Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49

Temat: Włącznik podgrzewanych foteli

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

czyli nie masz lampek , masz włącznik , fotele faktycznie grzeją tak ?
    nie mam pojęcia czy każde grzane fotele w 156 miały lampki ( może ktoś w twojej sam zabawił się z grzaniem i np wsadził maty grzewcze , zrobił wł ale nie zrobił jakiejkolwiek lampki ? nie wiem )
    ale skoro ty ich nie masz a masz grzanie to najlepsze wyjście dla ciebie to zrobienie samemu takich lampek podpiętych do grzania - jak włączysz żeby i one świeciły i już
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 14-09-2011 o 08:45

Użytkownik Maniak resoraków Avatar matezoma
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    166 3.2

Domyślnie

Mam włącznik i fotele grzeją, lampki brak. Zrobię jak mówisz, tylko muszę elektryka dorwać

Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

sam sie pobaw - będziesz miał większą satysfakcję
    po prostu wybierz sobie sam miejsced jakiejś lampki , i podepnij ją pod grzanie tak że jak grzanie załączysz to od razu prąd pójdzie też na lampkę
    zbyt trudne nie powinno być ( nawet na samym wł może zapodać jakąś diodę która zaświeci przy włączeniu napięcia na maty )

damianek156
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Bucz2 Zobacz post
    A do czego jest przycisk pod fotelem kierowcy? Pod pasażerem nie ma. Gdzie mają ten włącznik alfy z tą funkcją ?
    Mam też ten przycisk pod fotelem nie wiedziałem do czego on jest,a gdy go odłączyłem to bella mi nie chciała odpalić z odłączoną wtyczką

Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto

Domyślnie

przycisk pod fotelem kierowcy o którym pewnie mówisz ( ale pewny nie jestem czy myslimy o tym samym )
    to odłącznik dopływu paliwa
    przy wypadku wyskakuje ( wyciśnięty ) i odcina dopływ paliwa - nie odpalisz wtedy autka
    ponowne wciśnięcie przywraca dopływ paliwa

Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Przechwytywanie.JPG
Wyświetleń:	1574
Rozmiar:	45.7 KB
ID:	34400  
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 15-09-2011 o 21:07

lukiskwuki
    Gość

Domyślnie

koledzy troche odgrzebuje ale jak kolega wyzej tez potrzebuje jakis numer tego przekaznika bo ja wogole go nie mam byłby ktos tak dobry i zajzał tam dlla mnie ???

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Tekken666
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    156 1,9 JTD 2000r 77kW

Domyślnie

Ja także poszukuję ww przekaźnika jako że kupiłem fotele z podgrzewaniem a zimno się robi . Z tego co przeszperałem epera i eLearna przekaźnik to 50A. Wrzucam schematy z elearna:

Treaz trzeba przeszukać sklepy elektroniczne i znaleźć pasujący. Jest schemat więc nie będzie trudno, znalazłem np to: http://www.ac.com.pl/public/pubonline/download/elektronika.pdf i http://www.markland.pl/przekaznik-12v50a-zwierny-p-5966.html

J
    edyne co mnie zmyla to wklejone przeze mnie schematy z eLearna tz. na jednym schemat w którym są cztery połączenia: 30, 85, 86 i 87 a gdy wybrałem to połączenia to na kostce jest 5 wejść (jest dodatkowo 87a). I teraz nie wiem którego szukać . Chyba kupię ten z marklandu za 10zł na spróbę i tyle. koszt nie kosmiczny. Gdyby jednak ktoś miał chwilę i zajrzał u siebie ile ma połączeń ten przekaźnik, byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam

PS: Wszystkie schematy itp. wybierałem pod mój samochód (w sygnaturce), jeśli ktoś ma inny niech ściągnie eLearna i zobaczy czy u niego jest tak samo.

EDIT: Przeoczyłem że w tabelce z wypisem połączeń nie ma w ogóle 87A. Więc wszystko jasne. Schemat jest ok i ten przekaźnik z marklandu powinien pasować.
    Ostatnio edytowane przez Tekken666 ; 09-10-2011 o 15:08
    Alfa Romeo 156 1,9JTD (77kW) 2000r.

lukiskwuki
    Gość

Domyślnie

dzieki wielkie kolego za ten schemat dodam tylko ze starczy najzwyklejszy zwierny przekaznik spotykany w wielu samochodach pozdr

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Sulejówek
    Auto
    alfa 156

Domyślnie

tekken z tego co sie orientuje w temacie przekaznikow to tyle ze jezeli masz piec wyjsc to masz dwa wyjscia napiecia. powiedz jak ci wyszla cala operacja podlaczenia foteli? w ogole jest instalacja doprowadzona czy trzeba swoja prowadzic? bo rowniez zakupilem podgrzewane i chce podlaczec,
    z gory dzieki

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Tekken666
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    156 1,9 JTD 2000r 77kW

Domyślnie

Witam,

Zanim się za cokolwiek zabrałem to sprawdziłem czy są przewody. Były pod wykładziną. Dałem je na wierzch.

Popatrzyłem najpierw na przekaźnik bo oczywiście lampki się nie świeciły. Niestety przez tą małą dziurkę w schowku mało widać ale zobaczyłem że przekaźnika nie ma. Przekaźnik kupiłem i co się okazało: to nie to miejsce na przekaźnik co widziałem na początku (inaczej to wygląda na schemacie a inaczej jak się patrzy przez taką małą szparę) i okazało się że przekaźnik mam. Wymieniłem w razie czego dla pewności. Przy dalszych próbach zauważyłem, że kabelki od lampek są rozłączone (niestety mocowanie nie jest najlepsze i przy wkładaniu foteli musiały się wypiąć a ja nie zauważyłem ). Wtedy zaczęły świecić po włączeniu grzania ale niestety grzania nie było (jedynie ciepło w dupę od placebo ). Domyślam się że są maty skopane. Próbowałem to zrobić ale po pierwszych próbach otwarcia fotela zrezygnowałem. Tylko bym fotel rozwalił i nie złożył potem.
    Czyli grzania nie mam a jedynie dodatkowy przekaźnik i świecące lampki .

Pozdrawiam
    Alfa Romeo 156 1,9JTD (77kW) 2000r.