Do henekl:
Miałem różne auta i pisałem na różnych forach. Pierwszy raz spotykam kogoś (klubowicza, forumowicza) kto wymyśla jakiś patent, chwali się zdjęciami a potem uparcie nakręca resztę, aby w końcu wyjawić swój wspaniały plan zwykłej działalności zarobkowej. Robiłeś to w tak pokrętny sposób, że teraz podejrzewam nikt tego patentu od Ciebie zwyczajnie nie kupi przynajmniej na tym forum. Najlepszym w takim momencie wyjściem jest wystawienie tego na jakimś serwisie aukcyjnym - będziesz super z tym pasował do ogłoszeń w stylu "rezystor - chiptuning +25KM♦" choć cenę tez musisz przystosować odpowiednio![]()
A wystarczyło tylko napisać w pierwszym poście "mam patent na mapę Polski i kosztuje on 600 zł lub np 800 zł z montażem" - na pewno ktoś by kupił lub byśmy się faktycznie złożyli.
Tak poza tym jeśli chciałeś podnieść swoją wyraźnie zaniżoną samoocenę i zrealizować potrzebę uwielbiania oraz chwalenia Twojej osoby przez innych to trzeba była zwyczajnie okazać gest i taki schemat udostępnić innym - byłbyś tutaj bohaterem uwielbianym przez resztę :mrgreen:
Do pozostałych:
Niestety mój znajomy się poddał już jakiś czas temu, ale nie miałem kiedy zawitać na forum, aby to przekazać. Natomiast zrobiłem jedyny chyba w tej chwili rozsądnych krok i kupiłem zewnętrzną navi (polecam Garmina z GPmapą (Polska) i Europą Nawteq). Wiem, że to marne pocieszenie, ale podejrzewam, że te urządzenia mają i tak o wiele dokładniejsze i aktualniejsze plany miast i bazę adresową niż mapy do VDO.