A czy 205/55/16 z dystansami 15 mm zmieszczą się? Felgi et 41
A czy 205/55/16 z dystansami 15 mm zmieszczą się? Felgi et 41
A jaka szerokość tej felgi?
Felga ET41 z dystansem 15 mm będzie odpowiadała położeniu identycznej feldze z ET26. A jeśli na lato masz 18x8 (podejrzewam, że ET36) i nic nie obciera, to 16x6.5 z ET większym niż ET17 też nie będzie za bardzo wystawać. Mówiąc najprościej - tak, będzie pasować. O ile oczywiście nie masz wersji 3.2 V6, bo jeśli się nie mylę, to tam przednie hamulce nie mieszczą się w feldze 16-calowej. Tu więcej na ten temat: http://www.forum.alfaholicy.org/gt/6...lfy_gt_v6.html
Ja już mam.
Zamontowałem te felgi, o które wyżej pytałem + opony 205/55 R16.
Tak jak napisałeś - nie ma żadnego problemu.
Auto przyzwoicie wygląda, felgi nie chowają się (nadmiernie) w nadkola.
Chciałem uniknąć dużego ET i felg 15'' - jestem zadowolony z efektu; a w lecie wracam do 18tek.
Btw. komfort jazdy nieporównywalny do 18x8 + opona profil 40
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez mruz ; 30-11-2013 o 12:45
Ufff... Zmieściło się i naprawdę fajnie wygląda.
Ale miejsca na odważniki prawie nie ma. Boję się tylko tego, że w zimie może śnieg się nazbierać i odważniki mogą się odkleić.
A możesz wrzucić zdjęcie jak wyszło z tym dystansem 15 mm? Czy dobrze rozumiem, że to jest dystans z kołnierzem centrującym?
Mam takie felgi w GT opony o których mówisz są zajebiste mam je założone w 159 w rozmiarze 17" 225/50 ind V pierwsze wrażenie to super cicha oponka.W GT mam też goodyear 8 ale te starsze też super.
Rzeczywiście tam ciasno![]()