A co się niby dizlowi w mieście nie podoba
Jak jeździć? Jeździć tak, żeby silnik się dobrze czuł. Jak pojeździsz i poznasz silnik to będziesz wiedziałPamiętaj, żeby po ostrej jeździe dać odpocząć turbinie przed wyłączeniem i będzie git
![]()
A co się niby dizlowi w mieście nie podoba
Jak jeździć? Jeździć tak, żeby silnik się dobrze czuł. Jak pojeździsz i poznasz silnik to będziesz wiedziałPamiętaj, żeby po ostrej jeździe dać odpocząć turbinie przed wyłączeniem i będzie git
![]()
Ja to mam problem z ruszaniem, często mi budą zatrzęsie. W końcu bedzie płacz bo dwumas xD
- - - Updated - - -
Rozmawiałem ostatnio z panem w focusie dizlu i on twierdził, że to już nowe konstrukcje i nie trzeba czekać zanim się silnik wyłączy![]()
Podczas deszczu, gdy wiatr wieje
słychać alfę jak rdzewieje.
No Twoja to faktycznie funkiel-nówka![]()
Nie zapominajmy o samobójcach, którzy mają diesle, cisną na złamanie karku, wpadają na parking i od razu go gaszą - dla mnie to jak samobójstwo. Jak nie trzeba, jak trzeba, turbiny się nie chłodzi, tylko się doprowadza do optymalnej temperatury pracy, a nie żeby gasić silnik jak ona będzie rozgrzana ( np po długiej trasie ). Lubisz swoje turbo? Chyba tak, to szanuj, i odczekaj tą minutkę, nie zbawi Cię to, a może uchronić
Co do spalania, to około 5 litrów na trasie da się osiagnąć, po mieście 7-8l
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?
5 osób szczupłych wrocław-kielce-wrocław przelotowo 90-110 w porywach 130 6,1l/100km ruch niewielki
wrocław-kielce 2 osoby + kielce wrocław 5 osób i 130 kg w bagażniku 5,72l/100km przelotowo 90-100 w porywach 110 ruch mały
trasa ta sama, w te i na zad 610 km. przez częstochowe olesno. Eko zasady, nie wiem jakie ciśnienie w oponach chyba 2,0
Dla turbiny najlepsze są podwórka i garaże - u mnie od zatrzymania pod domem do zgaszenia silnika mija około 3-4 minuty i w tym czasie turbo się chłodzi. Obecnie przy prawie 180kkm nie wykazuje dosłownie żadnych wizualno-akustycznych oznak zużycia.
Co do tematu to wydaje mi się że na pewno trzeba zapiąć pasy i włączyć światła, chyba że ktoś ma dzienne.
Ostatnio edytowane przez kasztelan ; 26-11-2013 o 18:23
Jak masz wcisniete sprzeglo to rozlaczasz silnik od skrzyni biegow. Mowiac w skrocie rozrzusznik ma lzej zakrecic samym motorem a nie calym zespolem. W obecnych temp. gdy olej jest gesty dodatkowo stawia wiekszy opor. Poza tym gdy masz wcisniete sprzeglo unikniesz przypadkowego "skoku" w przypadku odpalalenia na biegu.P.s dla osob czekajacych kilka min zanim turbo sie schlodzi polecam zainstalowac turbotimer. Mam go od 3 lat. Paluje motor, parkuje i wysiadam;-) Nie trace cennego czasu;-)
Ostatnio edytowane przez marti ; 26-11-2013 o 20:15
Kurde, mistrzu. Nie wiedziałem. Jesteś moim bohateremCo do tematu to wydaje mi się że na pewno trzeba zapiąć pasy i włączyć światła, chyba że ktoś ma dzienne.
Jak się uczyłem jeździć, na PF 125p to mi tata tłumaczył, że sprzęgło się wciska, żeby odciążyć rozrusznik i akumulator które muszą bez tego zakręcić jeszcze skrzynią. Niby niewiele, ale wiadomo - olej gęsty etc więc po co obciążać jedno i drugie niepotrzebne. Jak to jest w nowych wozach - diabli wiedzą.Dlaczego najlepiej zapalać i gasić na sprzęgle ? Jak auto jest na luzie to co to daje ? Robię tak bo przeczytałem żeby robićale wytłumaczy ktoś dlaczego ?