Strona 38 z 67 PierwszyPierwszy ... 282930313233343536373839404142434445464748 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 670

Temat: Zlot Alfaholicy 2011 - dyskusje, pytania, sugestie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar odrobina156
    Mieszka w
    Ropczyce
    Auto
    Stelvio Sprint MY 2020 Blue Misano Lancia Ypsilon Platinum 1.3 mje

Domyślnie

Cytat Napisał maciek2306-156 Zobacz post
    W związku ze znalezionym filmikiem w dziale "fajne linki" i po jego obejrzeniu, link podaje poniżej

http://www.youtube.com/watch?v=yj1kBHcAbzw

Nasuwa mi się koledzy pewna myśl, a mianowicie;P Może by wejśc w kontakt z tym kamerzystą i zapytac czy np. nie zrobiłby takiego filmiku jak ten dla klubu Mustanga z udziałem naszych pięknych Alf np. na zlocie? Przecież dla mnie ten film to cudo, a jeszcze jakby w nim się Belle znalazły;D
    Co o tym myślicie? Ciekawe jaki koszt takiego klipu;P
    Piszcie sugestie, pomysły itp.

Koledzy no i odpisał mi wspominany wcześniej kamerzysta, odpowiedz cytuje poniżej:

"Witam ponownie,
    Aby móc dokonać właściwej wyceny i coś konkretnego Panu zaoferować muszę zadać Panu kilka pytań:
    Czy chciałby Pan zrobić ( tak jak było w wypadku Mustangów) zapowiedź zlotu, czy też relację z samego eventu?
    Jeśli chciałby Pan zrobić zapowiedź wydarzenia to koszta zależą tak naprawdę od scenariusza.
    To determinuje koszta całej produkcji.
    Film o "mustangach" był naprawdę niecodzienną produkcją, która spotkała się z dużym uznaniem.
    Zaangażowanie w to kamer i ludzi było spore.
    Włącznie z tym że pewne ujęcia zostały nakręcone dzięki temu że mieliśmy do dyspozycji kran.
    Materiał został nakręcony w 5 miastach.
    Całkowity koszt tego przedsięwzięcia to 15 tysięcy złotych.
    W tej sumie znajduję się scenariusz, sprzęt, montaż oraz cena za prawa autorskie do utworów które zostały użyte w tym materiale.

Natomiast jeśli Pan jest zainteresowany filmem promocyjnym lub relacją z jakiegoś wydarzenia wszystko jest kwestią scenariusza i możliwości jakimi Pan dysponuję.

Jest możliwość nakręcenia filmiku krótszego przy mniejszym zaangażowaniu sprzętu co oznacza mniejsze koszta, ale nie znaczy to że nie można tego zrobić w równie ciekawy sposób.

Proszę się przemyśleć moją propozycję, a jeśli będzie Pan wciąż zainteresowany to z pewnością wspólnie coś stworzymy."

Co o tym myślicie? 15tys. to strasznie dużo, ale może by ktoś wziął na swoje barki napisanie scenariusza i ewentualnie zebralibyśmy jakieś datki to nakręciłoby się jakiś krótki filmik - relację ze zlotu?
    Co o tym myślicie?

ZBANOWANY Maniak resoraków
    Mieszka w
    Usa
    Auto
    mgsexGD

Domyślnie

koszt 15kPLN licząc na wszystkich zlotowiczów to by było po około 250PLN od samochodu...
    szału nie ma... jak by jakiegoś sponsora znalazł to może akurat bo wątpię ażeby większość forumowiczów zgodziła się na taki dodatkowy wydatek patrząc na to że w ankiecie raczej nikt nie chciał wydać na zlot więcej jak 300zł bo wiadomo że każdy musi jakoś dojechać na miejsce a niektórych to wyniesie niemałą kwotę...

ja bym osobiście wolał taką opcję ale reszta forumowiczów jednak chyba by wolała mniej rozbudowany reportaż ze zlotu

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Cytat Napisał maciek2306-156 Zobacz post
    Koledzy no i odpisał mi wspominany wcześniej kamerzysta, odpowiedz cytuje poniżej:

"Witam ponownie,
    Aby móc dokonać właściwej wyceny i coś konkretnego Panu zaoferować muszę zadać Panu kilka pytań:
    Czy chciałby Pan zrobić ( tak jak było w wypadku Mustangów) zapowiedź zlotu, czy też relację z samego eventu?
    Jeśli chciałby Pan zrobić zapowiedź wydarzenia to koszta zależą tak naprawdę od scenariusza.
    To determinuje koszta całej produkcji.
    Film o "mustangach" był naprawdę niecodzienną produkcją, która spotkała się z dużym uznaniem.
    Zaangażowanie w to kamer i ludzi było spore.
    Włącznie z tym że pewne ujęcia zostały nakręcone dzięki temu że mieliśmy do dyspozycji kran.
    Materiał został nakręcony w 5 miastach.
    Całkowity koszt tego przedsięwzięcia to 15 tysięcy złotych.
    W tej sumie znajduję się scenariusz, sprzęt, montaż oraz cena za prawa autorskie do utworów które zostały użyte w tym materiale.

Natomiast jeśli Pan jest zainteresowany filmem promocyjnym lub relacją z jakiegoś wydarzenia wszystko jest kwestią scenariusza i możliwości jakimi Pan dysponuję.

Jest możliwość nakręcenia filmiku krótszego przy mniejszym zaangażowaniu sprzętu co oznacza mniejsze koszta, ale nie znaczy to że nie można tego zrobić w równie ciekawy sposób.

Proszę się przemyśleć moją propozycję, a jeśli będzie Pan wciąż zainteresowany to z pewnością wspólnie coś stworzymy."

Co o tym myślicie? 15tys. to strasznie dużo, ale może by ktoś wziął na swoje barki napisanie scenariusza i ewentualnie zebralibyśmy jakieś datki to nakręciłoby się jakiś krótki filmik - relację ze zlotu?
    Co o tym myślicie?
    HŁEHŁEHŁE... Film droższy od zlotu.
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar odrobina156
    Mieszka w
    Ropczyce
    Auto
    Stelvio Sprint MY 2020 Blue Misano Lancia Ypsilon Platinum 1.3 mje

Domyślnie

Jeśli zdecydowac by się na jakiś krótki filmik ze zlotu np. 2-3min i do zrealizowania wyłącznie na zlocie to może mniej by wyniosło. Póki co pisac opinie i wtedy jak zobacze jakie są zdania to odpowiem kolesiowi tak czy nie

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

A nie lepiej ogłosić konkurs na filmik ze zlotu.Wybrać nejlepszy-e jakosciowo i sklecić coś własnego?
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Mieszka w
    Usa
    Auto
    mgsexGD

Domyślnie

a jest ktoś komu by się chciało zamiast pogaduszek o Bellach biegać po całym zlocie z kamerą i nagrywać co ładniejsze akcje? jak są chętni to git

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Myslę,że alfaholicy, to nie tylko same pogaduchy o alfie.
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Mieszka w
    Usa
    Auto
    mgsexGD

Domyślnie

Cytat Napisał piotriix Zobacz post
    Myslę,że alfaholicy, to nie tylko same pogaduchy o alfie.
    no pewnie, że nie... trzeba jeszcze pojeść i popić oczywiście wieczorem

Użytkownik Świeżak Avatar peter_220
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Auto
    AR 75 2.0 TS/ AR 164 3.0 V6 Super 24V

Domyślnie

zdarzają się ludzie którzy po prostu lubią robić zdjęcia i kręcić filmy.. i mają do tego talent.. jakby się dobrze rozejrzeć to wśród nas na pewno ktoś by się znalazł
    Mam nadzwyczaj prosty smak: zawsze zadowala mnie to, co najlepsze.

Mieszka w
    Usa
    Auto
    mgsexGD

Domyślnie

Cytat Napisał peter_220 Zobacz post
    zdarzają się ludzie którzy po prostu lubią robić zdjęcia i kręcić filmy.. i mają do tego talent.. jakby się dobrze rozejrzeć to wśród nas na pewno ktoś by się znalazł
    no zdjęcia na pewno będzie robiło 60% osób które przyjadą a filmy jednak trochę mniej... poza tym nagrać filmik a nagrać dobry filmik to jednak jest różnica

ja jestem za oczywiście, żeby nie było że neguje, sam będę się starał strzelić kilka fajnych fotek, ale jestem zdania, że jak coś robić, to robić to tak aby miało ręce i nogi...
    jak by się znalazł jakich chętny z dobrą kamerą i jako takim pojęciem i "wizją" to by było na prawdę super