Przełącza na benzyne.
Jak ustawialismy mapy podczas jazdy to schodzila temp do kilku stopni
Bo właśnie to taki efekt jest, że temp. gazu leci na mordę choć pewnie wielu mówiło ci, że gold jest super do V-ki. Sam ostatnio zostałem zbesztany jak powiedziałem, że taki będzie efekt, bo do 166 3.0 manuala ktoś chciał to włożyć, no ale cóż, życie. Pewnie 90% osób nie zależy na tym by na lpg auto chodziło w pełnym zakresie tak jak na noPB, zresztą lpg niszczy auto i nigdy nie może jeździc tak samo na Lpg jak na noPB bo to zło![]()
Ja jeżdzę na NIKO. W tym temacie strona 19 post #181.
Ale jak Ty tak dajesz w "palnik" - tzn na wysokich obrotach ci stygnie to moze pompę wodną masz uszkodzoną? Pęka wirnik i na wolnych obrotach się kręci i coś tam przepływa a na wysokich obrotach ośka się kręci a wirnik wolno i słabo pompuje. Ale w tym temacie podpytaj kolegę Grzesiekk.
Ps jeszcze powyższego postu - u mnie tylko w jednej jedynej sytuacji przełącza z powrotem na benzynę: jak się gaz kończy w butli. Wprawdzie ostatnio nie katuję alfy - ale jak ustawiałem instalację to zgodnie z instrukcją jeździłem "w pełnym zakresie prędkości obrotowej silnika na wszystkich biegach" - i takie coś się nie zdarzyło.
Ostatnio edytowane przez r-sokol ; 11-03-2015 o 09:07
Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl
Tak tego typu pompa, nową kupisz nie wiele drożej. Słuchaj, zróbcie log z jazdy z instalacji LPG i popatrzę co dokładnie się dzieje, jak wygląda grzanie reduktora, jak zachowuje się temperatura LPG. Może być tak że wystarczy pacjenta Golda otworzyć i wsadzić mu w kanały gazowe sprężyny skręcone z drutu miedzianego 1,2-1,5 mm2 i już termika będzie spoko.
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
U mnie temp lpg waha sie w czasie jazdy od 20 do 40C. W korkach do 60-70 przy pałowaniu spada nawet do kilku C. Mam Golda![]()
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
Witam , pisze tu od 2 lat borykam się z instalacją lpg która nie działa cały czas prawidłowo cały czas pali się check engine oraz kultura pracy silnika jest nie taka jak na pb nawet nie podobna wypisze podzespoły które zostały zamontowane w mojej alfie z wyciągu świadectwa homologacji
Reduktor /parownik Gold
Zawór Gazowy Veltec
Wielozawór Tomasetto
Obódowa wielozaworu Bormech
Elek. Jednostka sterujaca Stag 300
Wtryski Gazu Hene
Filtr Gazu LPG (faza gazowa) Czeje
Czujnik ciśnienia PSOZ
co możecie mi powiedzieć na temat tego setu bo po dwóch latach już mam dosyć czas gwarancji się skończył i na własną kieszeń musze walczyć
Dziękuje z góry za odpowiedz
Nie Hene tylko Hana (chyba ze jakies podroby juz robia).
Jakie Hany masz? Kolor.
Jaki blad wywala Tobie na Check?
Nie Hene tylko Hana (chyba ze jakies podroby juz robia).
Jakie Hany masz? Kolor.
Jaki blad wywala Tobie na Check?
Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
Wcześniej:
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Lancia Delta 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
Widać ze ktoś pisze a jak e czyli powinno być hana, czaja, a czujnik PS-02. Komponenty ok ale jak widać więcej zależy jak to jest założone, a nie co. Tak jak wyżej te hany trzeba wyjaśnić jaki kolor, po drugi czy na benzynie wszystko jest ok? Kondycja silnika dobra? Jak układ zapłonowy - u mnie po założeniu gazu cewki leciały jedna po drugiej... wcześniej na benzynie nie było oznak, że już jest ich koniec.
Witam
W mojej alfie 3.0 24v nadszedł czas updateu instalacji. Chce zmienic wtryski i reduktor. Nie wiem na które wtryski sie zdezydowac, czy hany czy baracudy. Hanki mam w 166 i 29kkm nie mialem zadnego problemu. Baracydy to polski produkt, ma niezle opinie i wymienne dysze kalibracyjne.
Reduktor mialem scorpion gt. Czy kupić taki sam czy moze coś lepszego?
Alfa z pierwszego posta w tym temacie![]()
Moje Alfy
AR 166 Sportronic LPG, 2.5 24v
AR 166 3.0 Sportronic
AR 166 Manual 3.0 => swap r5 q4
AR 164 3.0 24v, Q2, Motronic ME 2.1, ABS+EBD, 6speed
Gtv_Spider 2.0=> swap 3.0 24v
Oraz
Delta III 1.75 k04
Espace IV 3.5