www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
ceny nie komentuję - podałem tylko odpowiedź na pytanie "gdzie"
Jutro podjadę sprawdzić jeszcze raz tą cenę,bo pamięć mnie nie myli raczej. Czyli Castrol TDA oprucz smarowania łączy cząstki wody 2 w1. Kolega Georg11 pisał o plusach stosowania Stanadyne, jakieś odczuwalne zmiany?
przedewszystkim spalanie w dół, w lancii zimą miałem 5,2 przy jezdzie miejskiej 5km do pracy i z powrotem, dodatkowo znikeły problemy z zacinajacym sie zaworem egr, odkad stosuje ten dodatek, nie musze go regularnie demontowac i czyscic.
zwiekszenie dynamiki i zmiejszenie dymiena.
ale proponuje sprawdzic samemu, byc moze to efekt placebo.
pzd.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Mam pytanie... Próbował ktoś może dolewać sthil"owski olej do 2t. Wiecie, ten do pił itp. Dolewam oleju do paliwa już od zeszłej zimy, zawsze i bez wyjątku. Proporcje to 300 ml na zbiornik 70l. Próbowałem już różnych olei łącznie z orlenowskim Platinum 2t. Mam wrażenie, że na sthilu najlepiej i najciszej silnik pracuje. Stąd moje pytanie, czy ktoś próbował. Chciałbym potwierdzić swoje odczucia![]()
Ja wlałem makite. Silnik jakby lepiej zachowuje się przy odpalaniu. Bardziej równo, że tak to ujmę. Spalania nie sprawdzałem. Podczas jazdy też jakoś nie zauważyłem specjalnej różnicy. Zrobiłem 2 baki na tej mieszance.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Chcecie zobaczyć różnicę? To wyczyście sobie turbiny, zmięnną geoetrie. Zrobiłem to przed dwoma dniami, ogólnie trochę sadzy ale na muszli gorącej były wżery które trochę przycinały łopatki zmiennej.Teraz dopiero jezdzi! Załącznik 105915Załącznik 105916