jak zwykle stanlizak okazuję się najcenniejszą bazą danych![]()
jak zwykle stanlizak okazuję się najcenniejszą bazą danych![]()
Kolego stanlizak dziekuję Ci za sprawdzenie tematu. Ale ja pozycyjne własnie podłączyłem na 4 i 5 pinie a poziomowanie nie działa z automatu światla pozycyjne się zalączają ale poziomowanie nie. Dopiero jak przekręce ręcznie na pozycje to się poziomują
Jesteś wielki kolego. A można np odłączyć jeden z kanałów modułu ten od świateł pozycyjnych ustawić przełącznik na stałe na pozycja a ten kanał podłączyć do sterowania poziomowaniem po uprzednim odłączeniu tych 2 kabli od przełącznika?
tak kolego ale chodzi o to że po 1 mam pozimowanie naprawiane w lampach jest podłubane i wolałbym aby poziomowały się raz a nie po przekręceniu stacyjki i po rozruchu znowu a po 2 na pozycji nie widać że się poziomują a na ksenonie to widzisz i wtedy wiesz że działa a w moim wypadku to ważne.
jak bys nie podlaczyl ani poziomowania ani pozycji tylko przekrecil na pozycje tak jak chciales zrobic to poziomowalyby sie tylko raz przy przekreceniu kluczyka przeciez jak automat wlaczylby ksenony to nie wywoluje to poziomowania. a co do drugiego Twojego argumentu to jezeli tak chcesz to przetnij kabel ktory daje sygnal od wlacznika do poziomowania i ten kabel za wlacznik podepnij pod centralek automatyczna. wtedy gdy zostawisz przekrecone pozycje to przy przekreceniu kluczyka zapala sie pozycje ( samopoziomowanie nie pojdzie bo przeciales kabel ) a centralka wlaczy i poziomowanie i ksenony. jezeli chcesz zachowac poziomowanie zeby w razie czego wlaczyc je z przelacznika swiatel to zamiast przecinac kabel zrob na nim przelacznik 0/1. A jezeli chcesz wszystko miec na automacie to najlepiej kupic druga taka centralek i podlaczyc obydwie do jednej np pozycje a do drugiej ksenon i samopoziomowanie. nie rozumiem tylko czemu samopoziomowanie musi miec osobny przekaznik.
No kolego do tego jak to zrobić już doszedłem kilka postów wyżej
A poziomowanie włącza śię tak jak ksenom dwa razy raz na zapłon a drugi zaraz po odpaleniu. Ale na ksenonie tego nie widać bo przy podłączonej centralce ksenon włącza sie troszke później. Jak masz wszystko jak fabryka to przekręcasz stacyjke ksenon idzie dół góra odpalasz i on znowu idzie dół góra.
zadra az sprawdzilem jak jest u mnie. po przekreceniu kluczyka od razu wlacza sie samopoziomowanie, bojetne czy jakiekolwiek swiatla sa wlaczone czy nie, samo wlaczenie silnika czy swiatel tego nie powoduje, wiec u mnie np nie musze smaopoziomowania podlaczac pod automat bo chodzi tak czy siak. tylko ze ja mam polifta, ale to nie jest normalne tak jak u Ciebie ze samopoziomowanie chodzi 2 razy, przed odlaczeniem centralki tez tak masz?