Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 48

Temat: Alfa Romeo 159 1.8

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał Zmianowy Zobacz post
    Polska dystrybucja czyli Allegro...
    Widzę koledzy wiecie lepiej. Zaraz się okaże że kupiłem wahacze od zbieracza złomu. Skracając tą dyskusję: wahacze należy kupować oryginalne z ASO i tylko takie są gwarancją tego, że wytrzymają dłużej niż pół roku. TRW na rynek aftermarketowy kupuje wahacze do 159 od jakiegoś słabego podwykonawcy i drukuje na nich swoje logo. Wahacze TRW z aftermarketu nie mają nic wspólnego z wahaczami TRW z ASO (inne odlewy, inne gumy). To nie kwestia allegro tylko kwestia polityki producenta. Ja miałem TRW kupione w InterCarsie i po pół roku były na gwarancji wymienione. Teraz znowu stukają. Oryginały z ASO powinny spokojnie wytrzymać 100 kkm.
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 05-02-2014 o 23:21

Użytkownik Embrion
    Auto
    alfa romeo

Domyślnie

przesadzają... albo jezdzą po wiejskich drogach bitych jak szaleni

Użytkownik Romeo Avatar murgal
    Mieszka w
    Sandomierz/Wrocław
    Auto
    159 2.4 Berlina

Domyślnie

Jak kupują wahacze trw za 200zł z allegro, to ja się nie dziwie że się rozsypują.
    Moje wściekłe 2.4

Budowa stron internetowych, sklepów itd. > Maniak Design Studio

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Reasumując 33 strony biadolenia o wahaczach to pierdoły tak?

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał abezus Zobacz post
    Reasumując 33 strony biadolenia o wahaczach to pierdoły tak?
    Skróciłem 33 strony do 6 linijek. Krócej się tego nie da napisać.

BTW ciesze się, że niektórzy wiedzą lepiej, że przesadzamy, jeździmy po wiejskich drogach i kupujemy części na allegro. Panowie – nie zbadaliście tematu na własnej skórze, więc trudno mi komentować te "mondrości".
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 06-02-2014 o 13:41

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Jahu, właśnie mój post nie był kierowany do ciebie, a do tych wszechwiedzących... Ktoś stronę wcześniej stwierdził iż "bredzę" nie mając kompletnie pojęcia o temacie, dlatego lekko mnie ruszyło

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

mialem dotad sześć własnych aut, rozne marki wczesniej... nigdy nie wymieniałem wahaczy po 20 tysiącach. Skoro je wymieniacie, znaczy nie umiecie po prostu jezdzić. Bolesna prawda.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał abezus Zobacz post
    Zacząłem od 159 gdyż ludzie tu na forum piszą że wahacze firmy TRW czyli jednej z wiodących wytrzymują 20-30kkm. Wierze im... Skąd wiesz jakie przebiegi roczne robi KRS? Po tym że ma 1.8TBi sądzę że mniejsze niż 20kkm rocznie, .
    Racja, robię około 15 tys rocznie. Długie trasy zagraniczne robię innym autem, firmowym dieslem, z przyczyn oszczednosciowych i pojemności bagażnika.... Alfę na codzień i dla przyjemnosci.
    Wczesniej miałem inną alfę, a wczesniej cztery inne auta, rozne marki, roznie nimi jezdzilem... Nigdy jednak wiecej niż 30 tys rocznie... I wahaczy w zadnym z nich nie wymieniałem tak często, jak wielu z Was tutaj pisze... Włos się jeży: wahacze wymieniacie co 20 tysiecy?? Jakieś rajdy po kartofliskach robicie tymi swoimi autami???

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Wiem że nie moja sprawa i w zasadzie nie musisz odpowiadać ale 159 nówka z salonu? jeśli tak to jaki przelot ?

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    nigdy nie wymieniałem wahaczy po 20 tysiącach. Skoro je wymieniacie, znaczy nie umiecie po prostu jezdzić. Bolesna prawda.
    Powtórzę się kolejny raz. Problemem zawieszenia w 159 jest brak jakości aftermarketowych części renomowanych producentów. Oczywiście możesz pisać, że nie umiem jeździć i poobrażać mnie jeszcze jakimiś innymi ciekawymi porównaniami, ale to nie zmienia faktu, że wahacze TRW są tak podłej jakości, że po pół roku się rozlatują.

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

ja Ciebie nie obrażam..... tylko, że mi zadne wahacze sie w zadnym aucie nie rozleciały po pół roku... i nie znam nikogo wokół, a zaciekawiony pytałem kilku osób niezależnie, komu by się tak wahacze sypały....
    Może Ty ostro wjeżdzasz na krawężniki? może z prędkością 50 km/h przejeżdzasz przez progi zwalniające? Może nie omijasz dziur ulicznych?? No stary, serio, to co piszesz, to jakiś kosmos....

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia