Idealną wersją SILNIKOWĄ. Jeśli nadal nie rozumiesz to już tłumaczę, chodzi o najlepszy silnik w giuliettcie w mieście, czyli zapewne spalanie, awaryjność itd.
Co do pytania to uważam że do miasta wersja 120 konna jest najlepsza, mocy wystarczy a spalanie i rzeczy do psucia się najmniej.
A uważasz, że ile tej mocy używasz w mieście? Bo założę się, że nie więcej niż 60.
Nie chodzi o moc tylko o moment, a właściwie jego górne wartości na skali obrotów.
TB120 ma moment już przy 1750 RPM, więc ruszanie spod świateł jest bardzo dynamiczne bez kręcenia silnika wysoko.
P.S. Moja żona tak przyzwyczaiła się do jazdy Mitem TB120, że kiedy przyszło jej pojeździć Julką MA170, to stwierdziła że "Mito lepiej się zbiera". Subiektywne wrażenie właśnie ze względu na charakterystykę przy niższych obrotach. Jak się kręci powyżej 3500RPM to już wrażenia są zupełnie odwrotne, ale w mieście, ze świateł jedzie się "dołem".
Na pewno 1.4TB jest najbardziej uniwersalna - trwała jednostka, niedużo pali, jak na 120KM zbiera się bardzo dobrze, a powszechnie wiadomo że julki z tymi silnikami lubią mieć troszkę więcej koni niż deklarował producent. A jak przyjdzie rozrząd zrobić to będzie tanio - ja za kompletny zestaw Conti z robocizną płaciłem 550zł.
Na co bym zwrócił uwagę, abyś nie brał automatu do miasta.
Jeżeli chodzi o pozostałe wersje silnikowe - 1.4TB 120KM zbiera bardziej od dołu niż wersja 170KM, więc fajniej sprawuje się w mieście. Diesel 1.6 jest zwyczajnie za słaby, pozostaje Ci 2.0 140/170KM z bolączkami typowego diesla, więc w mieście może się zapychać
- - - Updated - - -
Wystarczająco aby ominąć paru co wolniejszych kierowców a przy okazji spalić tyle co 60 konni koledzy![]()
Dzięki Panowie za cenne informacje o wersji 120KM. Na Giuliettę w automacie mnie na razie nie staćAle nie ukrywam, że automat mieć bym chciał. Właśnie do miasta jest to super sprawa, odpada wachlowanie biegami na zakorkowanych ulicach. Czyżby automat w Julce miał z tym jakieś problemy?
Diesla nie chcę. Przerabiam obecnie i wiem, że mój styl eksploatacji auta nie wróży eko dieslowi długiego życia. Chcę cichą, bezproblemową, dynamiczną benzynkę. Wydaje mi się, że 120stka styknie.
Pytanie, czy pchać się w kolor czarny? Jak wiadomo jest to kolor, który cholernie ciężko utrzymać w czystości dlatego po głowie chodzi mi jeszcze grafit. W okolicy jest jednak coś w czerni i bez tempomatu. Spójrzcie i dajcie znać co o tym ezg. sądzicie?
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6CMCIV.html
Opcja grafit
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6CDZoE.html
Ten szyberdach to fajna sprawa w Julce?
Ostatnio edytowane przez Casio ; 21-02-2020 o 14:06