A według jakiej normy jest podana moc znamionowa w świadectwie homologacji? Świadectwa wprawdzie nie dostałem (wy dostaliście?), ale na fakturze jest "170 KM Di" (chyba im się 'N' z normy Din 70020 zjadło).
A według jakiej normy jest podana moc znamionowa w świadectwie homologacji? Świadectwa wprawdzie nie dostałem (wy dostaliście?), ale na fakturze jest "170 KM Di" (chyba im się 'N' z normy Din 70020 zjadło).
Może i tak, w każdym razie znalazłem, że moc jest podawana według normy DIN.
A co powiecie na takie coś:
FAP czy jak to się teraz nazywa, zlecił przeprowadzenie pomiarów na swojej hamowni fabrycznej, gdzie wyszło 160 KM, zamiast 170 KM.
Ponieważ jest to nie po ich myśli, nie chcą udostępnić kopii tych wyników, twierdząc, że to "ich własność" i że w ogóle to takich badań wcale nie było. Niezłe jaja.
No cóż, wygląda na to, że będą mieć sprawę w sądzie. Na szczęście są świadkowie, którzy widzieli te wyniki.
Wystarczy ze temp. pomiaru bedzie wyżasza niż ta przy której jest podawana moc silnika i będzie juz zaniżenie.
To samo nawiew to podstawa
Nic z tym nie zrobisz i nic nie udowodnisz w sadzie.
W zimie przy minus 20 bedziesz miał 175-180 kucyków
Poczytaj o normie DIN 70020.
Mnie na każdej hamowni zawsze tłumaczono że temp powietrza , gęstość , wilgotność , ciśnienie i co tam jeszcze nie ma znaczenia bo i tak to wszystko jest kompensowane przez program który to oblicza , inaczej powtarzalność pomiarów była by żadna
A gdzie ta hamownia się znajduje ???