![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Siema musiałem założyć nowe konto skleroza nie boli. A co do obniżania ja mam prześwit 70 mm między asfaltem a najniższym miejscem. zrobiłem sobie w bx osłonę misy po tym jak się lekko wgięła. No należy zapomnieć o jeździe drogą krajową numer 1bo później się ma rury wylotowe pogięte. powodzenia w obniżaniu
![]()
Witam
Ja również chcę obniżyć 145 ale myślalem o samych springach -30. Jak myślicie czy amortyzatory nie będą już za dlugie do takich sprężyn??? A wspominając jeszcze o osłonach miski, chce w taką zainwestować, tylko gdzie mogę to kupić??? Chyba że rzeźbiliście coś samodzielnie to nie zadaję więcej pytań
Pozdrawiam
samodzielnie kolego
seryjne amory i springi ? niezbyt
lepiej zainwestuj w gwint
60 do jazdy na codzien? kpina!!! nie da rady... przy 40 trzeba miec oczy ciagle przed maska a 60 to samobojstwo!!! nie mowie juz o 80!!!
u mnie mam 74mm miedzy asfaltem a dolna krawedzia przedniego zderzaka...
a może ktoś jakieś gwinty polecić ?
dlatego ja kupuje gwint , w lato zderzak na ziemi a na zimę idziemy do górychodź wątpie że 145 na BBS zobaczy zimę
chyba tylko podczas przepalania okresowego na sól jej nie wypuszczę
Ja mam -30 (chyba - niebieskie sprężyny) albo może i więcej bo jest bardzo niskow lato na oponach 195/55/15 zdarza mi się przytrzeć miską w koleinach i na większych spowalniaczach osiedlowych, na zimę mam 185/60/15, z takim profilem opony auto jest 13mm wyżej nad ziemią i praktycznie nie zdarza mi się o nic zawadzić, za to przy obciążeniu większym trze niemiłosiernie o nadkola
więc coś za coś
![]()