Strona 39 z 201 PierwszyPierwszy ... 29303132333435363738394041424344454647484989139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 2002

Temat: Co dzis udalo mi sie zepsuc w mojej Belli

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Slupsk
    Auto
    Alfa Romeo GT 2005 2.0 165 KM DISTINCTIVE

Domyślnie

ignorujac bledu " przeladowania turbiny " jezdzilem nie oszczedzajac jej, w walentynki moja bella mi dala ladny prezent....domyslacie sie? wyprzedzalem auto, bylo lekkie boom, 3 tony czarnego dymu, i autko ledwo dojechal do warsztatu ,mechanik mi powiedzial ze turbine rozsadzilo i mialem szczescie ze elementy nie poszly w silnik tylko w wydech.
    koszt? reg. plus robota plus filtry oleje itd = 1700 zl
    teraz mam caly wydech w oleju i czarny bagaznik.
    FML

Użytkownik Maniak resoraków Avatar slider2002
    Mieszka w
    Gniezno
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9JTD 110KM

Domyślnie

Cytat Napisał slider2002 Zobacz post
    Moja bella sie buntuje. w czwartek zaswiecilo sie ladowania. pienka od razu poszla do doktora. zdemontowali alternator i wyslali do elektryka który orzekl ze altek jest na 100% wiec prawdopodobnie cos siedzi w instalacji i moze byc problem zeby to zlokalizowac:-( od poniedzialku mchanik zacznie dalej dzialac...
    sytuacja opanowana. sprzęgiełko alternatora powiedziało papa. nowe załozona i ładowania wrócilo

Ezzy
    Gość

Domyślnie

Piękny dzień;D Byliśmy dzisiaj umówieni na wymianę rozrządu + pompa + wariatorek+ filtry + olej. Przed pojechaniem do mechanika jeszcze do firmy rzeczy odwożę, a od wczoraj mi zaczął paseczek piszczeć. Podjeżdżam pod firmę zostawiam paczki, odpalam z powrotem a tu... nie piszczy. Zapinam pasy a tu zonk. Świeci się ładowanie aku, myślę no to pięknie sprzedawca (AR 3 tyg temu zakupiona) oszukał mnie że akumulatorek nowy i padł. Próbuje ruszyć bo to do mechanika mam jechać a tu jeszcze wspomagania brak. Stres całkowity. Dojechałem jakoś do mechanika i działają chłopaki. Ale powiem wam że 147 ciężko się prowadzi bez wspomagania ;D

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Mi dziś poszła osłona harmonijka przegubu na jednym kole, na szczęście wiem ze to dziś nastąpiło, ale niestety muszę tydzień poczekać aż będzie miejsce w warsztacie jedyny plus z tego to taki że w końcu sie przekonam czy w mojej okolicy mechanicy łoją klientów

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Litrowy
    Mieszka w
    Wawa, Brodnica,Uć górna
    Auto
    156 3.0 v6 Q-DISTINCTIVE sw 04r LUCI DI BOSCO

Domyślnie

mi niewieadomo jakim cudem zsunął sie wąz wodny z termostatu całe szczęscie ze zgrzewke wody w wozie miałem wiec załozona ponownie opaska na wąż i heja dalej w trasę

Użytkownik Rowerzysta Avatar Maro1500
    Mieszka w
    LbN
    Auto
    AR 156 1,9JTD SW

Domyślnie

Tak z Ciekawości zapytam, ile działa wam podgrzewania tylnej szyby i lusterek? W instrukcji napisane jest że kilka minut. Zazwyczaj po "odszronieniu" w sumie chyba dość szybkim sam wyłączałem, ale wczoraj się zapomniałem i po mniej więcej 15-20 min wychodzi na to że grzało nadal bo ja nie wyłączyłem, a kontrolka świeciła nadal. Nie zadługo?

Użytkownik Romeo Avatar zaviaseq
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Fiat Croma 1.9

Domyślnie

u mnie jest to z 10 minut

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

Wczoraj zabrakło mi paliwa 5km przed domem Zaskoczyła mnie małpa, że w drodze powrotnej spaliła 30% więcej! Taka różnica w jeździe z wiatrem w małym ruchu, kontra pod silny wiatr w dużym ruchu. Alfaholik pomógł, Bella odpaliła i skończyło się na strachu.

...brzmienie V6 - bezcenne!

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Cytat Napisał YonasH Zobacz post
    Wczoraj zabrakło mi paliwa 5km przed domem Zaskoczyła mnie małpa, że w drodze powrotnej spaliła 30% więcej! Taka różnica w jeździe z wiatrem w małym ruchu, kontra pod silny wiatr w dużym ruchu. Alfaholik pomógł, Bella odpaliła i skończyło się na strachu.
    Hehe, a skąd wnioskujesz, że 30% więcej spaliła? Patrząc po wskaźniku? Bo ja nie wiem wprawdzie, jak jest z jego dokładnością w 159/Brerze, ale u mnie druga połowa zbiornika zawsze jest mniejsza i raczej na początku rezerwy staram się tankować, bo potem jeżdżę z duszą na ramieniu Ale dzięki temu podejściu jeszcze nigdy (odpukać, bo na Autobanach zdarza mi się zagapić) nie miałem sytuacji takiej jak Ty A najwięcej tankowałem chyba ok. 56l... czyli jeszcze i tak zawsze miałem paliwka na minimum 60 km (jadąc z V bliską max )

Na szczęście jest Alfaholik's Assistance
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

Cytat Napisał dakoolk Zobacz post
    Hehe, a skąd wnioskujesz, że 30% więcej spaliła? Patrząc po wskaźniku?
    Wskaźnik plus obserwacje spalania chwilowego. Zatankuję kiedyś fula z połowy zbiornika i się okaże

...brzmienie V6 - bezcenne!