Strona 38 z 54 PierwszyPierwszy ... 282930313233343536373839404142434445464748 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 534

Temat: Navi Polska mapa -zdięcia

Alfa166Nero
    Gość

Domyślnie

Do henekl:
    Miałem różne auta i pisałem na różnych forach. Pierwszy raz spotykam kogoś (klubowicza, forumowicza) kto wymyśla jakiś patent, chwali się zdjęciami a potem uparcie nakręca resztę, aby w końcu wyjawić swój wspaniały plan zwykłej działalności zarobkowej. Robiłeś to w tak pokrętny sposób, że teraz podejrzewam nikt tego patentu od Ciebie zwyczajnie nie kupi przynajmniej na tym forum. Najlepszym w takim momencie wyjściem jest wystawienie tego na jakimś serwisie aukcyjnym - będziesz super z tym pasował do ogłoszeń w stylu "rezystor - chiptuning +25KM♦" choć cenę tez musisz przystosować odpowiednio
    A wystarczyło tylko napisać w pierwszym poście "mam patent na mapę Polski i kosztuje on 600 zł lub np 800 zł z montażem" - na pewno ktoś by kupił lub byśmy się faktycznie złożyli.
    Tak poza tym jeśli chciałeś podnieść swoją wyraźnie zaniżoną samoocenę i zrealizować potrzebę uwielbiania oraz chwalenia Twojej osoby przez innych to trzeba była zwyczajnie okazać gest i taki schemat udostępnić innym - byłbyś tutaj bohaterem uwielbianym przez resztę :mrgreen:

Do pozostałych:
    Niestety mój znajomy się poddał już jakiś czas temu, ale nie miałem kiedy zawitać na forum, aby to przekazać. Natomiast zrobiłem jedyny chyba w tej chwili rozsądnych krok i kupiłem zewnętrzną navi (polecam Garmina z GPmapą (Polska) i Europą Nawteq). Wiem, że to marne pocieszenie, ale podejrzewam, że te urządzenia mają i tak o wiele dokładniejsze i aktualniejsze plany miast i bazę adresową niż mapy do VDO.

henekl
    Gość

Domyślnie

sQun49
    Coś ci się liczby pomylił tak jak miejscowość w której mieszkasz albo nie umiesz liczyć wstyd .

b-ski
    Nikomu też nie proponuję kupna na forum bo to bez sensu .
    Co do nerwów też tak uważam .

SCORPION
    Co do pochwał to dziękuję nie prosiłem o nie zwłaszcza o te ostatnie od kilku osób, nic nikomu nie obiecałem dać za darmo nic też nie wystawię na aukcjach bo jest mi to niepotrzebne .
    Co do nawigacji każdy wie czego chce może kupić sobie na szybę jego wola .
    W jednym masz tylko rację że mogłem powiedzieć że koszt będzie w granicach 350 zł za komplet bez montażu .
    Pozdrawiam .

maryjo
    Gość

Domyślnie Czas Pan Wielkiego CH juz się skończył - czas na coś nowego!

Witam, prawie wszystkich to chyba mój pierwszy post tutaj. Zakupiłem to MS5100 chyba jakoś w sierpniu 2008 po przeczytaniu tego, że się da. Nie miałem czasu na grzebanie samemu i czekałem aż się to w końcu wyjaśni - zazwyczaj ludzie dzielą się tego typu informacjami - jak widać w tym specyficznym przypadku jest inaczej. Kontaktowałem się z tym niespełna rozumu człowiekiem "henkel" - niestety nic nie odpisał, zadzwoniłem też na podany przez niego telefon do tego jego kolegi, cóż... - są z tej samej bajki. W każdym razie czas człowieka "henkel" jak dla mnie się skończył jest mega ... u c e m, jak pewnie wszyscy wiemy tacy się trafiają i porostu należny ich olewać jakby nigdy nie istnieli.

Podziękowania za pracę nad CD dla "melek_italia"... to się nazywa postawa "obywatelska", pozdrowienia.

A teraz kilka informacji na temat tego na jakim jestem etapie po 4h, które dzisiaj temu poświeciłem (powiedzmy, że coś tam wiem na temat elektroniki, żaden ze mnie geniusz ale może wystarczy):

- zrobiłem rozpis pinów czyli co na co, ale nie jest to tak proste jak pisał ten, jak on się nazywał? Persil? Procter? Heniek? 8))) - nie ważne, on chyba nigdy nie istniał.

Jest wg mnie różnica w sygnale SCYNCN jaki daje MS5100 a jaki powinien wchodzić do ICSa. MS5100 daje CSYNCN(Negative) a do ICSa ma wejść CSYNC(Positive). To raczej jutro uda się sprawdzić nie miałem pod ręką układu przy pomocy, którego można będzie odwrócić ten sygnał. Wtedy będzie obraz, dzisiaj było tak, że był obraz ale brakowało sygnału synchronizacji więc był rozjechany. 8)

- sprawa uruchamiania urządzenia ma się obecnie tak że, startuje mi to tylko wtedy jeśli najpierw jest podłączona oryginalna navi i po jej uruchomieniu wypinam wtyczkę, którą wpinam w MS5100. Chodzi o to, że ICS z NAVI komunikuje się przez dwa przewody jednym nadaje(Tx) a drugim odbiera info z NAVI(Rx), na obu jest po 4,7V. Połączyłem je ze sobą żeby zapętlić ten sygnał ale wtedy nie wstaje obraz i jest napisane na, ekranie że się inicjalizuje. Postaram się sprawdzić co tam leci przez te Tx i Rx. Myślę, że coś tam trzeba będzie podać na stałe i może wstanie bez potrzeby przełączania wtyczki.

- sprawę pilota na razie olałem - to raczej będzie banalne do wykonania. Korzystam teraz z pilota wsadzonego do "stacji dokującej" podłączonej do złącza ISO B w MS5100.

Niebawem podam wam link do nowego tematu, autor obecnego tematu chyba wybiera się do jakieś kliniki psychiatrycznej. Założę go na dniach(jak mnie grzebanie wciągnie i będą rezultaty), gdzie opisze dokładnie na jakim jestem etapie i wsadzę całą dokumentacje jaką mam a to jest to co mam ogólnie do tego teraz:

- piny w MS5100/MS5000 wszystkie wtyczki
    - piny w ISC wszystkie wtyczki
    - piny we wtyczce w bagażniku
    - płyta z PL z 2008 do MS5100/MS5000
    - płyta do zmiany języka (nie ma na niej Polskiego) i upgradu softu w MS5100/MS5000
    - płyty 2007/2008 "cała" (oczywiście brak w nich Polski) europa do oryginalnego NAVI G3
    hmmm... to chyba wszystko.

Do Scorpion:
    Możesz mi napisać coś na temat tego do jakiego miejsca doszedł twój kumpel?

Pozdrowienia, maryjo.

Użytkownik Ogier Avatar sQun49
    Mieszka w
    Szewce k/Kielc
    Auto
    166 2.5 V6 + LPG

Domyślnie

Cytat Napisał henekl
    sQun49
    Coś ci się liczby pomylił tak jak miejscowość w której mieszkasz albo nie umiesz liczyć wstyd .
    Proszę, przetłumacz mi o co Ci chodzi bo chyba nie rozumiem Twoich skrótów myślowych...

Mimo to spróbuję wyjaśnić to o co Ci prawdopodobnie chodzi, zatem:
    Szewce - wieś w woj. Świętokrzyskim znajdująca się 5km od granicy miasta Kielce
    200 pln tyle zażądał Twój przyjaciel za budowę przejściówki bez wtyczek (patrz strona 11 post 18 od góry)

Chyba kiepsko z Twoim poziomem intelektualnym skoro wszystkim wypisujesz że nie czytają ze zrozumieniem a Tobie, jak widać, idzie to jak po grudzie. Mało tego piszesz nie stylistycznie, pomijając formy grzecznościowe, zjadasz litery - poziom gimnazjalny, ostatnie ławki...

Niedawno znalazłem ciekawe zdanie, chyba nawet na forum, które idealnie podsumuje nasze dyskusje z Tobą - NIE KŁUĆ SIĘ Z GŁUPKIEM BO NAJPIERW SPROWADZI CIĘ DO SWOJEGO POZIOMU A POTEM POKONA DOŚWIADCZENIEM....

Alfa166Nero
    Gość

Domyślnie Re: Czas Pan Wielkiego CH juz się skończył - czas na coś now

Cytat Napisał maryjo
    Do Scorpion:
    Możesz mi napisać coś na temat tego do jakiego miejsca doszedł twój kumpel?
    Pozdrowienia, maryjo.
    Koleżka który próbował cos z tym zrobić na wprawdzie jakieś pojęcie o instalacjach audio car i navi (np. potrafił podłączyć całą fordowską instalację navi w Mondku mojego taty z tym, że nie było to zbyt skomplikowane). W moim przypadku problemem był brak czytnika VDO. Miałem tylko pożyczony czytnik Garmina, ponieważ wyczytałem, że chodzą na tym samym systemie. Niestety problem w tym, że nawet do Garmina nie znalazłem wystarczających informacji na temat I/O, a i znajomy za wiele nie znalazł (co dziwne bo to podobno był popularny system). Do tego chyba faktycznie I/O różnią się pomiędzy VDO a Garminem. Skończyło się na tym, że pogrzebał, pewnie pościemniał, ale bał się za to zabrać metodą prób i błędów choćby dlatego, że sprzęt pożyczony, a o uszkodzenie nie trudno. Spytam się go jutro co dokładnie zdziałał, ale o ile pamiętam nawet wizji nie udało mu się wyciągnąć na ICSa

maryjo
    Gość

Domyślnie Re: Czas Pan Wielkiego CH juz się skończył - czas na coś now

OK, możesz go nie pytać. Jak on miał Garmina to raczej był zupełnie gdzie indziej.

henekl
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał sQun49
    Co Ty w ogóle pier.....isz????? Nie zapominaj kto nie chciał zamontować nawigacji za 200pln mimo wstępnych ustaleń tylko podniósł cenę do 600 stów !!! Ach przepraszam przecież to nie ty tylko twój niesłowny przyjaciel którego obraziliśmy...
    200 zł za przejściówkę + 200zł za montaż = razem400zł No i gdzie te sześćset złotych matematyku i polonisto .
    Ty chyba nie wiesz co to jest przyjaciel bo takiego nie masz to ci powiem że jest to osoba na której się nie zawiedziesz bez względu na porę dnia czy nocy i jest wart więcej niż stu kolegów bynajmniej dla mnie .
    Jeśli mam zamiar powiedzieć komuś coś przykrego to robię to na osobności prosto w oczy , a nie publicznie .

henekl
    Gość

Domyślnie

Niedawno znalazłem ciekawe zdanie, chyba nawet na forum, które idealnie podsumuje nasze dyskusje z Tobą - NIE KŁUĆ SIĘ Z GŁUPKIEM BO NAJPIERW SPROWADZI CIĘ DO SWOJEGO POZIOMU A POTEM POKONA DOŚWIADCZENIEM....
    Dzięki za dobrą radę na pewno z niej skorzystam i już nie będę z tobą dyskutował .

Użytkownik Rowerzysta Avatar tomek166
    Mieszka w
    Brzeg
    Auto
    Alfa Romeo 166 rok prod. 2002 poj. 2400

Domyślnie

maryjo fajnie, że próbujesz jak się uda to super-powodzenia. Panowie nie ma sensu dalej rozpisywać się i kłucić bez celowo. Po prostu wiemy już jak sprawa stoi i tyle. A dalsze pisanie nic nie daje. Pozdrawiam.

Użytkownik Romeo Avatar alfasound_mania
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 155 1.8 8V;Alfa Romeo GT 1.9 JTD;Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Domyślnie

Cytuje :

napisał henekl," bez zarobku i nie zamierzam na tym zarabiać jak uważają niektórzy na forum ." na pierwszej stronie tematu w swoim 5 tym poście

następnie

Cytat Napisał henekl
    nic nikomu nie obiecałem dać za darmo nic też nie wystawię na aukcjach bo jest mi to niepotrzebne .
    Jak tu Cie zrozumiec ? Nie będę nikomu ubliżał bo faktycznie takie rzeczy trzeba mówic w oczy , tak jak stwierdziłeś:
    Cytat Napisał henekl
    Jeśli mam zamiar powiedzieć komuś coś przykrego to robię to na osobności prosto w oczy , a nie publicznie .
    przed czym napisałeś :

Cytat Napisał henekl
    Mogę was porównać do żebraka który chodzi i żebrze i skomli o kawałek chleba
    Pozdrawiam .
    Nie pozdrawiam Cie i nie chce żebyś pisał jakieś odpowiedzi bo będzie ona równie żenująca co poprzednie.
    Alfa Romeo 155 1.8 8v 1993r.
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 2000r.
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD 1999r.