http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Gaz to profanacja!!!
Rozumiem LPG w jakimś golfie, astrze, czy innym wozidełku ale tego kto wkłada LPG do najpiękniejszych silników Alfy powinno się wieszać za przyrodzenie.
Nie mówiąc już o takich rodzynkach jak Dodge Viper na LPG sam widziałem na allegro i nie mogłem uwierzyć.
Zrobiłem nawet screenschota ale teraz mam kompa po formacie i moje cenne zdjęcia między innymi z Alfami przepadły![]()
Wg. mnie ostatnia prawdziwa alfa nie do końca nadaje się na pierwsza alfę. Nie chce tu niczego ujmować 75, bo sam jestem jej wiernym fanem, ale pełnoletni samochód o konstrukcji wprawiającej w przerażenie 90% mechaników i o dostępności części na poziomie suszonych pomidorów w oliwie z bazylią chyba nie jest dobrym pomysłem jesli ma być jedynym autem. Chyba że potraktujesz ja czysto hobbystycznie, ale wtedy, z czasem, przygotuj się na zakup drugiego samochodu
P.S.
Przyjrzyj się 155 na allegro, przekonanie się do tego modelu wymaga trochę czasu (przynajmniej ja tak miałem) ale idzie sie zakochaćA ze tam trochę fiata siedzi- wybierasz 2.0 8v i fiata jeszcze mniej i jest coś z 75
![]()
Ostatnio edytowane przez Tomek G. ; 17-03-2009 o 23:27
napisales ze podoba Ci sie tez 33... i mysle ze to bedzie optymalne rozwiazanie na pierwsza alfekonstrukcja prostsza niz 75, wieksza dostepnosc czesci a frajda z posiadania tego autka nie do opisania
piekna linia nadwozia, bardzo precyzyjne prowadzenie i... boxer pod maska
ja jestem w tym modelu zakochany od malego szczyla ( do tej pory sni mi sie czerwona pieknosc 1 serii mojego wujka) i mimo ze w tej chwili jeszcze nie do konca bylo mnie na nia stac to ja kupilem... bo nie moglem bez niej wytrzymac
masz do dyspozycji 10-15 tys... za kilka tysiecy kupisz bardziej lub mniej (jak ja:p ) zadbany egzemplarz a za reszte pieniedzy sprawiaj by stawala sie coraz piekniejsza
wspaniala perspektywa prawda?
![]()
Tak racja bardzo lubię model 33może na niego się skuszę
![]()
jeszcze jedno chcialbym dodac... ze swierzo nabytego doswiadczenia... wiem ze alfe kupuje sie sercem... ale rozum tez trzeba zabrac ze sobabo ja w ferworze zakupu podniecony nabywaniem wymarzonej 33-ki nie zwrocilem uwagi na wiele spraw i troszke sie wladowalem:p mam nauczke na przyszlosc i teraz mam nadzieje bede madrzejszy... tak wiec kupuj to co serce Ci podpowiada... ale z rozsadkiem
pozdrawiam
PS. podlaczam sie pod pytanie kolegi... co zrobic zeby 1 post tematu byl na pierwszej stronie a ostatni na ostatniej?![]()
Ostatnio edytowane przez lukasz169 ; 18-03-2009 o 00:31
Mnie podobają się Alfy 33 sportwagon, nawet nie wiem czemu.
Ale na youtubie widziałem przepiękne 33 i taką też mógłbym jezdzić.
Dzwięk silnika jest taki że nie potrzebne byłoby radio
P.S Już doszedłem do tego jak zrobić żeby posty były pokolei, pogrzeb w ustawieniach forum![]()