ja mialem dokladnie ten sam przypadek tez prawe kolo i okazalo sie ze wachacz do wymiany i teraz juz mam spokoj i cisze :mrgreen:Napisał bobryt
ja mialem dokladnie ten sam przypadek tez prawe kolo i okazalo sie ze wachacz do wymiany i teraz juz mam spokoj i cisze :mrgreen:Napisał bobryt
okazało się że stuka na drążku kierowniczym. koszt drążka koło 50-60zł więc nie jest źle![]()
1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
2000 Subaru Forester S-Turbo
2002 Opel Zafira OPC
1999 Volvo V70
50-60 zł to żadna cena za świety spokuj i brak stuków puków w alfie![]()
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
generalnie jeśli chodzi o końcówkę to łatwo sprawdzić wystarczy złapać ją ręka i poruszać góra dół jak ma luz od razu czuć ale żeby się upewnić trzeba 2 osoby żeby lekkie ruchy kierownicą robiła i wtedy też widać czy luz jest... wahacze wymieniać w alfie całe najlepiej bo są tanie a te tuleje osobno kupowane nic nie warte często na dziurach stukają gumy stabilizatora to też łatwo sprawdzić trzeba 3 osób do tego dwie łapią za drzwi i bujają auto prawo lewo a trzecia patrzy z kanału gdzie puka wahacze widać gołym okiem ze tuleja jest zużyta sposób na sprawdzenie to tak: jeden siedzi w kanale i patrzy a drugi rusza gwałtownie i hamuje jak chodzi mocno na tulejach to znaczy ze wahacz... w tym przypadku nie słyszałem żeby trzeba było ustawiać zbieżność po wymianie wahaczy ale jak ktoś to zrobi to nawet lepiej
aha tam kolega pisal co do ar 33 to zupelnie inna bajka bo tam zawieszenie z uzyciem tzw drazkow reakcyjnych jest i tuleje sa jakby to nazwac czesciowo plywajace koszt tych tuleji na przod to 200 zł wymiana jest prosta wykreca sie tylko sruby pozniej trzeba na prase i tyle ale to zawieszenie wytrzymuje duzo wiecej niz te wachacze w 155 i 146 itd wystarczy dobrze sprawdzic z jedna tuleje wymienic i smiga sie dalej