saroo zobacz ile w sieci sprzedaje się gadżetów z logo różnych marek - myślisz że wszyscy mają zgodę poszczególnych zarządów?![]()
Gdyby to miał być zegarek na zamówienie a nie do wolnej sprzedaży to nie widzę problemu by tam było logo ARale nie będę walczył z wiatrakami bo sensu to nie ma. Natomiast wiem, że nie znajdzie się tutaj nawet 20 osób chcących wydać ponad 1000zł za zegarek z logo klubu
dla mnie prostą sprawą jest że taki zegarek jest nic nie warty, chwalić się też raczej nie ma czym bo nawet jeśli ktoś zwróci uwagę na taki zegarek umieszczony na nadgarstku to ten "żagiel" stanowiący logo będzie na nim wyglądał śmiesznie. Co innego gdyby tam było logo samej marki i grawer że edycja limitowana wykonana dla klubu. Logo klubu może i wygląda dobrze na zegarku sportowym, którego cena oscyluje w granicach 200-300zł i ubiera się go w większości przypadków na "co dzień" a nie elegancki zegarek, który ubiera się raczej do garnituru ewentualnie new casual.
Ostatnio edytowane przez round_cube ; 24-09-2015 o 15:54
Do garnituru to właśnie "żagiel", zwłaszcza czarny na białej tarczy, będzie bardziej elegancki niż logo Alfy. Ale zgoda że zegarek z logo AR miałby większą wartość. Z drugiej strony zegarki klubu Porsche się rozeszły, a tam był tylko napis "Porsche Klub Polska", bez symbolu marki.
Mysle ze round_cube ma wlasnie na mysli sam napis Alfa Romeo a nie umieszczanie znaczka na tarczy.
Sam uwazam, ze zegarek z oczojebnym logiem marki na zegarku wyglada kiczowato.
Always Loking For A drive
klub Porsche to nie Alfaholicyweź pod uwagę też wartość samochodów w tamtym klubie a wartość samochodów tutaj
myślisz że ktoś kto ma 156 warte powiedzmy 5k pln zakupi zegarek za 1,5k pln? - nie sądzę
chociaż mogę się mylić. Na tym forum jest wiele osób przypadkowych, które kupiły takiej marki samochód bo najzwyczajniej w świecie był tani - przynajmniej w zakupie a teraz szukają tu ratunku i informacji jak najniższym kosztem ratować zakupionego "ulepa"
we wspomnianym Klubie Porsche masz chociażby opłatę za to że do niego przynależysz co u nas by automatycznie zredukowało liczbę userów o jakieś 90%
dlatego też nie widzę szans aby zebrać tutaj 20 osób na zegarek z logiem klubu i wg. mnie łatwiej było by ich zebrać na zegarek z logo marki - nie każdy tak bardzo jest związany z klubem jak z marką samą w sobie stąd moje zdanie.
Zgadzam się. Ale logo marki będzie tak samo tandetne jak Alfaholikowy żagiel jak się to założy do garnituru. Napis "Polski Klub Alfa Romeo" byłby sensowny. Chociaż klubów AR mnogo![]()
Nie sądzę żeby Gerlachy zrobiły coś taniej niż proponuje Quadri.
A tym co szydzą z Quadri polecam poszukać info o jego akcjach na forach zegarkowych. [emoji111]
Nikt nie oczekuje tańszych zegarków. I nikt nie szydzi z Quadri i jego zegarków chociaż ja kwarcówki nie kupię. Jeżeli już się szydzi, to z jego chwytów marketingowy które może sprawdzają się na forach zegarkowych, ale tutaj raczej ludzi odstręczą.
Coś rusza się w temacie? Jest odpowiedz od pt wykonawcy?