Jak masz 2 wtyczki z czarnymi osłonkami ( jedna biała, druga czarna). Wyciągasz ta białą i wypinasz z niej przewód ktory jest najbliżej zatrzasku wtyczki (u mnie był biało-czarny)
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Jak masz 2 wtyczki z czarnymi osłonkami ( jedna biała, druga czarna). Wyciągasz ta białą i wypinasz z niej przewód ktory jest najbliżej zatrzasku wtyczki (u mnie był biało-czarny)
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Chlopaki mam problem zeby wyjac ten kabel..jakim sposobem to robiliscie? Z dolu czyms cienkim probowalem zagiac takie skrzydelka bo na sile to nie chce wyjsc. 30 min sie meczylem i poddalem sie![]()
Ostatnio edytowane przez Kubika ; 20-03-2016 o 14:12
Czy ta metoda dotyczy dwóch navigacji radionav i connectnav?
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Pytanie trochę z innej beczki, ale związane z Bose - gdzie fabrycznie znajduje się wzmacniacz Bose?
[MENTION=17515]Tomek_KRK[/MENTION] - a może nawet i 147/GT? Bo tam też w wersji z BOSE nie ma regulacji EQ oraz podbicia Loudness. Może ktoś sprawdzi w tych samochodach?
Dzięki! Czyli wniosek z tego taki, że kable głośnikowe w autach z Bose są poprowadzone zupełnie inaczej. Sporo jest zabawy z montażem wzmacniacza, tzn. trzeba ciągnąć kabel prądowy od akumulatora do bagażnika, kabel sterujący i kable sygnałowe z radia do bagażnika, no i kable głośnikowe z bagażnika do drzwi...
Kable głośnikowe prowadzone są zupełnie inaczej, bo od radia idą do wzmacniacza (w klasycznych rozwiązaniach - bezpośrednio do głośników) i dopiero ze wzmacniacza rozchodzą się na głośniki. Zabawy z montażem wzmacniacza nie powinieneś mieć jakoś szczególnie dużo, jeśli zamiast wzmacniacza BOSE dasz coś innego w to samo miejsce.