Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Temat: Zakup alfa romeo 156 Jaką ?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    Alfa.....

Domyślnie

Ja swoją 156 , 2.0 TS kupiłem od kolegi z forum za 4tys, jak na ta chwile dołozyłem lekko ok 5 tyś ( od wrzesnia zeszłego roku), w tym tygodniu własnie wymieniam sprzegło, uszczelniam wszystkie wycieki plus rozrzad bez wariatora, same czesci to 1200 zł nie licze roboty to juz bedzie jakies 10200 w sumie, drobnych kwot po 2-0-50 zł nie licze na pierdoły aby upiekszyć srodek.

Kupowałem tez zonie 147 1,6 ts i ogladneliśmy wiekszośc tych "igiełek" za 7-9 tys i wiekszośc to trupy warte góra 3500-4000 tys, wiec albo długo szukac realnie zadbanej albo kupowac z dolnej polki i z gory załozyc ze sie dolozy co nie co.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    zlasu
    Auto
    Lancia Delta

Domyślnie

Prawda jest taka, że po samochód to najlepiej wybrać się do Niemiec samemu i samemu go sobie poszukać. Niestety wtedy na pewno zapłacimy więcej niż w Polsce ale stan samochodu będzie o wiele lepszy niż to co jest na naszym rynku, zwłaszcza jak odkupimy samochód zostawiony np. w ASO albo od osoby prywatnej. Trzeba tylko pamiętać, że dobry samochód w DE będzie drogi, a tani lub w porównywalnej cenie co w PL zazwyczaj będzie miał wady, mniejsze lub większe. Zresztą, przecież zarówno 156 jak i 147 to nie są auta "dla ludu" i mam tu na myśli segment rynku, który zajmowały będąc w sprzedaży. Przecież to nic dziwnego, że cena części nie równa się cenie części do Punto czy Golfa, czego część osób zdaje się nie pojmować

@ gates, jakiś czas temu miałem okazję poznać jak wygląda kupowanie AR w Polsce. Egzemplarz sprzedawany miał realny przebieg 176k, rok 2003, Distinctive, ECO 105KM. Skórzane fotele, zadbany, z oryginalną ksiązką serwisową prowadzoną od początku z bardzo dobrą karoserią, bez rdzy. Zawieszenie, silnik, ideał. Gratis komplet zimówek z felgami. Cena około 9000. Pewna osoba oglądała auto i stwierdziła, że w aucie za tą cenę NIE POWINNO BYĆ "przetarcia" na fotelu (bardzo małe przetarcie skóry, bez pęknięć, po prostu od wsiadania/wysiadania). Na nic to, że zawieszenie w idealnym stanie na oryginalnych wahaczach, że silnik pracował świetnie i miał udokumentowaną historię serwisową...Auto zostało i jeździ bezawaryjnie Dlatego też handlarze sprowadzają ulepy, które podrabiają, aby ładnie wyglądały, bo 90% osób na to zwraca uwagę

Użytkownik Maniak resoraków Avatar tomaszchwesiuk
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    ALfa Romeo GTV busso 3,0 v6 24v, Alfa 156 1,9 jtd SW Sportwagon 150KM 2005r

Domyślnie

prawda to, ale nie nalezy negować kupna w Polsce. trzeba poprostu tez kupić za dobrą cene. czyli nie tanie okazje.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pakulek
    Mieszka w
    Barlinek
    Auto
    156 FL, Focus MK2 FL,

Domyślnie

Tak jak pisze przedmówca. Jak kupiłem swoją alfę, każdy mówił że te samochody się psują. Jak powiedziałem ile za nią zapłaciłem, mówili że w podobnym roczniku można kupić 2-3 tyś taniej. Ja na to odpowiadałem, że dlatego jest zła opinia o alfie, bo kupują te tanie egzemplarze w których pada zawieszenie i inne drogie rzeczy. Ja swoją jeżdżę 2 lata i nie zanosi się na szybką naprawę zawieszenia.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar barsliw
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6

Domyślnie

Żebyś nie powiedział tego w złą godzinę

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Maniak resoraków Avatar tomaszchwesiuk
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    ALfa Romeo GTV busso 3,0 v6 24v, Alfa 156 1,9 jtd SW Sportwagon 150KM 2005r

Domyślnie

heeh przed chwilą żona przeczytała na FB forum Alfaholików że ktoś zadał pytanie czy filtr powietrza można umyć. hehe. i później kup takie auto. dbajmy o nie!!!!!!!!!!! :-)

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Użytkownik Rowerzysta Avatar silver001
    Mieszka w
    Elbląg
    Auto
    156 2.5 V6 Berlina, BluCosmo, Distinctive

Domyślnie

Oj, sa tacy ktorzy cos naprawdę sie interesuja i siedza w temacie chociazby z podstawami obslugi auta i sa tacy ktorzy robia wtedy kiedy musza. :-)

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Leżajsk<>Rzeszów<>Warszawa
    Auto
    jest Giulietta 1.4TB była AR 156 1.8TS 99'

Domyślnie

Cytat Napisał silver001 Zobacz post
    Podepne sie.
    Bardzo milo sie czyta wasze opinie i przeglada forum, ale w ramach przypomnienia: w racjonalniej kupic 156 w benzynie taniej, dajmy na to 7-8k i przygotowac sie powiedzmy na 2k w naprawy/wymiany (rozrzad komplet 1k dla ts / 1.2-2k V) czy od razu celowac w egzemplarze za 11/12k i wymienic w zaleznosci od sytuacji to co potrzeba (pewnie i tu w przypadku ts rozrzad)?
    Witam,
    To moja http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-156-...tml#0c22873c6d . Wystawiłem z ciekawości Do tej pory nikt nie zadzwonił. Jak widać ludzie szukają coś za 3000. Sam przejeździłem już 50 pare tysiecy km, można TSem można, na tym rozrządzie polata jeszcze z 30 tys, zawiecha bez żadnych luzów sprawdzane na szarpakach w ASO w maju, brak rdzy(sprowadzona z Włoch), półroczne opony Toyo Proxes T1R. Do ogarnięcia przytarte drzwi i zderzak - nie rzuca się w oczy - taką kupiłem nie robiłem tego. Reszta w ogłoszeniu. Zainteresowany?