Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 58

Temat: 156 do 3-4 tysięcy

Użytkownik Świeżak Avatar mario1942
    Mieszka w
    Stuttgart
    Auto
    GTV PH3 3.2 V6

Domyślnie

Jesli Twoim najwiekszym hobby w zyciu nie jest motoryzacja, nie lubisz szukac mechanikow w okolicy 50 km i w sumie chcesz sie w miare komfortowe przemieszczac z punktu A do B to zapomnij o Alfie. Cokolwiek mowia Ci, co mieli szczescie znalezc zadbany egzemplarz... Rynek przepelniony jest szrotem, ktory kazdy chce wypchnac, byleby tylko nie musiec remontowac. Bo to kosztuje wiecej, niz warty jest samochod! Ja po roznych przygodach calkowicie poddalem sie z wloska motoryzacja Nigdy wiecej.

Mialem w swojej 'karierze' 3 Omegi - 2.0 16V B, 2.2 DTI B FL, 3.0 V6 B FL. Nie jest to bynajmniej auto do porownania z Vectra. To juz limuzyna i tak sie nia jezdzi. Jak ognia unikaj B bo sypie sie lepiej niz chyba kazda Alfa. Z B FL polecam zadbana 2.2 DTI po liftingu, nie jest to bynajmniej demon predkosci ani nie jest zbyt ekonomiczna, ale wszystko trzyma sie kupy i da rade naprawic w byle ktorej wiosce Ceny sa barzo niskie a auto oferuje naprawde wiele - tempomat, climatronic, podgrzewane fotele ma prawie kazda.
    Jest:
    Maserati Quattroporte IV 3.2 V8
    Alfa GTV 3.2 V6 Rosso Alfa
    Fiat Barchetta Rosso x2

Włoska historia:
    Brera 2.0 JTDm
    Maserati Quattroporte IV 3.2 V8 Ottocilindri
    Maserati 222 1989
    Maserati Biturbo 2.5 1983
    Fiat Barchetta
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM
    Alfa Romeo Gtv Cup nr 038

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Cytat Napisał K.PR Zobacz post
    Od kobity. Stał na podwórku od wiosny bo kupiła nową Toyota Rav a woziła dzieciaki do szkoły i przedszkola ale można dostać w moim pierwszym poście podałem 2 strony gdzie można szukać
    Ceny faktycznie atrakcyjne i te przebiegi...

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    AR 156 2.0 TS 2000r

Talking

Cytat Napisał mario1942 Zobacz post
    Jesli Twoim najwiekszym hobby w zyciu nie jest motoryzacja, nie lubisz szukac mechanikow w okolicy 50 km i w sumie chcesz sie w miare komfortowe przemieszczac z punktu A do B to zapomnij o Alfie. Cokolwiek mowia Ci, co mieli szczescie znalezc zadbany egzemplarz... Rynek przepelniony jest szrotem, ktory kazdy chce wypchnac, byleby tylko nie musiec remontowac. Bo to kosztuje wiecej, niz warty jest samochod! Ja po roznych przygodach calkowicie poddalem sie z wloska motoryzacja Nigdy wiecej.

Mialem w swojej 'karierze' 3 Omegi - 2.0 16V B, 2.2 DTI B FL, 3.0 V6 B FL. Nie jest to bynajmniej auto do porownania z Vectra. To juz limuzyna i tak sie nia jezdzi. Jak ognia unikaj B bo sypie sie lepiej niz chyba kazda Alfa. Z B FL polecam zadbana 2.2 DTI po liftingu, nie jest to bynajmniej demon predkosci ani nie jest zbyt ekonomiczna, ale wszystko trzyma sie kupy i da rade naprawic w byle ktorej wiosce Ceny sa barzo niskie a auto oferuje naprawde wiele - tempomat, climatronic, podgrzewane fotele ma prawie kazda.
    Te omegi może ładne, bogato wyposażone tylko te ople tak mi się nie podobają w środku że głowa mała. A możesz porównać te omegi z vectrą b? Bo po przesiadce z vectry na mazdę 626, i potem znowu na wektrę to odczułem dużą różnicą a przecież ta mazda to zwykłe auto rodzinne do przemieszczenia się.

Do tego w moim budżecie są same 136 konne, a na 1.5 tony to trochę przy mało.

No nawet na forum alfty mi ją odradzają
    Ostatnio edytowane przez alfaziomek ; 23-08-2016 o 12:34

Mieszka w
    Stuttgart
    Auto
    GTV PH3 3.2 V6

Domyślnie

Nie odradzam Ci Alfy, tylko doradzam kalkulacje PRZED zakupem a nie placz po nim...
    W Omege B sie nie pchaj, zardzewieje Ci to od razu, a silnik 2.0 16V jest delikatnie mowiac nieekonomiczny. A na 1.5 tony spokojnie starcza 2.2 DTI badz 2.0 16V, nie ma czego sie obawiac. Tylko 2.0 DTI i 2.0 8V sobie nie radzily
    W Twoim budzecie lepiej nie pchaj sie do klasy sredniej... Poszukaj dobrze wyposazony kompakt, badz jeszcze raz Mazde. Na A4 budzet nie starczy, Accord bedzie pewnie skorodowany. Ogolnie w takim zakresie finansowym sa dwie opcje przy zakupie auta tej klasy: oszukiwanie sie, ze kupilo sie tanio i wykladanie kasy nastepny rok/dwa lub kupno dobrego auta od razu za pelna kwote. Moze troche dozbieraj?
    Patrzyles na Avensis? Prekracza budzet, ale to porzadne auta.
    Jest:
    Fiat Barchetta Rosso x2

Włoska historia:
    Brera 2.0 JTDm
    Maserati 222 1989
    Fiat Barchetta
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM

Auto
    AR 156 2.0 TS 2000r

Domyślnie

Nie odradzam Ci Alfy, tylko doradzam kalkulacje PRZED zakupem a nie placz po nim...
    W Omege B sie nie pchaj, zardzewieje Ci to od razu, a silnik 2.0 16V jest delikatnie mowiac nieekonomiczny. A na 1.5 tony spokojnie starcza 2.2 DTI badz 2.0 16V, nie ma czego sie obawiac. Tylko 2.0 DTI i 2.0 8V sobie nie radzily
    W Twoim budzecie lepiej nie pchaj sie do klasy sredniej... Poszukaj dobrze wyposazony kompakt, badz jeszcze raz Mazde. Na A4 budzet nie starczy, Accord bedzie pewnie skorodowany. Ogolnie w takim zakresie finansowym sa dwie opcje przy zakupie auta tej klasy: oszukiwanie sie, ze kupilo sie tanio i wykladanie kasy nastepny rok/dwa lub kupno dobrego auta od razu za pelna kwote. Moze troche dozbieraj?
    Toyoty żadne mi się nie podobają, to samo skody czy inne tam fiaty. Byłbym wstanie dołożyć do auta ale na pewno nie na tej zasadzie że kupię za 4 a włożę w przeciągu miesiąca kolejne 4

Mieszka w
    Stuttgart
    Auto
    GTV PH3 3.2 V6

Domyślnie

Jak kupisz klase srednia wyzsza (Omega) badz Alfe 156 - policz rorzad, zawieszenie, olej i ewentualne inne problemy ktore wyjda po zakupie - prawda bedzie taka, ze dolozysz kolejne 2-3 i tak. No chyba, ze zaryzykujesz i bez inwestycji 'dojezdzisz' auto do konca przez rok/pol i sprzedasz dalej.
    Jest:
    Fiat Barchetta Rosso x2

Włoska historia:
    Brera 2.0 JTDm
    Maserati 222 1989
    Fiat Barchetta
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Auta już są pełnoletnie dlatego kosztują po 4K zł ale części nadal kosztują tyle samo ile 10 lat wstecz. Nikt nie odda 156 w stanie igła skoro remont zawieszenia to ponad 2Kzł, a wymiana rozrządu z wariatorem to ponad tysiak. Jak ktoś pcha auto za taka kasę to można się spodziewać, że właśnie przyszło coś w nim wymienić i się nie opłaca. Nie licząc oczywiście jakiś mega ofert jak kolega wyżej wspomniał o belgijskiej alfie w stanie igła za 2,5k zł bo to ewidentnie oferta charytatywna Po prostu zakup pełnoletniego auta tej klasy niezależnie od marki trzeba dobrze przemyśleć.
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 23-08-2016 o 14:41

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomtrz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

Serio, jeśli bym miał budżet rzędu 4 tys na samochod, to na pewno bym nie szukał auta tej klasy, z wielowahaczowym zawieszeniem, wariatorami i pierdołami, tylko najprostsze z możliwych.
    Po co robić "zastaw się a postaw się" i kupować samochód, na który mnie nie stać i później zastanawiać się czy zatankować, czy naprawić odpadające koło?
    I właśnie auto, które już jest tak rozsypane, że nie warto go było remontować chcesz sobie kupić, bo nic lepszego za 4k nie znajdziesz.
    Jaguar S-type 4.2 V8
    Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
    Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
    Citroen Xantia Activa II V6 - była
    Citroen Xantia II 2.0 16V - była
    Skoda Felicia 1.3 MPI - była

Mieszka w
    Staden/Belgia-Człuchów/Pomorskie
    Auto
    156 2.0 16v TS Selespeed

Domyślnie

Miałem Opla Omege B FL z 2000 roku w kombi 2.2 dti komfortowa bryczka ale ta pompa wtryskowa to porażka niestety u mnie padła miała tylko 208 tys/km

Użytkownik Maniak resoraków Avatar latem666
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Były: Corsa B 1.2 16V, AR 156 1.6 TS SW R.I.P., AR 156 SW FL 1.9 JTD 8v, AR Giulietta 1.4MA

Domyślnie

Ja jak kupiłem swoją pierwszą bellę trzy i pół roku temu w benzynie za 9000 tys. zł to po miesiącu wymieniałem silnik. Tyle dobrze, że trafił się fajny i od tego czasu nie miałem żadnych problemów poza czujnikiem położenia wału. Do ceny paliwa trzeba oczywiście doliczyć olej silnikowy, bo moja go piła około 0,5l na 1000km . Mimo wszystko kochałem ten samochód i jeździł bym nim jeszcze dobrych kilka lat gdybym nie rozbił się.

Teraz mam dizla i trochę tęsknię za kręceniem silnika pod 7 tyś. Silnik przy tym fajnie przyspieszał i brzmiał obłędnie . Po zainstalowaniu gazu to już się nie przejmowałem spalaniem 13l/100km. 156 mimo swoich wad ma w sobie to coś co sprawia, że chce się tym jeździć bez przerwy.

Wydaje mi się, że za 4 tyś. nie ma się co w to ładować, bo jak nic będzie to już pewnikiem grat. Teraz to już chyba ceny zadbanych 156 nie będą spadać