W takim razie co teraz?
Wał do szlifu i inne, nowe, dopasowane do szlifowanego wału panewki? Wszystkie nowe, czy tylko te główne?
Na nowych panewkach przejechałem maksymalnie 100km, nie wiem natomiast ile silnik chodził u mechanika.
Ostatnio edytowane przez Kąkol ; 04-10-2015 o 17:15
Panewki makabra. A co tematu co ustaliłeś u mechanika czyli jak on założył te nowe panewki ? Kupił nowe i założył ?
Po drugie weź te zużyte przejdź do dobrego silnikowca i niech Ci określi co mogło być powodem takiego stanu. Bo coś mi się zdaje , ze zapłacisz grubą kasę z nie swojej winy.
Ja bym na twoim miejscu nie odpalał nawet tego silnika jesli panewki sa wsadzone na stary wał. Urwie sie korba, zrobi dziure w bloku i wtedy dopiero bedziesz dziwił...
Po doswiadczeniach z dorabianiem panewek i szlifowanie wału przy motocyklach stwierdzic moge - to działa ale na chwile. Ja bym na twoim miejscu zabral samochod od tego typa. Dal go do np. TomkaKRK ktory widac ze ogarnia temat, kupil uzywany wał z panewkami - do 2.0 pewnie znajdziesz w dobrym stanie, wsadzil go i jezdzil.
Jak bedziesz jezdzil tak jak jest teraz to wymiana wału zamieni sie na wymiane calego silnika.
Tak jeszcze mi przyszlo do glowy - te panewki sa na 100% od 2.0JTDm? Moze on cie chce naciagnac na kase, panewek wcale nie robil a pokazał ci jakies inne?