gdzie moge nabyć dość tanio olej valvoline durabled czy syn power lub millers xfd oczywiście 5w40 ale nie z allegro![]()
Motul
Vavoline
Castrol
PENRITE
MILLERS OILS
Selenia
Yacco Lube
Texaco
Total
Mobil
RAVENOL
Shell
Fuchs
Midland
Eurol
Liqui Moly
gdzie moge nabyć dość tanio olej valvoline durabled czy syn power lub millers xfd oczywiście 5w40 ale nie z allegro![]()
LIQUI MOLY 10W40 mos2.
Czy ktoś obeznany w temacie ( z naciskiem na słowo obeznany) może co nieco napisac o tym oleju?
Czy to dobry olej.
Czy ten dodatek MoS2 jest bezpieczny?
Olej ma kolor ciemno-szary jednak to dzięki temu dodatkowi.
A czy ktoś może zrecenzowac jego "Karte charakterystyki" ? Będę wdzięczny bo jestem bardzo ciekawy tego oleju.
Jest dość drogi ale podobno BARDZO DOBRY. Co sądzicie?
Nie lubię jak mi ktoś na forum pisze"weź se zajrzyj sto stron wcześniej" ale czasami te kilka stron wstecz przeczytać i obejrzeć warto.
Jak przeczytasz będziesz wiedział, że LM jest bardzo dobry na pewno w jednym aspekcie w " wysokiej cenie". Do reszty dojdziesz sam.
Poza tym ten dodatek miał leczyć wariator przy "stukaniu". Stwierdziłem organoleptycznie, że nie leczy. Najlepszy na tą akurat przypadłość jest wysoki poziom oleju.
O matko!!! Przejrzałem ten temat od początku 2012 roku i chyba muszę się napić jakiegoś "soku z gumijagód".
Przejechałem juz prawie 9tys km i szykuje się do zmiany oliwy w fałeczce. Poprzedni właściciel przez cały czasy gdy Alfa była w jego rękach (60tys. km) lał Mobil1 10w40. Ja po zakupe ze względu na to, że nie wiedziałem do końca w jakiej kondycji był silniczek nie robiłem płukanki i wlałem jej Valvo Max Life 10w40 no i myśle, że była to dobra decyzja. Po tych 9tys. przebiegu dolałem w sumie 0.7l z czego większość po ostrym ganianiu na trasie więc myśle, że silnik jest w nie najgorszym stanie. Teraz myślę zastosować płukankę i wlać Belli jeszcze lepszą oliwę no i stanąłem na rozdrożu. Mój styl jazdy jest raczej normalny, nie spędzam czasu na torach no ale od czasu do czasu dam Belli pooddychać pełna piersią. Z tego względu oleje 10W60 są chyba nie dla mnie a poza tym w Rzeszowie zimą temperatura czasami spada poniżej -20st. C. Nie wiem też czy przejeżdzę nowy olej przed zimą. Czy pozostać przy 10W40, czy może przejść wyżej? No i jaką oliwę wybrać LM, Valvo, Millers, Gulf czy może może coś innego dobrego ??
I jeszcze jedno pytanie. Czy płukanka STP do Alfy będzie dobrym wyborem?? Ojciec stosuje ją cały czas przy Mondziaku i tam jest OK.
Camey
Wlej Valvo 5w-50. Płukanka OK. To jest olej własnie dla takich jak Ty czy ja, jeżdżą czasem troszkę szybciej, a 90% przebiegu jest poniżej 4krpm. Masz niski drag w tym oleju i w niską lepkość w ujemnych temp., a jednocześnie dobre parametry na gorąco. Full syntetyk, HTHS owiane tajemnicą, ale klasy jakościowe sugerują, że nie jest najgorzej. Sprawdź sobie kartę produktu, porównaj z innymi, Cenowo jest nieźle, raczej poniżej 200pln za 6l. Mój silnik poprzedni właściciel zalał Monil1 5w-40 i brał do 1.5l na 10kkm przy mojej jeździe. Teraz ubyło po 4kkm około 250ml. No i nie martwię się na gorąco docisnąć do czerwonegoFilm na gorąco jest dobry.
Szukaj lokalnego dystrybutora, żeby mieć pewność oryginalności pochodzenia.
VR1 Racing motor oil
SAE Viscosity Grade 5W-50
Viscosity, mm2/s @ 100 şC 18.0
Viscosity, mm2/s @ 40 şC 109
Viscosity Index 183
Viscosity, mPa.s –30°C. <6600
TBN, mg KOH/g 11.4
Pour Point, şC -39
Specific Gravity @ 15.6°C.
Flash Point, COC, şC 220
Ech... Możesz być bardziej konstruktywny?
pytanko dla mających pojecie
wiec tak
olej mam zakupiony , Valvoline db 10W40
do tego płukanka millersa
filtr Purflux , wszystko od Pablo
autko zakupiłem w listopadzie z Włoch , teraz chce wymienić olej i umyć go od środka płukanką
a naszła Mnie taka myśl
mam jeszcze ponad 3 litry oleju z poprzedniego samochodu , który i tak mi się nie przyda do niczego , olej to 5w40 ,
jak wszyscy wiedza płukankę lejemy do starego oleju silnik chodzi jakies 15 minut i wszystko zlewamy ,
po czym caly syf powinien zlecieć ,
jeśli tak własnie zrobię , czy mogę później jeszcze wlać ten olej 5w40 niech pochodzi kolejne 15 minut ( tym razem bez płukanki , i wtedy go znowu zlać (takie podwójne czyszczenie )
po czym wymiana filtra i zalanie właściwym olejem Valvoline db 10w40 .
wydaje mi sie ze nie było by to złe , ale pytam dlatego ze ten olej do ponownego przepłukania układu to przypominam to 5w40 , i ma służyć tylko jako czyściciel resztek z silnika
jeśli pomogłem w jakimś poście nie zapomnij podziękować za niego
"Życie dane jest raz człowiekowi i trzeba przeżyć je tak, by nie płonąć ze wstydu za lata przeżyte bez celu."
Il mio terzo amore Alfa Romeo