ciekawe ciekawe.. czekamy na jakies info co sie z tego urodzilo![]()
ciekawe ciekawe.. czekamy na jakies info co sie z tego urodzilo![]()
Tez jestem bardzo ciekaw bo bedzie zalamka jezeli nie to, ale kazdy mechanik potwierdza , ze to sprzeglo
, a pierwszy byl 77alfisti z forum
![]()
AR 156 2.5 V6 Q2
AR 145 JTD '99 byla
AR 156 2.0 TS byla
hmm DeeS ja wymieniałem uszcelniacze wału jeden i drugi ... sprzegło mam ok (wysprzęglik też wymieniałem ) a objaw mam podobny do twojego coś mi sie na 5 biegu fura nie chce wkręcać ... ale umnie to może być przepływka bo chyba jest od nowości no i od 4 tyś obrotów jakoś dziwnie auto do 5 tyś obrotów się zachowuje potem ciągnie do końca choć nie tak jak do 4 ... a może to taka charakterystyka silnika ze jest dziura miedzy 4tyś a 5tyś a potem ciągnie słabiej ... no tylko czemu na na 5 biegu kłopot z vmax ... też nie wiem narazie odstawiłem ten temat i szukam po forach co może być![]()
EDIT:
dodam ze w moim układzie dolotowym brakuje całej tej puszki "rezonanswoej"(tak to się nazywa?) ... i na to też poczęści obstawiam choć już sam nie wiem hehe
ten element po prawej stronie od puszki z filtrem
w skrócie ja obstawiam układ dolotowy ... czy mogę mieć rację ??
Ostatnio edytowane przez banita ; 04-04-2009 o 08:47
O kurde sprawdze czy mam ta pucheostanio wymienialem filtr i nawet nie zaowazylem ,czy mam takie cos
1 bieg ciagnie do odciecia 2 tez 3 i 4 nie sprawdzalem ,a na 5 po spocie jechalem a4 no i max 5 tys sprawdze po wymianie sprzegla bo teraz szalec sie boje![]()
AR 156 2.5 V6 Q2
AR 145 JTD '99 byla
AR 156 2.0 TS byla
Sprzeglo wymienione piszczy nawet na 3 biegubylem dzis na a4 no i v-max tylko 205 przy 6 tys obrotow to juz lepiej jak te 180 i 5 tys obr przed wymiana
ponoc sprzeglo musi sie jeszcze wyrobic pojezdze i zobacze i dam znac
![]()
AR 156 2.5 V6 Q2
AR 145 JTD '99 byla
AR 156 2.0 TS byla
Ty, ale sprzęgło nie ma nic do rzeczy w przypadku 'wchodzenia na obroty'. Powiem więcej, przy padniętym na obroty wszedłby bez problemu, tylko prędkość byłaby nie tadla porównania obroty vs prędkość masz fotkę z mojego 2.0 TS ;-P
![]()
No to co to moze byc w moim przypadku? mam juz tego dosc![]()
AR 156 2.5 V6 Q2
AR 145 JTD '99 byla
AR 156 2.0 TS byla
Co nikt mi nie pomoze?? wlasnie dzis moja alfa zaczela bardzo przerywac i to dziwne bo nie zawsze![]()
AR 156 2.5 V6 Q2
AR 145 JTD '99 byla
AR 156 2.0 TS byla
co to znaczy przerywac? dusi sie czy gasnie?