Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Przetestowałem wysokość zawieszenia Sport1 i QV "organoleptycznie". Mianowicie mam garaż w piwnicy z dość ostrym wyjazdem do góry. Przed zakupem na jeździe testowej 1.4MA z tym pakietem wyjeżdżałem z garażu bez szczególnych problemów. Obecnie w QV muszę bardzo powoli podjeżdżać pod skos, by nie przytrzeć nosem. Być może jest to wynik cięższego samochodu, ale efekt mnie nieźle wystraszył przy pierwszym wyjeździe.
Aby piękna Giulietty stało się zadość myślałem o podwójnym wydechu do 1.4 TB [na QV nie mogę sobie pozwolić (chyba, że nie ma aż tak dużej różnicy w spalaniu?) a diesel do Julki... sami rozumiecie]. Czy jest możliwość ściągnięcia do Polski wydechu z Linaccessori i założenia go w ASO czy trzeba kombinować na własną rękę? Próbował ktoś z takiej operacji?
Po miesiącu od zamówienia, to można już tylko walczyć o kasę, opony, czy dywaniki, bo konfiguracji raczej nie zmienisz.
---------- Post added at 20:47 ---------- Previous post was at 20:43 ----------
Ktoś kombinował, ale nie pamiętam już czy tu, czy na AlfaOwners. Tak czy owak, szybciej ani lepiej Julka z tą drugą rurką nie pojedzie. Moim zdaniem to lekko pretensjonalne. No chyba, że chodzi o dźwięk, tyle, że czytałem gdzieś, że 1.4 MA lepiej brzmi niż 1.8 TBi z podwójnym wydechem.
Tak jak wcześniej napisałem chodzi mi tylko o prezencję samochodu. Uważam, że czegoś na "tyłku" Julce brakuje. A czy w ogóle części z tego katalogu Lineaaccessori są w Polsce dostępne? Jeśli tak to gdzie?Tak czy owak, szybciej ani lepiej Julka z tą drugą rurką nie pojedzie. Moim zdaniem to lekko pretensjonalne. No chyba, że chodzi o dźwięk, tyle, że czytałem gdzieś, że 1.4 MA lepiej brzmi niż 1.8 TBi z podwójnym wydechem.
@dwilk pisał wcześniej takiej przeróbce. Potrzebny nowy zderzak i dyfuzor lub wkładka: http://www.forum.alfaholicy.org/mito...tml#post496829
Podwójny wydech zdaje się @lechtak miał na sprzedaż: http://www.forum.alfaholicy.org/mito...tml#post497980
Ostatnio edytowane przez Sierek ; 10-03-2011 o 21:58
Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 11-03-2011 o 16:06
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Witam!
Co prawda dopiero zastanawiam się nad zakupem Giulietty, ale dobrze by było wiedzieć już wcześniej, czy może polecacie konkretnych dealerów czy sprzedawców, gdzie oprócz dobrej obsługi można wynegocjować również dobrą cenę? Nie istotny jest dla mnie region, bo po odbiór auta można zawsze podjechać.
Gdy 3 lata temu zamawiałem swojego Focusa, najlepsze ceny proponowali na Śląsku, udało mi się wynegocjowac 12% na auto zamawiane.
Pozdrawiam