W ASO podnośnik jest jeszcze dostępny, 1100 zł:-(
W ASO podnośnik jest jeszcze dostępny, 1100 zł:-(
W ASO to nawet woda z kranu kosztuje 100zł za litr![]()
Kurcze, nie wiem czy nie czeka mnie niestety taki zakup. Stówkę rabatu dają jeśli oddam stary podnośnik do regeneracji... Czyli w sumie się da to jakoś naprawić. Może ktoś zna jakiegoś magika od tych mechanizmów?
Byłem u magików z ul. Syreny w Wawie, którzy zajmują się naprawą i wymianą podnośników. Orzekli, że wytarły się nożyce (wyrobione ząbki) i jest to nienaprawialne. Szukając podnośników w sieci znalazłem na włoskach stronach podnośniki po 112 euro (połowa ceny aso). Jest to chyba najlepsza opcja. Chciałbym się tylko upewnić, jak to jest z tym modułem domykania szyb. Czy podnośnik z domykaniem i bez jest taki sam a różni się jedynie dodatkową oddzielną częścią od domykania szyb czy moduł jest może integralną częścią podnośnika? Niby wszystkie podnośniki w necie wyglądają tak samo i podchodzą pod właściwy nr eper ale zazwyczaj sprzedający mają zerową wiedzę w tym temacie.
No niestety zonk z tym podnośnikiem. Kupiłem drzwi od poliftowej Gtv-ki, sprzedawca zapewniał mnie, że drzwi są z podnośnikiem niestety ściemniał, podnośnik został wykręcony. W związku z powyższym mam niepotrzebne drzwi z szybą (może ktoś potrzebuje jakieś elementy?). Jeszcze mam pytanie czy można zaadoptować podnośnik bez domykania zamiast takiego z domykaniem?
A to nie jest tak że domykanie szyb realizuje moduł n82. Jedynie na podnośniku jest mikro styk dający informację o zamknięciu szyby?
Czy w Twoim mechanizmie jest taka końcówka?
Moje Alfy
AR 166 Sportronic LPG, 2.5 24v
AR 166 3.0 Sportronic
AR 166 Manual 3.0 => swap r5 q4
AR 164 3.0 24v, Q2, Motronic ME 2.1, ABS+EBD, 6speed
Gtv_Spider 2.0=> swap 3.0 24v
Oraz
Delta III 1.75 k04
Espace IV 3.5
Radek, napisałem na PM kto Ci może pomoc![]()
[QUOTE=AtMa;1839346]Tak w moim podnośniku jest taki mikro styk.
Masz może fotke jak to wyglada? Gdzie jest mikrostyk. Niestety nie moge znaleźć foty w necie.
Czy mechanizmy sa takie same i czy da sie przełożyć sam mikrostyk?
Moje Alfy
AR 166 Sportronic LPG, 2.5 24v
AR 166 3.0 Sportronic
AR 166 Manual 3.0 => swap r5 q4
AR 164 3.0 24v, Q2, Motronic ME 2.1, ABS+EBD, 6speed
Gtv_Spider 2.0=> swap 3.0 24v
Oraz
Delta III 1.75 k04
Espace IV 3.5