Strona 38 z 71 PierwszyPierwszy ... 282930313233343536373839404142434445464748 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 703

Temat: Zlot Ogólnopolski 2014 - luźna dyskusja nt zlotu (tylko tu)

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    147 jtdm, Fc 20vt LE, Punto

Domyślnie

zwazywszy ze jak malin2k5 napisal: Ilość miejsc to 144 (w domkach 4 osobowych)

oraz
    strona osrodka : Zapraszamy do korzystania z 36 wysokiej klasy 2, 3 i 4 osobowych domków kempingowych z łazienkami położonych nad samym jeziorem.

Zakladam (byc moze blednie) ze wszystkie domki rezerwowane sa jako 4 osobowe na potrzeby zlotu

Co za tym idzie jak sama widzisz ogarniecie 2 domkow 2 osobowych we wlasnym zakresie moze nie byc proste

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Patryczos
    Mieszka w
    Świętochłowice
    Auto
    Alfa Romeo GTV 2.0 JTS 165KM ; GT 1.9 JTDM 150KM ; Stelvio 2.0 Q4 280KM

Domyślnie

Cytat Napisał malin2k5 Zobacz post
    Domek 4 osbowy + śniadanie/dobę - 260zł; 3 osbowy (taki sam domek) + śniadanie/dobę - 255zł.
    Cytat Napisał wilkuw Zobacz post
    1. organizator ma rowniez w cenniku
    Domki campingowe Cena
    domek 1 osobowy 120 zł ze śniadaniem
    domek 2 osobowy 170 zł ze śniadaniem
    domek 3 osobowy 230 zł ze śniadaniem
    Naprawdę się nie czepiam, ale staram się zrozumieć tok myślowy właścicieli, bo z tego wynika, że normalnie domek dla 3-osób dorosłych wychodzi 230zł, a dla zorganizowanej grupy ten sam: 255zł...
    Z normalnego cennika wynika, że domek dla 2-osób: 170zł, i tyle samo przy dziecku do 3 lat.
    Po grupowej zniżce dzieci do 4 lat nic nie płacą, a powyżej 4 lat: 35zł/dzień.
    Biorąc domek dla 2 osób (170zł) + dziecko 4 letnie (35zł) właściciele powinni krzyknać max 205zł...
    Rozumiem, że dla wynajmującego super opcją jest jak z każdego domku skorzystają 4 osoby...
    Malin2k5 full respect dla Ciebie za organizację jeżeli oni tak kalkulują ceny, a wiadomo, że ceny to nie wszystko

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Domki campingowe Cena
    domek 4 osobowy 260 zł ze śniadaniem
    2. wali mnie puste lozko, jesli rezerwuje sobie domek 2 osobowy to taki chce dostac
    3. nie bo ja chce domek 2 osobowy zgodny z cennikiem (pomijam ze one wszystkie sa 2 osobowe)
    4. jakbym byl rodzina z dzieckiem to chcial bym domek 2 osobowy + doplata za dziecko
    6 i 7 Skoro mozna pokoje apartamenty , skoro z cennika wynika ze super rabatu na domki nie dostalismy (420x4)/6 = 280zl (rozumiem ze czesc kasy to jakies organizacyjne tematy) i skoro osrodek ma w ofercie na codzien domki 2-3 osobowe a nawet 1dno to sie pytam dlaczego przy mega duzej grupie mamy wszystkie domki wynajac jako 4 osobowe ?

Nie zebym sie czepial organizatora, ale osrodek chyba zatrzymal sie w czasach prl-u , rozumiem ze zarowno domek 2 jak i 4 osobowy to po prostu 1 duzy salon z lozkami ?
    Cennik na stronie jest na rok 2013.
    Wszystkie domki na terenie ośrodka są 4 osobowe (2 pokojowe)! - w każdym domku można zamieszkać w 2,3 osoby lub samemu, ale zwiększa się koszt. Dlatego na zlot została obrana opcja domków 4 osobowych, z uwagi na najniższy koszt w przeliczeniu na osobę.

Jest możliwość rezerwacji oraz opłaty domku/pokoju hotelowego we własnym zakresie.

Jeżeli komuś nie odpowiada przedstawiona oferta, może skorzystać z takiej możliwości.

- - - Updated - - -

zwazywszy ze jak malin2k5 napisal: Ilość miejsc to 144 (w domkach 4 osobowych)

oraz
    strona osrodka : Zapraszamy do korzystania z 36 wysokiej klasy 2, 3 i 4 osobowych domków kempingowych z łazienkami położonych nad samym jeziorem.

Zakladam (byc moze blednie) ze wszystkie domki rezerwowane sa jako 4 osobowe na potrzeby zlotu

Co za tym idzie jak sama widzisz ogarniecie 2 domkow 2 osobowych we wlasnym zakresie moze nie byc proste

Na ośrodku jest 36 domków 4 osobowych (identycznych) i nie są rezerwowane jako 4 osobowe na potrzeby zlotu.

Administrator ds. zlotów Romeo Avatar LIGAR
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    było sobie 156 SW 2.4 JTD 2001 rok 180 ps...

Domyślnie

Zaraz zrobi się straszny bałagan wiec muszę tu wkroczyć.

Po pierwsze primo. Peter 220 wszelkie ustalenia kto z kim zrobimy juz w podforum do którego dostęp będą mieć tylko zlotowicze którzy powpłacali. W tym temacie nie ustalajmy kto z kim śpi bo wyjdzie że ktoś jest zgodny z gender a ktoś nie

"Po drugie primo ultimo"
    Domki campingowe Cena
    domek 4 osobowy 260 zł ze śniadaniem
    2. wali mnie puste łóżko, jeśli rezerwuje sobie domek 2 osobowy to taki chce dostać
    3. nie bo ja chce domek 2 osobowy zgodny z cennikiem (pomijam ze one wszystkie są 2 osobowe)
    4. jakbym był rodzina z dzieckiem to chciał bym domek 2 osobowy + dopłata za dziecko
    6 i 7 Skoro można pokoje apartamenty , skoro z cennika wynika ze super rabatu na domki nie dostaliśmy (420x4)/6 = 280zl (rozumiem ze czesc kasy to jakies organizacyjne tematy) i skoro osrodek ma w ofercie na codzien domki 2-3 osobowe a nawet 1dno to sie pytam dlaczego przy mega duzej grupie mamy wszystkie domki wynajac jako 4 osobowe ?
    Nie zebym sie czepial organizatora, ale osrodek chyba zatrzymal sie w czasach prl-u , rozumiem ze zarowno domek 2 jak i 4 osobowy to po prostu 1 duzy salon z lozkami ?
    Jak cie wilku lubie i piwo z toba chetnie wypije o 3 nad ranem tak pierd... O
    Z tego co mi wiadomo to organizatorzy wynajmują tylko domki 4 osobowe - chyba ze malin coś pozmieniał i o tym nie wiem Ktoś chce sobie wynająć inne, w innej niż my proponujemy cenie - no problem. Droga wolna, na zlocie też będzie mile widziany ale my za jego noclegi nie bierzemy odpowiedzialności. Układ rozsądny dla obydwóch stron. Nie blokujemy nic nikomu bo chodzi o jak największą liczbę osób.

Co do podejścia Polaków czerpiących zyski z branży turystycznej, to mam takie same odczucia jak Ty. Dla nich nie istnieje coś takiego jak negocjacja ceny. Dokładnie tak samo było rok temu i dokładnie tak samo zostaliśmy potraktowani z buta - bierzesz Pan albo spier... Nie podoba się to wypad.
    Mógłbym przetoczyć parę przykładów, powiem tylko o jednym abyście zrozumieli, z jakiego rodzaju ludźmi mamy do czynienia. Rok temu na tydzień przed zlotem kobieta powiedziała mi, że jednego domku mi nie udostępni, bo ma w nim ludzi i że muszę sobie jakoś z tym radzić... Na szczęście dzięki pewnym wcześniejszym ruchom i zabezpieczeniom, udało mi sie jakoś przemówić jej do rozsądku i dostaliśmy tyle za ile płaciliśmy.

Niedowiarkom sugeruję zastanowić się jeszcze nad faktem, że jest to środek sezonu, dlatego nie chcą schodzic z cen nawet pomimo wynajmowania dużej ilosci noclegów.

Poza tym nie da się negocjować z kimś kto nie chce rozmawiać.

Dlatego jak rok temu powtarzam. Mamy dla was taką ofertę jak w temacie zlotowym. Nie jesteście nia zainteresowani to organizujcie się we własnym zakresie - nie blokujemy wam takiej możliwości.
    Ostatnio edytowane przez LIGAR ; 11-02-2014 o 20:59
    Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?

Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html

Użytkownik Świeżak Avatar peter_220
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Auto
    AR 75 2.0 TS/ AR 164 3.0 V6 Super 24V

Domyślnie

I zaczynają się wyliczenia matematyczne i to na starym cenniku..
    Co roku to samo..

Na pewno organizator/zy robi/ą co mogą, żeby było jak najlepiej.

Za drogo? Nie pasuje? Nie musicie jechać. A jeśli potraficie zrobić lepiej/taniej TO ZRÓBCIE!!

Natomiast jeśli macie zamiar tylko krytykować i narzekać, a na koniec nie pojechać to polecam skorzystanie z opcji w prawym górnym rogu: "Wyloguj się"

LIGAR ja się tylko grzecznie pytam pod kątem ew wcześniejszego przyjazdu (gdzieś tam na wcześniejszych stronach jest mój post o co konretnie chodzi) wiem, że jeszcze kupa czasu, masa problemów etc
    Ostatnio edytowane przez peter_220 ; 11-02-2014 o 21:01
    Mam nadzwyczaj prosty smak: zawsze zadowala mnie to, co najlepsze.

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Ta opcja na domki 1,2,3 osobowe jest dopiero od dzisiaj
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Wg mnie robimy tylko w domkach 4 osobowych. Ktoś chce inny -> recepcja ośrodka zaprasza!!

Wszelkie wyliczenia i tak nie mają sensu bo ja tu księguję a za coś na wakację jechać trzeba. Wiec jeśli ktoś sie jeszcze zastanawia czy robimy to za darmo to mu powiem że oczywiście że nie. Malin ma już bilety na księzyc ja na atlantyde a piotrix podobno jedzie na weekend na połów dorsza w pobliskim stawie...
    Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?

Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html

Użytkownik Romeo Avatar Lenix
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Była 147 2.0, jest GT i Saxo

Domyślnie

ja słyszałem ze malin ma dostać AR 4C za zorganizowanie zlotu więc ligar masz stare info chyba :v

~ taka była piękna ! :C

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

I git, nie chcę zaglądać nikomu do kieszeni ale ludzie jeżdżą autami po kilkadziesiąt tysięcy PLN a żydzą dopłacić 5zł więcej za noc do zlotu, pojadę klasykiem - sorry, takich mamy organizatorów...
    Jak komuś nie pasuje to można sobie samemu ogarnąć nocleg, dziwnym trafem ludzie którzy są zawsze na zlocie mają gdzieś różnicę w cenie +/-5% czy ileś tam - zapisują się, wpłacają, przyjeżdżają i bawią się nie marudząc a najwięcej krzyczą Ci których nie było/nie ma/nie będzie.

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

4C to jedno na głowę załatwili nam ludzie z autexu.... oczywiście za zyski które będą mieli ze sponsorowania.