Łeee to o kant d**y potłuc taką zabawę...
Łeee to o kant d**y potłuc taką zabawę...
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
A gdzie można ustawić display type, nie udało mi się doszukać. Jeśli można wiedzieć to co powinno być ustawione ?
w proxi - ja korzystam w MES z interfejsu przełączonego na angielski (nie lubię spolszczanych programów), i tam jest na liście gdzieś pod koniec listy. co do ustawienia jakie powinno być nie pamietam, próbowałem kilka i któryś załapał żeby wyświetlać BLue&me nav (na innych działało OK bez nav). nie mogę też Ci obecnie sprawdzić jak to mam ustawione, bo na starym laptopie na którym mam MES skrzaczył mi sie bluetooth i nie połączę się z interfejsem![]()
Zastanawiam się czy pomoże ustawienie wyświetlacza, bo nawet przyciski funkcyjne od B&M NAV na podsufitce przy lusterku nie działają.
nie mam pojecia o tych przyciskach, ja nie mam takich bo dokladalem blue and me nav.
u mnie bylo menu nawigacji na liscie ale po wejsciu w nie bylo juz pusto. dopiero zmiana typu wyswietlacza pomogla.nie wiem dzisiaj czy zniknelo przez update czy przez zrobienie proxi.warto sprobowac, tam jest ledwo pare ustawien a po gliwie mi chodzi ze ustaeiasz albo cos w stylu no display voice hmi albo moze matrix, ktorys z tych.
rozumiem ze oba bezpieczniki od bm masz ok jak rowniez mozesz sie polaczyc z samym modukem z mesa i nie ma błędów?
Jeżeli folder w którym jest mapa to "Map Regions" to ja mam chyba mapy z 2015 Q4 - wielkość pliku 125.9Mb - data utworzenia 25.05.2016
a jeżeli folder prawidłowy to "MapRegions" to mam stare mapy i plik Poland.psf 48Mb
w proxi - ja korzystam w MES z interfejsu przełączonego na angielski (nie lubię spolszczanych programów), i tam jest na liście gdzieś pod koniec listy. co do ustawienia jakie powinno być nie pamietam, próbowałem kilka i któryś załapał żeby wyświetlać BLue&me nav (na innych działało OK bez nav). nie mogę też Ci obecnie sprawdzić jak to mam ustawione, bo na starym laptopie na którym mam MES skrzaczył mi sie bluetooth i nie połączę się z interfejsem
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...#ixzz58Qw0G6BP
Ja mam ustawiony wyświetlacz 4 wierszowy i działa dobrze - dziś robiłem proxy. Przyciski przy lusterku działają aczkolwiek SOS nie funkcjonuje, karta chyba już dawno nie aktywna :-P
Ostatnio edytowane przez bratmat ; 28-02-2018 o 20:57
U mnie jest MapRegions, ja mam Polskę (Poland.psf) 58MB z 2010, starsza była 48MB. ta 125.9MB to też plik Poland.psf? Jeśli tak byłbyś w stanie to udostępnić gdzieś?
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Link na Google Drive może ktoś to ogarnie plik Poland.psf mam też inne kraje. Doszedłem do tego że mapy nawigacyjne niby są zgodne z jakimś medionem gopal
https://drive.google.com/file/d/1mXc...ew?usp=sharing
coś było na ten temat w necie, nikt nie wie jakie są różnice w formacie plików, w każdym razie tak jak te pliki są z Mediona to nie działają. ja sobie odpuściłem, wole używać navi z komórki.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Witam. Jestem nowy na forum. Alffunię 159 mam od 2007 r. od nowości. Ostatnio była burza u mnie. i padł mi B&M. Usterka objawia sie tak że czyta USB, odtwarza muzę, mogę zmieniać w kierownicy traki ale nie mam funkcji telefonu i nie mogę wejść do menu B&M. Miga stan Km. Po nacisnięciu słuchawki mam komunikat ENGLISH LANGUAGE UNVALIBLE. Próbowałem zrobić to tak jak opisujecie i zgodnie z instrukcją PART 1 tylko, że po podpięciu USB okazuje się zakończył instalację a raczej weryfikację wersji B&M i po podpięciu ponownym do kompa wyskoczyła informacja że nie rozpoznał wersji oprogramowania. Pomyslałem sobie że skoro tao już przeszedłeś to może masz pliki z wersji 5.6 i uzyczyłbyś mi tych plików a ja bym je załadował do ALFUNI i bym miał problem rozwiązany. Z góry dziękuję za pomoc.
- - - Updated - - -
Witam. Jestem nowy na forum. Alffunię 159 mam od 2007 r. od nowości. Ostatnio była burza u mnie. i padł mi B&M (USB w schowku i nie mam navi). Usterka objawia się tak, że czyta USB, odtwarza muzę, mogę zmieniać w kierownicy traki, ale nie mam funkcji telefonu i nie mogę wejść do menu B&M, nie mogę sparować telefonu. Miga stan Km. Po naciśnięciu słuchawki mam komunikat ENGLISH LANGUAGE UNAVAILABLE . Próbowałem zrobić to tak jak opisujecie i zgodnie z instrukcją PART 1 tylko, że po podpięciu USB okazuje się zakończył instalację a raczej weryfikację wersji B&M i po podpięciu ponownym do kompa wyskoczyła informacja, że nie rozpoznał wersji oprogramowania, czyli PART 2 nie zrobię. Pomyślałem sobie, że skoro już przeszedłeś to, może masz pliki z wersji 5.6 lub 5.5 i użyczyłbyś mi tych plików, a ja bym je załadował do ALFUNI i bym miał problem rozwiązany. Z góry dziękuję za pomoc.