a ja przewiozlem moja Alficzke nowym kawalkiem autostradyz Torunia do Wąbrzeznia a dokladnie do zjazdu w Lisewie
![]()
a ja przewiozlem moja Alficzke nowym kawalkiem autostradyz Torunia do Wąbrzeznia a dokladnie do zjazdu w Lisewie
![]()
udało ni się zamknąć problem z trybem awaryjnym czyli brak mocy.Czyszczony czujnik Egr i nic,sprawdzony zawór doładowania i nic dopiero czujnik doładowania znajdujący się na kolektorze ssącym i trafione!! Miałem cały czas błąd P 238 teraz jest Ok pedał w podłodze i autko ciągnie w pełnym zakresie bez zadyszki.Zaznaczam że wyczyszczony został kolektor ssący .Pozdrawiam.
powstawiałam moją bellą boki na osiedlu na 1 śniegu ... wow diesel też daje rade ! masakra ...rasowo było
Uf po wielkich trudach : zły rocznik pierwszej rejestracji w przeglądzie, brak współwłaściciela w akcyzie udało się dokonać rejestracji i można się lansować na legalu
No i blokujący się zamek w klamce naprawiony odrdzewiacz dobry na wszystko![]()
No to też się pochwalę co zrobiłem dla nowej domowniczki.
No więc:
- rozrząd kompletny
- wahacze dół
- drążek
- wszystkie filtry z kabinowym łącznie
- sprzęgło kompletne
- uszczelnienie skrzyni
- uszczelnienie wałka sprzęgłowego
- łożysko tegoż wałka
- uszczelnienie półosi
- uszczelnienie czegostam przy rozrządzie
- jakieś uszczelnienie z tyłu silnika
- oleje
- płyn w selespeedzie
- regulacja tegoż
- termostat
- naprawiłem radio
trzymajcie proszę kciuki żeby choć z miesiąc pojeździła bez wizyty w warsztacie
Tak przeżywam bo to moja pierwsza AR ....
wymiana diod w podświetleniu przycisków regulacji jasności podświetlenia oraz km/*C
Do 156/147 polecam wymienić pokrowiec silniczka na gumową osłonę z Lancii Lybry. Bajka i koniec problemów.czyściłem silniczek od wycieraczek
Zamówiony Motul 6100 10W/40 i filtry Mann (wymieniam po 4 miesiącach), Julka zarejestrowana do chirurga na rozrząd, regulację zaworów i wymianę uszczelek.