Jest ktoś z lubelskiego?![]()
Jest ktoś z lubelskiego?![]()
do Puław masz 50km, Kwp też mam ( jeszcze ) xD
czy nie bedzie problemu z wgraniem softu do mojej jednostki 1,9 JTDm 16V 150KM z alfy 159 z tym samym motorem? przy czym moc jest identyczna ale w 159 moment wynosi juz 320Nm zamiast 305 jak jest u mnie, no i mam wrazenie ze rozwijany jest jakby plynniej.
wiem ze to nieduzo ale mapa seryjna wiec pewna, dlatego sie zastanawiam.
prosze o podpowiedzi.
www.cinsoft.pl; http://www.facebook.com/CINSOFT
CHIPTUNING, MECHANIKA, MODYFIKACJE
USUWANIE DPF, EGR, KLAP WIROWYCH
HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA 4x4 MAHA LPS 3000
czy ktoś ma delikatną mapkę do sterownika 0281 001 891 , najlepiej sprawdzoną?
witam a jest moze ktos z Ziemi Klodzkiej?? zeby udostepnic i pomoc w zawirusowaniu mojej 166 ? prosze o kontakt na pw :-) ewentualnie wrocław :-)
Rozmawialem dzisiaj z gosciem od tuningu i pytalem jak to jest ze spalaniem to czipie .Mowi ze w autach z CR ,raczej trudno zbic spalanie ,to raczej bedzie bardziej mozliwe w silnikach starego typu (i tutaj nie do konca pamietam, poprawcie mnie jak sie myle) chyba z jakas pompąale nie wiem jaka
co o tym sadzicie ? bo nie wiem czy koles podchodzi do tego solidnie czy tylko zwiekszy dawke paliwa i to bedzie jego "Tuning"
![]()
...spadek spalania po chiptuningu bierze się stąd że wzrasta moment obr...szczególnie istotne to jest w dolnym zakresie...powoduje krótszy czas rozpędzania się autka na poszczególnych biegach...czyli szybsze dochodzenie do prędkości przelotowej...bez konieczności wkręcania silnika na wyższe obr....brak konieczności redukcji biegu w trakcie wyprzedzania, a to nic innego jak podstawowa zasada ecodrivingu...no i oczywiście dobrze wykonany mod podnosi sprawność motorka...
...ot i cała tajemnica spadku spalania...a CR nie ma nic do tego![]()