Strona 39 z 54 PierwszyPierwszy ... 293031323334353637383940414243444546474849 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 534

Temat: Navi Polska mapa -zdięcia

henekl
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał alfasound_mania
    Cytuje :

napisał henekl," bez zarobku i nie zamierzam na tym zarabiać jak uważają niektórzy na forum ." na pierwszej stronie tematu w swoim 5 tym poście

następnie

Cytat Napisał henekl
    nic nikomu nie obiecałem dać za darmo nic też nie wystawię na aukcjach bo jest mi to niepotrzebne .
    Jak tu Cie zrozumiec ? Nie będę nikomu ubliżał bo faktycznie takie rzeczy trzeba mówic w oczy , tak jak stwierdziłeś:
    Cytat Napisał henekl
    Jeśli mam zamiar powiedzieć komuś coś przykrego to robię to na osobności prosto w oczy , a nie publicznie .
    przed czym napisałeś :

Cytat Napisał henekl
    Mogę was porównać do żebraka który chodzi i żebrze i skomli o kawałek chleba
    Pozdrawiam .
    Nie pozdrawiam Cie i nie chce żebyś pisał jakieś odpowiedzi bo będzie ona równie żenująca co poprzednie.
    No i co z tego wynika gdzie ten zarobek dla mnie potwierdzasz tylko moje słowa .
    Jeśli za kawałek kabla dam 5 zł i odsprzedam po tej samej cenie to gdzie ten zarobek chyba że ktoś chce za darmo to jak to nazwać .
    Po drugie podaj choć jedną osobę którą wymieniłem i użyłem wulgarnych słów wobec niej , a nie wyrywaj słów z kontekstu .
    Jeśli chodzi o inne osoby to ich słowa cię nie gorszą i są w porządku .
    Dużo zdrowia .

Alfa166Nero
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał henekl
    Jeśli za kawałek kabla dam 5 zł i odsprzedam po tej samej cenie to gdzie ten zarobek chyba że ktoś chce za darmo to jak to nazwać .
    Ojjj człowieku - dalej nie rozumiesz o co mamy do Ciebie pretensje. Miałem już nic nie pisać, ale nie mogę: nikt Cię nie prosił, abyś komuś dawał za darmo jakieś kable czy inne podzespoły. Co jakiś czas powtarzały się posty (m.in. ja zwyczajnie o to prosiłem), a i na PW na pewno miałeś prostą prośbę: OPISZ JAK TO PODŁĄCZYĆ LUB PODEŚLIJ JAKIEŚ SCHEMATY !!! Zwykła prośba i każdy normalny człowiek, który nie chce na tym zbijać kasy podzieliłby się swoim pomysłem i wiedzą. W końcu po to m.in się na tych forach pisze !!! Jak nie miałeś takiego zamiaru to zdjęcia, które wkleiłeś na początku trzeba było umieścić na jakiejś aukcji i tyle, a nie zaśmiecać forum żenującymi próbami zarobienia na tym kasy :>>>

pitbull_syndica
    Gość

Domyślnie

Nie szargajcie Sobie nerwów szkoda zdrowia, olac po prostu jego posty tak jakby ich nie było i po problemie...

maryjo
    Gość

Domyślnie No może coś mikołaj pod choinke przyniesie... 8)

Witam wszystkich, miałem dziś godzinkę tylko ale sprawa poszła do przodu.

Nowego tematu jaki obiecałem założyć w poprzednim poście jeszcze nie zakładam. Chciałbym go założyć podając wam w pierwszym poście już jakieś konkretne rozwiązanie dla całej funkcjonalności. Mam nadzieje zrobić to jeszcze przed świętami.

Mam już obraz 8) - chodziło dokładnie o to o czym wczoraj pisałem. Czyli wyjście sygnału CSYNC z VDO jest Negative czyli CSYNCN. Odwróciłem ten sygnał na CSYNC Positive przy użyciu jednego scalaka 7404 a konkretnie jednej bramki logicznej w tym scalaku. Scalak zasilany jest z 12V z auta i obraz jest luksus. Ten scalak to jakiś koszt poniżej 1 zł. Tak więc podsumowując uzyskanie obrazu okazało się dość proste. Oby tak poszło z resztą.

Plan na jutro jest taki: postaram się to jakoś podpiąć żeby wstawało bez konieczności uruchamiania najpierw oryginalnego NAVI i przepinania wtyczki do VDO. Pewny jestem, że to jest sprawa Rx i Tx ale muszę sobie to podpiąć do oscyloskopu żeby obejrzeć dokładnie co i kiedy tam leci przez te Tx i Rx albo może uda mi się to przeczytać portem COM. Ta sprawa też pomoże rozwiązać problem z audio gdyż oryginalne NAVI właśnie przez Tx Rx daje znać ICSowi że będzie nadawało komunikat dźwiękowy. Wtedy ICS przełącza się na sygnał audio z NAVI (czyli wycisza np grające radio a w głośniku jest komunikat z NAVI).

Mam też już koncepcje na to uruchamianie, która właśnie w trakcie pisania teraz przyszła mi do głowy, nie jest to zbyt eleganckie rozwiązanie ale na pewno zadziała. Mianowicie zostawię jutro podpięte oryginalne NAVI zpodłączonymi Rx i Tx do ICSA a sygnał obraz wrzucę z VDO. To załatwi na szybko jeszcze jeden problem, kiedy obecnie po podmianie wtyczki jestem już na VDO to wtedy w momencie np naciśnięcia klawisza REP lub przekręceniu prawą gałką(kiedy jesteśmy w trybie MAPy) wyskakuje Initialization... no i to choć nie dobre jest prawidłowe bo nie mam tego RxTx. Więc pozostawienie oryginalnego podpiętego powinno załatwić temat, wtedy łapiemy tylko to co trzeba podać na Rx ICSa w momencie emitowania dzwięku i jesteśmy w domu. 8) No nic złapałem zajawę, trzymajcie kciuki, na razie...

maryjo

PS.
    W sumie u tego Heńka (oczywiście nie obrażając żadnego Henia albo Pana Henryka 8))) to widziałem tylko zdjęcia, jak on jest taki bajkoopowiadacz to może on też nie ma audio z wyciszaniem radia - hehe...

Wooooo! film jego znalazłem kilka postów wcześniej!

http://pl.youtube.com/watch?v=2i8K0cw9FXY

W filmie też nie ma audio takiego jak powinno być jest tylko komunikat jak jest przełączony na CD i to zaraz przed rozpoczęciem kawałka z CD hahahahaaaaa - więc nie wiadomo jak jest z komunikatami w trakcie grania muzy, na mój gust to u niego się to nakłada... co za bukiet (nic nie napisał a taki wylewny i konkretny) on się podpiął pod audio od zmieniarki i audio z VDO ma tylko jak gra mu CD jak chce posłuchać radia i nawigować to ma cisze - tyle wynika z tego filmu jak dla mnie.

[center:7b1f48c1fe]No to Panowie i Panie(może któraś tu zaglądnie) mamy wszystko to co on pokazał.[/center:7b1f48c1fe]

Jutro podpinam z pozostawionym oryginalnym NAVI i audio na CD. Ale oczywiście popracuje jeszcze nad Tx Rx, żeby docelowo to zrobić po ludzku. Pozdro!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar b-ski
    Mieszka w
    PiotrkĂłw Trybunalski, Poland
    Auto
    Bella 166 2,4jtd Millenium

Domyślnie

MARYJO dobra robota, trzymamy kciuki... :mrgreen:

Kayrol
    Gość

Domyślnie

maryjo, gratuluje Ci i cieszy mnie to co robisz.

taki off-topic, masz pojęcie co i jak robisz więc moze ugryziesz jeszcze sprawie zmieniarki CDC beckera. Roggerowi się udało ale trzyma to w tajemnicy( podejrzewam ze jest członkiem zespołu Loudlink Team ). Zrobił byś konkurencje Loudlinkowi

maryjo
    Gość

Domyślnie

OFFTOPIC
    Do: Kayrol - w sprawie zmieniarki mp3.

Myślę, że to się da zrobić... po kilkunastu minutach szukania znalazłem coś takiego:

http://www.mictronics.de/?page=becker

Pod tym linkiem dostajemy do zrobienia tego kawę na ławę - najlepsze jest to że można to podpiąć do kompa przez COMa i czytać sobie co tam leci, są też przykładowe wsady w źródłach więc z modyfikacją też nie będzie problemu. Na końcu jest nawet podana jakaś wersja, która być może nawet uwzględnia te zmiany które są w 166. Facet zrobił to kompletnie luksusowo. Nawet podał programy przy pomocy których to robił a na schemacie jest też coś do opcji z MP3 - przeluksus.

Sprawa jest dużo bardziej skomplikowana niż z tą NAVI, trzeba to zmontować i mieć programator itd. Postaram się dzisiaj znaleźć kogoś w Krakowie kto by mi to w miarę szybko zmontował - strasznie nie lubię tego robić sam. 8) Zawsze coś spapram i potem trzeba szukać czemu nie działa a to mnie okropnie zniechęca. Z tym to raczej przed świętami nie wyrobie.

Kayrol
    Gość

Domyślnie

OFFTOPIC
    Do: maryjo - w sprawie zmieniarki mp3.
    juz dawno na tamtej stronie są potrzebne materiały tylko nikt tego nie chce zrobić. Mój znajomy elektronik powiedział ze on woli naprawić 2 telewizory i radio niz babrać się i bawić - bo dla niego to zabawa a nie praca.

http://www.mictronics.de/download/Un...dware_v1.2.pdf
    http://www.mictronics.de/?page=cdc_proto
    http://www.mictronics.de/unilink_resource.php

Moze ogłosic jakis konkurs dla orłów z elektrody.pl niech pracują

maryjo
    Gość

Domyślnie NAVI działa

NAVI odpalone z funkcjonalności jaką opisałem w poprzednim poście - myślę że u Pana H działa to dokładnie tak samo. Wieczorem założę nowy temat i wsadzę tam step by step jak to zrobić.

OFFTOPIC:
    Dzięki Kayrol za materiały. W sobotę będę się widział z jednym specem w sprawie jeszcze tego TxRx z NAVI, myślę że podejmie się też tego MP3 - kwestia tylko czasu na kiedy to zrobi. Zapracowany człowiek. 8)

Kayrol
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał maryjo
    Wieczorem założę nowy temat i wsadzę tam step by step jak to zrobić.
    jak chcesz to zrobimy w jednym temacie Navi + Dvd