Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 63

Temat: Drgania karoserii przy ruszaniu 1.9 jtd

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mushroom
    Mieszka w
    Wroclaw
    Auto
    Alfa Romeo GT JTD

Domyślnie

Zgadzam sie ludzie potrafia zrobic wszytsko

Walki ciag dalszy wymienilem kolejna poduszke mianowice lewa od strony rozrzadu na orginalna i ponownie popuszczlem reszte przy regulacji, drgania na biegu jalowym mocno sie wytlumili a przy ruszaniu do przodu sa troche mniejsze lecz nadal bardzo nie przyjemne.

Wracajac do ludzie potrafia wszystko, okazalo sie ze poduszka ktora byla wymieniana przez mechanika w marcu (poduszka dolna ktora idzie od skrzyni do karoserii) jest totalnie zerwana
    i mechanik zmeniajac ja razem ze sprzeglem zerwal gwinty

Stad moje kolejne pytanie czy te otwory w obudowie skrzyni da sie na nowo nagiwntowa zwarzywszy ze to jest amelinium ?

Cytat Napisał george11 Zobacz post
    tak, pasuje tylko w jednym polozeniu, ale mało kto po wymianie poduszki skrzyni dokonuje korekty ustawienia ciegna.

mushrom-uwierz mi że nie takie cuda sie widzi u klientów, mało co jest mnie juz zdziwic, a jednak niektórym sie udaje.

pzd.

Użytkownik Fachowiec Avatar LukaSS
    Mieszka w
    Biała Podl./Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 16V 140KM; Yamaha XTZ 800 Super Tenere

Domyślnie

Buda podczas ruszania przestała mi się trząść po wymianie górnego mocowania silnika (te dwa silentbloki połączone prętem) i po wyczyszczeniu ukł. dolotowego (przeczyszczeniu czujnika doładowania oraz overbosta) i dodatkowo po przeczyszczeniu zmiennej geometrii. Resztę poduszek mam oryginalnych (10 lat), a dwumasa ma już niewielkie luzy. Trzęsie dalej przy ruszaniu ale O WIELE mniej.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar rychuslu89
    Mieszka w
    Poznań, Poland
    Auto
    alfa romeo 166 t.s.

Domyślnie

Najlepiej powymieniać dwumasy ,sprzęgła, poduchy i jeszcze lepiej skrzynie może:-D ?
    Ktoś u mnie by 1 raz wsiadł do Alfy i się nią przejechał stwierdziłby ze ten no dwumas i sprzeglo do wymiany :-) wyśmiałbym takiego czlowieka .
    Panowie diabel twki w szczegółach...wysprzęglik
    Jak jest zimno to lekkie drgania mam podczas ruszania a po 5km spoko luzik :-)

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150KM

Domyślnie

U mnie trochę buja zanim się podniesie temp. oleju ale ogólnie na ciepło auto chodzi równo, treba pamiętać, że to nie benzyna i jak troszkę potelepie nic się nie stanie, póki można na postoju przeczytać smsa jest OK ;D

badboy
    Gość

Domyślnie

u mnie telepie podczas ruszania, na innych biegach na niskich obrotach i ostatnio podczas postoju, co ciekawe po wlaczeniu klimy auto chodzi ciszej i tak nie telepie podczas postoju.

jak u was lapie spreglo? ja mialem wymieniane i jest w sumie tak ze jak lekko popuszcze to auto od razu rusza od samego dolu.

Użytkownik Świeżak Avatar supermajku
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    156 SW 1,9 JTD 2001 115 PS

Domyślnie

Cytat Napisał mushroom Zobacz post
    Duzy dyskomfort poruszania sie szczegolnie jak mieszkasz we wroclawiu ktory jest krolem korkow
    Nie aktualne od 2012 roku. Dwie obwodnice otwarte w krótkim czasie, przez miasto dookoła miasta max 20-30 minut (z pn na pd 30 km z zach na wsch 35 km)

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150KM

Domyślnie

Cytat Napisał badboy Zobacz post
    u mnie telepie podczas ruszania, na innych biegach na niskich obrotach i ostatnio podczas postoju, co ciekawe po wlaczeniu klimy auto chodzi ciszej i tak nie telepie podczas postoju.
    to nie jest żadna nowość kolego, właczając klimę obciążasz silnik i rosną obroty więc praca się wyrównuje.

Użytkownik Rowerzysta Avatar majster_85
    Mieszka w
    Trzebnica
    Auto
    GT KLEKOT POWER

Domyślnie

Cytat Napisał mushroom Zobacz post
    Zgadzam sie ludzie potrafia zrobic wszytsko

Walki ciag dalszy wymienilem kolejna poduszke mianowice lewa od strony rozrzadu na orginalna i ponownie popuszczlem reszte przy regulacji, drgania na biegu jalowym mocno sie wytlumili a przy ruszaniu do przodu sa troche mniejsze lecz nadal bardzo nie przyjemne.

Wracajac do ludzie potrafia wszystko, okazalo sie ze poduszka ktora byla wymieniana przez mechanika w marcu (poduszka dolna ktora idzie od skrzyni do karoserii) jest totalnie zerwana
    i mechanik zmeniajac ja razem ze sprzeglem zerwal gwinty

Stad moje kolejne pytanie czy te otwory w obudowie skrzyni da sie na nowo nagiwntowa zwarzywszy ze to jest amelinium ?
    okazało się, że oprócz zerwanych gwintów "mechanik" poskładał mu źle poduszkę z łapą. po wymianie poduszki drgania ustały teraz jeszcze czeka go wymiana obudowy mechanizmu różnicowego ...

Majster_85

Hanys Romeo Avatar george11
    Mieszka w
    slask
    Auto
    GT, Lancia Ypsilon 1,3 JTD 03'było jest BMW 225xe, Ford Custom 2.0 2018.

Domyślnie

moim zdaniem lepiej zastosowac helicoli, jak zmienisz obudowe mech róznicowego zmieni sie odległosc kola talezowego od ataku

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mushroom
    Mieszka w
    Wroclaw
    Auto
    Alfa Romeo GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał majster_85 Zobacz post
    okazało się, że oprócz zerwanych gwintów "mechanik" poskładał mu źle poduszkę z łapą. po wymianie poduszki drgania ustały teraz jeszcze czeka go wymiana obudowy mechanizmu różnicowego ...
    wielkie dzieki za pomoc