow, popytaj jak nie znajdziesz. to typowy prosty temat do ogarniecia samemu. jako osobny temat kwestia sterowania z kiery, ale to tez nie powinno byc trudne, instrukcja radia i modulu do obslugi przyciskow pewnie wystarczy, a jak nie to pytasz sprzedawce - oni najczescuej maja tez swoj warsztat gdzie takie rzeczymontuja i nie raz to robili.