Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy 12345678910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 125

Temat: Zakup Alfy Romeo GTV - Problemy i ceny

Administrator ds. zlotów Romeo Avatar LIGAR
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    było sobie 156 SW 2.4 JTD 2001 rok 180 ps...

Domyślnie

Cytat Napisał Casper Zobacz post
    Tak orientacyjnie ile powinien kosztować TB który jest w miarę zadbany?
    Takich do sprzedaży nie ma. Kto doprowadził TB do stanu zbliżonego do serii to nigdy nie sprzeda, bo za dużo go to ksztowało i jest nie jako z tym autem mentalnie związany.

Cytat Napisał Casper Zobacz post
    Żadne podkręcanie silnika mnie nie interesuje, po prostu lubię charakterystykę turbo
    Dlatego, w sumie ukierunkowanie na fiata coupe jest w tym wypadku bardzo na miejscu Dużo większy potencjał i dużo wiekszy know how dotyczący tej jednostki, zapewne dostępnośc części i zamienników również.
    GTV TB powstało kila tysięcy sztuk, tak wiec sam rozumiesz... ich ceny na allegro świadczą tylko o tym co tu piszemy. Każdy chcę sie go pozbyć za wszelką cenę
    Ostatnio edytowane przez LIGAR ; 02-03-2014 o 22:54
    Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?

Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html

ZBANOWANY Maniak resoraków
    Mieszka w
    Usa
    Auto
    mgsexGD

Domyślnie

Mogą być, ale takie auta tam cenią, tak samo jak za zachodnią granicą...
    W sumie to tam najszybciej znajdziesz naprawdę zadbane egzemplarze.
    Chętnie bym Ci swojego oddał, ale chciałbym doprowadzić swój projekt do końca

Administrator ds. zlotów Romeo Avatar LIGAR
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    było sobie 156 SW 2.4 JTD 2001 rok 180 ps...

Domyślnie

Cytat Napisał Zonkil Zobacz post
    Chętnie bym Ci swojego oddał, ale chciałbym doprowadzić swój projekt do końca
    Czyżby Olka stała nad tobą jak to pisałeś ? :> a może zaliczasz sie do grona o którym wspomniałem

Zonkil pamiętaj nie ma że boli!! nie ma, że nie ma pieniędzy
    Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?

Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Gtv V6 TB

Domyślnie

Kurczę Panowie włos na głowie się jeży od tych pierdół które wypisujecie. Propozycja taka: zepchnijcie do Wisły swoje klamoty jak takie złe. A gaz.... no cóż koledzy jest dobry do Opla Astry 1.6 najlepiej w 8 zaworówce. jAK SIĘ NIE MA BENZYNĘ TO SIĘ ROWEREM JEŹDZI. Na pewno tani bedzie.... I jeszcze jedno ten kolega do którego artykułu podałeś linka niech sobie Passata kupi i będzie zadowolony bo ...duży i wogóle ze 2 krowy i koń się zmieści. Panowie Gtv to raczej hobby a nie rozrzutnik gnoju.
    Chcecie zobaczyć zadbane TB zapraszam.
    Ostatnio edytowane przez ArekD ; 02-03-2014 o 23:09

ZBANOWANY Maniak resoraków
    Mieszka w
    Usa
    Auto
    mgsexGD

Domyślnie

Hehehehehhe
    W tym aucie są dwie tak mocne sprzeczności, że z jednej strony nie mam ochoty go sprzedać a jak już sprzedać to kupić drugi taki, i z drugiej strony, że chcę to sprzedać i nigdy więcej tego nie kupić...
    Olka też by się go chętnie pozbyła...
    A co to za sprzeczności zapytacie? Mianowicie Gtv jest najlepszym autem jakim do tej pory jeździłem, praca zawieszenia po prostu nie rozwala...
    Ale z drugiej strony to w końcu trzeba je będzie wziąć do Berlina i później jakoś nim wrócić... w 3 osoby... z bagażami... 870km... i tego Olka sobie nie potrafi wyobrazić, ja w sumie potrafię, ale z trudem...

Ale jak projekt zacząłem to do końca go doprowadzę jeszcze przed Zlotem, choćbym go miał po wakacjach sprzedać...
    Ostatnio edytowane przez Zonkil ; 02-03-2014 o 23:10

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Puszczykowo
    Auto
    Ford Focus 1.8 TDCi 115 KM

Domyślnie

Jak na razie kupno GTV to raczej dosyć daleka przyszłość, ale chcę wiedzieć na co w nich zwracać uwagę.
    Fiat Coupe jednak nie ma tego czegoś w swojej stylistyce co GTV poza tym Alfa jest moim marzeniem, które mam nadzieję, że się spełni.

Użytkownik Świeżak Avatar Slepecci
    Mieszka w
    Polanica-Zdrój
    Auto
    GTv 2.0 TS

Domyślnie

Pany, malował ktoś alfę tylko po wierzchu? Chce tak odnowić swoje rosso i nie wiem ile bazy kupic na taki zabieg PS. Jest różnica w uszczelkach klawiatury w alfie z plastikową i aluminiową obudową?
    Ostatnio edytowane przez Slepecci ; 03-03-2014 o 18:12

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    Alfa 166 2.5V6 była; Alfa Gtv 2.0 TS 2001

Domyślnie

Cytat Napisał Slepecci Zobacz post
    Pany, malował ktoś alfę tylko po wierzchu? Chce tak odnowić swoje rosso i nie wiem ile bazy kupic na taki zabieg PS. Jest różnica w uszczelkach klawiatury w alfie z plastikową i aluminiową obudową?
    Odnośnie malowania Ci nie odpowiem (zapytaj w najbliżym zakładzie malarskim), pokrywy rozrządu metalowa i plastikowa są różne, dlatego też są inne uszczelki (ta do plastikowej jest znacznie grubsza i ma połączone mostakami uszczelki kanałów świec). Kuknij do ePera.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    146 1.4TS, GTV 2.0TS, Giulia. Była: 159 2.0JTDm

Domyślnie

Coś ty taki ortodoks? Mam dwie alfy obie w gazie. Nie widze w tym nic złego i dziwnego. Gadasz tak jak ludzie, którzy twierdzili, że ropniak w alfie to profanacja... Swoją drogą widziałem gaz i w Porsche i Mercedesie S. Żaden z właścicieli na brak gotówki nie narzekał. Na pytanie o gaz odpowiadał, że jak może taniej to dlaczego nie skorzystać. Trzymając sie twojego toku myślenia to nie można byłoby zmieniać felg na nieoryginalne, siedzeń filtrów i innych popierdółek bo od oryginalności odchodzisz. Swoją drogą LPG tak samo dobry do alfy, astry 1.6 8v jak i innych samochodów. Podstawa to dobrze zamontowany i ustawiony, ale o tym wiedzą osoby którzy mają i używają....

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo GTV Cup 2.0 TS

Domyślnie

Cytat Napisał ArekD Zobacz post
    Kurczę Panowie włos na głowie się jeży od tych pierdół które wypisujecie. Propozycja taka: zepchnijcie do Wisły swoje klamoty jak takie złe. A gaz.... no cóż koledzy jest dobry do Opla Astry 1.6 najlepiej w 8 zaworówce. jAK SIĘ NIE MA BENZYNĘ TO SIĘ ROWEREM JEŹDZI. Na pewno tani bedzie.... I jeszcze jedno ten kolega do którego artykułu podałeś linka niech sobie Passata kupi i będzie zadowolony bo ...duży i wogóle ze 2 krowy i koń się zmieści. Panowie Gtv to raczej hobby a nie rozrzutnik gnoju.
    Chcecie zobaczyć zadbane TB zapraszam.
    Zgadzam się, to hobby a nie auto użytkowe. Gazu do takich aut się nie ładuje.