pr0k0p ta Twoja rura przy mojej to wygląda masakrycznie. Jaki masz przebieg w swojej belli?
pr0k0p ta Twoja rura przy mojej to wygląda masakrycznie. Jaki masz przebieg w swojej belli?
59000 wczoraj stuknęłoJa nim przejechałem jakieś 15-16 tyś. Jak go kupowałem jakieś 8 miesięcy temu, to wydaje mi się, że w podobnym stanie była lub może trochę lepszym...
Jak dla mnie to rura w 159 w aucie prokopa wskazuje na to ,że jego DPF nie działa jak należy ( o ile go ktos nie usunął). Poza tym w moim aucie i kilku innych 159 -tkach z którymi miałem styczność końcówka wydechu była prosta a jego jest uniesiona lekko ku górze . A może to niedoskonałość ujęcia fot. Ciekawe jak jest u innych userów tego forum ??
Pzdr.
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
BMW 540i G30 ( 2019 -
Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
Witam,może trochę pomogę AR 159 1.9 jtdm 2006r 52000 km i zero problemów z dfp
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...c75bff47a.html
tu jest link do zdjęcia ,nie wiem jak się na tym dziwnym forum wkleja
![]()
Pomogłeś oj pomogłeś, wiedziałem, że będzie różnica ale że aż taka?!? Okazuje się, że zamiast nowoczesnego diesla mam kopciucha sprzed 15 lat. Wydaje mi się, że nie mam usuniętego DPF'a bo komputer trzy razy wyświetlił komunikaty, wszystkie przy odpalaniu auta po nocy. Dwa to był pomarańczowy znaczek Filtra Cząstek Stałych i raz na czerwono jakiś komunikat (też odnośnie tego) ale nie pamiętam treści.
Końcówka u mnie jest prosta. Krzywizna jest tylko złudzeniem.
Ostatnio edytowane przez pr0k0p ; 09-07-2009 o 18:32 Powód: przerost formy nad treścią
To jeszcze dorzucę swoją rurę
Moja ma przejechane 62tys.
Załącznik 6141
Mam pytanie.
Czy ktoś sprawdzał na kompie w ilu procentach ma zatkany dfp?
Jaka średnią w km ma wypalanie?
U mnie po wymianie miałem 12%, aktualnie mam 62% i przejechałem ponad 500 km. Średnia wynosiła 1130 km.
Byłem niedawno u mechanika żeby mi sprawdził DPFa na kompie i u mnie wyszło, że DPF jest super hiper. Zapchanie to 70%, ale mechanik twierdził, że limit górny to nie 100% jak normalnie tylko dużo więcej. Nie pamiętał dokładnie ale coś około 300% powiedzmy więc 70% to nie tragedia.
U mnie średnia z pięciu ostatnich wypaleń wynosiła 1130 km. Dokładnie tak jak u Ciebie.
Co ciekawsze czujnik różnicowy ciśnienia wykazywał różnicę 3 mikrobarów czyli ok.
Moja rura jest tak samo czyściutka jak u planciora i DUGI. 50000km przebiegu
Odnośnie usunięcia filtra.
Napisałem do firmy V-Tech i odpisali że mogą to zrobić za 740,-. Wcześniej chcą żeby usunąć fizycznie filtr.
Widać już można to zrobć i warto się zastanowić, bo za używkę zapłaci się tyle samo.