Strona 38 z 135 PierwszyPierwszy ... 28293031323334353637383940414243444546474888 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 1344

Temat: Usterki po 10 tys.( i wiecej) km

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Rocky147
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    147 JTD 8V 115 km

Domyślnie

Cytat Napisał kastapra Zobacz post
    materiał na drzwiach taki, że dotknięcie powoduje pozostawienie "odcisków palców" których nie da się zmyć
    Podobny materiał jest na kokpicie w nowym Fiacie Bravo.... Katastrofa.

Cytat Napisał kastapra Zobacz post
    tęsknię za poprzenią 147, tam wnętrze miało charakter, styl i jakość.
    W 147 jakość montażu też nie jest wzorem choć nie budzi zastrzeżeń... za to materiały wykończenia wnętrza są dużo lepsze - nie rysują się, nie obcierają, i są łatwe w utrzymaniu czystości. O jakości/trwałości skóry już nie wspomnę - może nie jest tak subtelna jak w Julce ale na pewno solidna i nie wygniata się po 20 000 km. tylko 200 000 km.

Deprymuje mnie to co tu wyczytuje. Współczuje wszystkim którzy ciężko zarobione pieniądze wpakowali w coś co rzęzi, trzeszczy, skrzypi itp. itd. mając nadzieje, że będą posiadali wymarzone sprawdzone auto. Rozumiem rozgoryczenie kolegi Tygrysio i wielu innych. Kupujemy nowe auto klasy premium, liczymy na to, że mamy piękny jakościowo samochód za który płacimy słone pieniądze..... a tu, po kilku tygodniach gdy wyjeżdżamy kolejny już raz z serwisu słyszymy pocieszenie " może Pan dojedzie, oby się nie rozsypało w trasie" ...nowe auto... - tak jak w przypadku kolegi Jabolek - choć tu akurat podziwiam i zazdroszczę mu jego zimnej krwi i ciepłego moczu, że jeszcze z żartem wspomina o skorzystaniu z Assistance . Niektórzy piszą, "to drobiazgi" "czepiacie się" ... ale za co ludzie płacą? Płace więc żądam.... Jeśli nie zależało by człowiekowi na tym aby auto było high quality to by sobie kupił dla przykładu trzy razy tańszą Dacie Logan (bez obrazy dla tego samochodu, bo to bardzo przyzwoity pojazd!). A tak otrzymujemy w wielu przypadkach bubla i strupa na głowie, auto które spędza sen z powiek... i to nie przez radość z posiadania tylko przez totalne wqurwienie..... jak w piosence Kasi Kowalskiej "...co może przynieść nowy dzień..." ...
    Ciekawe jak śmigają Julki ludzi którzy na naszym forum nie są zalogowani

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

W 147 prze liftem porażkowa jest:
    a/ wycierająca się wykładzina podłogi
    b/ brudzące się boczki drzwi praktycznie nie do domycia
    c/ obłażące plastiki uchwytów w drzwiach

Więc też nie jest to samochód bez wad.

Ci, którzy nie są zalogowani, pewnie śmigają bezstresowo. Nie znam nikogo, kto by zakładał konto na forum, żeby się pochwalić, jakie ma fajne auto. A tych chcących się dowiedzieć, jak coś naprawić/poprawić tak.

Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    147 JTD 8V 115 km

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    W 147 prze liftem porażkowa jest:
    a/ wycierająca się wykładzina podłogi
    b/ brudzące się boczki drzwi praktycznie nie do domycia
    c/ obłażące plastiki uchwytów w drzwiach

Więc też nie jest to samochód bez wad.
    To ja mam skrajnie odmienne zdanie na temat boczków i wykładziny.
    Plastik uchwytów to fakt, zgadza się. Czyściłem to acetonem ale efekt kiepski.
    Mimo wszystko po przeczytaniu postów właścicieli Julki wydaje się, że w 147 jest chyba lepiej- ale nie ważne, mogę się mylić.
    Radosław kiedy odbierasz Julkę?

Ci, którzy nie są zalogowani, pewnie śmigają bezstresowo. Nie znam nikogo, kto by zakładał konto na forum, żeby się pochwalić, jakie ma fajne auto. A tych chcących się dowiedzieć, jak coś naprawić/poprawić tak.
    Podejście psychologiczne .. ale całkiem słuszne.

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

Co do wykładziny, może tylko kobiety mają z tym problem, ale obok pedału gazu w dwóch egzemplarzach (mój użytkowany wcześniej przez kobietę i koleżanki) widziałem wielgachne dziury; jeśli chodzi o boczki, ja miałem jasno szary chropowaty plastik, z którego śladów po butach nie udało się zmyć.

Jeśli nie odbiorę Julki 4 czerwca, to wysadzę pewien salon Alfy . Wczoraj pożegnałem się ze 147 i trochę już mi się trzęsą ręce...
    Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 26-05-2011 o 10:51

Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    147 JTD 8V 115 km

Domyślnie

Wczoraj pożegnałem się ze 147 i trochę już mi się trzęsą ręce...
    No musisz czekać ;/ . Jak będziesz odbierał furę dokładnie ją oglądnij, teraz już przynajmniej wiadomo na co zwrócić uwagę. Oby ominęły Cię niespodzianki ... ale to kurde nigdy nic nie wiadomo ;/

Powodzenia!

Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto

Domyślnie

W salonie mi obiecali, że obejrzą dokładnie, bo odbieram na drugim końcu Polski i jeśli będzie coś nie tak, to będzie problem...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Rowerzysta Avatar Sierek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Gulietta QV

Domyślnie

Dla uspokojenia, chociaż do warunku z tematu zostało mi ok. 5 tys. - śmigam bezstresowo.
    Skrzynia chodzi bez zarzutu, boczki się nie rysują, uszczelki nie obsuwają, spalanie do przyjęcia, osiągi w pełni satysfakcjonujące, ... Tylko tak dalej.

dwilk
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Sierek Zobacz post
    Dla uspokojenia, chociaż do warunku z tematu zostało mi ok. 5 tys. - śmigam bezstresowo.
    Skrzynia chodzi bez zarzutu, boczki się nie rysują, uszczelki nie obsuwają, spalanie do przyjęcia, osiągi w pełni satysfakcjonujące, ... Tylko tak dalej.
    a ja wroce od starej spiewki: mam przejechane 19300km, nie mam najmniejszego powodu do narzekania - literalnie, nie zepsulo mi sie nic a nic. Nic nie skrzypi i nie odpada od auta.
    Zapierd*** po najwiekszych dziurach, masakruje auto w trasie Wro-Waw 4 razy w miesiacu. Nikt mi nie powie, ze mam po prostu szczescie...

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Co do wykładziny, może tylko kobiety mają z tym problem, ale obok pedału gazu w dwóch egzemplarzach (mój użytkowany wcześniej przez kobietę i koleżanki) widziałem wielgachne dziury;
    A i owszem głównie kobiety. To efekt prowadzenia w butach na obcasie-im cieńszy tym szybciej wywierci dziurę lub ich konstelację .
    Moja żona ma w tym temacie szerokie osiągnięcia. Przy okazji wyciera się też tył obcasu, co też trzeba wliczyć w koszta użytkowania samochodu
    Ostatnio edytowane przez metan ; 27-05-2011 o 04:04

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny

Domyślnie

Cytat Napisał dwilk Zobacz post
    a ja wroce od starej spiewki: mam przejechane 19300km, nie mam najmniejszego powodu do narzekania - literalnie, nie zepsulo mi sie nic a nic. Nic nie skrzypi i nie odpada od auta.
    Zapierd*** po najwiekszych dziurach, masakruje auto w trasie Wro-Waw 4 razy w miesiacu. Nikt mi nie powie, ze mam po prostu szczescie...

Nareszcie ktoś zadowolony, że ma Alfę ... bo już myślałem że rdzewieje na prospektach i na wakacje zamiast nową alfą pojadę lawetą.
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL