No chyba żart.
No chyba żart.
Hejka,
przeczytałem ostatnie 50 stron i dalej nic nie wiemW mojej poprzedniej 147 zawsze lałem Shell helix diesel ultra 5w40 ale ona była bez DPF... Teraz kupiłem 159 z 2.0 jtdm136km z dpf w której olej był wymieniany co 30tys.
Chcialbym kupić coś w miarę łatwo dostępnego ale 5w40. Możecie polecić cos wartego uwagi z popularnych/łatwo dostepnych marek?
Gesendet von meinem Redmi Note 9 Pro mit Tapatalk
Ostatnio edytowane przez alcapone154 ; 04-03-2021 o 21:56
Od pół roku jeżdżę na takim zestawie i silnik jak i dpf żyję. Motor ten sam co u Ciebie po programie. https://lejolej.pl/pl/p/OFERTA-LIMIT...100-200-ml/417
P.S Tak, wiem średnio jeżeli chodzi o łatwy dostęp![]()
Chcialbym cos co moge zamowic rano w sklepie i miec w poludnie po dostawie z hurtowni. Na necie nigdy nie wiadomo co się kupuje. Ale coś czuję że będzie motul albo znowu Shell.
Gesendet von meinem Redmi Note 9 Pro mit Tapatalk
Około 8 lat temu była nagonka na castrola i przyklejono mu łatkę złego oleju, który miał być nagminnie podrabiany. Zacieranie, przycieranie się silników ,galareta a nie olej. Takie opinie zbierał castrol.
Motul to była renoma i każdy mówił ,, bierz motul to jeden z najlepszych oleji"
Czytając co niektóre wpisy widzę, że teraz castrol wiedzie prym.
Jezdzilem na castrolu pare lat temu lat temu i nic złego się nie działo. Obecnie do wszystkich swoich aut zalewam motul i też jest wszystko OK. Także jak nie jezdzisz autem rajdowym a zwykłym cywilnym pojazdem to czy wlejesz motul czy castrol to myślę, że nie wyłapiesz różnicy.
Może i dobrze słyszałeś że motul jest lepszy od castrola bo co mechanik to inna opinia. Za tydzien usłyszysz odwrotną opinie. Dzisiaj na forum bronią castrola a za miesiac za rok wyczytasz znów co innego. Podsumowując lej to co masz w specyfikacji, kupuj orginalny produkt, regularnie wymieniaj. Nie baw się w płukanki itp rzeczy.
,,w życiu pokochalem kobietę i alfe, ujmują za serce i potrafią zrujnować domowy budżet"[/COLOR]
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Jak płuczesz od nowości lub auto ma znikomy przebieg to zgoda. Ale jak kupujesz auto używane jak większość na tym forum i zastanawiasz się nad wymianą oleju i płukanką to trzeba brać pod uwagę, że niemiec nie płukał przed pójsciem spać. Dlatego taki zabieg płukania gdzie auto ma już sporą cyfre na blacie może mieć niekorzystne skutki. To takie wróżenie albo będzie na przyszłość lepiej albo zrobią się koszty.
- - - Updated - - -
Ja nie jestem zwolennikiem tego typu zabiegów.
,,w życiu pokochalem kobietę i alfe, ujmują za serce i potrafią zrujnować domowy budżet"[/COLOR]