Nie ma zasady. Miałem 460g, teraz 550g. Test szczelności zakończony pozytywnie. Kompresor nadal "wierci". Pozostaje wymiana.
Nie ma zasady. Miałem 460g, teraz 550g. Test szczelności zakończony pozytywnie. Kompresor nadal "wierci". Pozostaje wymiana.
Urzadzenie magneti pokazuje 550g natomiast autodata 460g
Panowie i Panie czy ktoś może zna numer albo wie gdzie zakupić pierwszą część sprzęgła w kompresorze klimatyzacji? Rozpadło mi się na dwie części i niestety nie chłodzi. Rozebrałem cały przód aby się do tego dostać i lipa. U mojego dostawcy części zamówiłem ową część (od insigni) wszystko się zgadza rozmiarowo jednak w nowej mam odrobinę grubsze zęby i nie wchodzi na łożysko.
Pomocy bo dziewiątka już ponad tydzień na kołkach stoi!!!
Ja tam widzę rozwalone koło pasowe sprężarki. W ePerze bądź po nr kompresora kupisz odpowiedni element.
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
tak dodam jeszcze - 159 2.4 210 km sprężarka Valeo 60693332
- - - Updated - - -
niestety w eper sprężarka występuje jako element zamienny. Nie mogę namierzyć samego koła.
niestety, zostałem zmuszony do zakupu używanego kompresora. Muszę jakoś jeździć a bez niego się nie daprzymierzyłem już z 10 sprzęgiełek i niestety żadne nie pasuje.
Wczoraj wymieniałem chłodnicę klimatyzacji na nową, nabita do pełna i teraz mam taki dźwięk jak na filmiku (https://drive.google.com/open?id=1FV...vLSy5DeCFewTrX) przypomina dobrze znany na forum dźwięk. Na początku jak włączę klimatyzację to tego dźwięku jakby nie było, dopiero jak kawałek przejadę, obroty będą wyższe (wydaje mi się, że w okolicach 2-2,5 tys może do 3 najbardziej to słychać) zaczyna być słyszalny. Przed wymianą chłodnicy tego nie było i teraz pytanie czy coś mogło pójść nie tak przy wymianie, czy może za mało czynnika nabili (do 550 mieli nabić), czy może to się jeszcze musi jakoś 'ułożyć'? Jutro do nich podjadę ale jeszcze tak chciałem dopytać może ktoś ma ciekawe spostrzeżenia![]()
Może masz klimę, która pracuje z tą mniejszą ilością czynnika - 460g. Niech ściągną czynnik ( jak będzie 550g. potwierdzi się szczelność układu), nabijcie 460g powinno być dobrze.