jak wybieram inny port com to nieprzechodzi testu nawet i przy łączeniu odrazu wywala błąd.
jak wybieram inny port com to nieprzechodzi testu nawet i przy łączeniu odrazu wywala błąd.
a gdzie zmieniasz port w programie ? czy w komputerze?w ustawieniach ? zmien najpierw wkomputerze potem daj wyszukiwanie interfejsu a na koncu test
zmieniałem w programie tylko, a w komputerze to jak sie zmienia ?
Kupując interfejs dostajemy płytę z oprogramowaniem i z instrukcją instalacji i podłączenia.
5 lat temu do vw kupiłem zwykłego VAGa-a i na płycie była fajna instrukcja ze screnami instalacji i konfiguracji.
Jakieś 2 lata temu kupiłem elm327 i tam też była jakaś instrukcja.
Poszukaj na płycie, którą dostałeś do fejsa. Będę w domu to zobaczę czy jeszcze to mam.
Porty ustawiasz w menedżerze urządzeń - porty - com - ustawienia - zaawansowane
Racja faktycznie jest płytka i jest opis. Sprawdze co i jak bo myslałem że ta zmiana portu w kompie tyczy sie interfejsów podłączanych do USB a nie przez bluetooth. W sumie nawet w tej instrukcji jest napisane że urządzanie po sparowaniu z komputerem nie wymaga dalszego konfigurowania i jest gotowe do pracy. No ale nie hula więc coś tam jeszcze podłubie![]()
koledzy ja mam taki problem kupilem elm 327 zainstalowalem sterownik 1 podpiecie FiatECUScan 2.5 + patch i po tym podpieciu wywalilo mi blad od czujnika deszczu zmierzchu przestalo mi dzialac sterowanie w kierownicy i czujniki cofania bledow sie nie da skasowac jak wchodze w can info pisze ze nie wykryto tych czujnikow sterowania w kier czujnikow cofania co sie moglo stac w zaden sposob nie moge sobie poradzic moglo sie cos uszkodzic teraz mam wersje programu 3.6 i tez to samo
prv87 Spróbuj zmienić "prędkość transmisji danych" wchodzisz w ustawienia f9 a następnie interfejsy,może pomoże
Ostatnio edytowane przez sylvvester ; 22-04-2013 o 11:16
kto cos doradzi
Witam
Zlosliwosc rzeczy martwych;-)
Jakie sterowniki instalowales?
Sprobuj na innym laptopie/kompie i/lub samochodzie. Czasem cos nie pasi i nie chce sie polozyc ale ogolnie wszystko powinno pieknie dzialac.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
czyli cos moglo sie uszkodzic ze mi teraz te zeczy nie dzialaja