Wywaliłem sól z garażu i schowałem się przed księdzem wpadł fajnym swoją drogą Saabem 9-3 na kolędę,ale rodzina go przyjęła w sumie chyba dobrze.
![]()
Wywaliłem sól z garażu i schowałem się przed księdzem wpadł fajnym swoją drogą Saabem 9-3 na kolędę,ale rodzina go przyjęła w sumie chyba dobrze.
![]()
Dziś zabrałem się za wymianę rozrządu przy tej okazji chciałem wymontować kolektor ssący żeby go wyczyścić.....na sobotę powinienem mieć wszystko na tiptop
było z tym mnóstwo pracy ale myślę że balla będzie zadowolona ....
Wymiana oleju wraz z filtrem /po 3 latach przerzuciłem się z Castrol Magnatec na Valvoline MaxLife 10W40/ oraz wymiana filtra powietrza. Dodatkowo ze względu na trzaski spod maski wymieniłem tuleje stabilizatora, trzeszczy dalej ale mniej.. ale dalejteraz podejrzenie padło na tuleje wahacza górnego i za to wezmę się w następnej kolejności
![]()
Wymieniona klamka wewnętrzna przednia prawa. W starej połamał się ten drut odbijający, sprężyna czy jak to nazwac.
Była:
159 SW 1.9 JTDm 120KM 2008r.
156 1.6 16V TS 2001
wybrudziłem masakrycznie bellę na trasie do Katowic i spowrotem....
jakiś niecały tydzień temu zapodałem "czipa" do mojej belliw firmie CinSoft. na hamowni wykazało 183km
i 405 Nm
![]()
wyczyściłem bezpieczniki na akumulatorze
Dolałem oleju i płynu do spryskiwaczy. Po południu mycie i odkurzanie.
Była:
159 SW 1.9 JTDm 120KM 2008r.
156 1.6 16V TS 2001
Uzupełnilem płyny i przejrzałem akum.
ALFA ROMEO 156 1,9 JTD.