Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Temat: Auto nie odapala

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

hmm..czyżby MA ??

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Skoro kręci bez obciążenia to coś z rozrusznikiem-bendiks czy coś podobnego- nie przenosi napędu rozrusznika na silnik. Ja bym naprawdę zmienił to aso

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Cytat Napisał clucha Zobacz post
    No tak zrobię. Kręci, ale jakby nie było kompresji. Jak mąż tłumaczył w ASO w Alfie, że auto kręci bez kompresji, to gość mu powiedział, że on nie wie o co mu chodzi.
    Wygląda na padnięty rozrusznik

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał clucha Zobacz post
    No tak zrobię. Kręci, ale jakby nie było kompresji. Jak mąż tłumaczył w ASO w Alfie, że auto kręci bez kompresji, to gość mu powiedział, że on nie wie o co mu chodzi.
    należało powiedzieć ..Panie to tak jakby wykręcili wszystkie świece... Zmień jak najszybciej to ASO.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Romeo Mito 135 KM 1,4 2010

Domyślnie

Miałam wymieniany już moduł, zesrał się po 2 latach, auto miało 30 tyś :-D ale tak, dokładnie tak kręci, jak wtedy gdy to padło. Tylko dziwię się, że wiecie, od lipca jeździ po dwa tygodnie, później pada, później jeździ i tak w kółko. Wtedy jak moduł padł no to już koniec, ani razu nie odpaliło, aż do naprawy. Czekam, aż kolega będzie miał czas podjechać z kompem, żeby sczytać błędy. Ogólnie to już się nie przejmuję, bo to auto co chwilę mnie zawodzi, na początku się denerwowałam, a teraz mam to gdzieś, muszę po prostu naprawić i sprzedać.
    Ostatnio edytowane przez clucha ; 03-11-2016 o 18:48

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

Alfę się kocha albo nienawidzi .
    Jednak prawdą jest również i to, że mając kiedyś dwie 156 i dwie 147 i porównując te auta do aut współczesnych / czytaj takich, które można kupić w miarę z rozsądnym przebiegiem / aktualna Julka jak i inne ,,współczesne” auta pozostawiają dużo do życzenia odnośnie solidności wykonania i bezawaryjności. Ach...gdyby można było kupić nowe 156 po lifcie z 1,9 150 km z pełnym wypasem ../ bez klap wirowych / ....na małe 300 tys. km spokoju

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Cytat Napisał andrzejm36 Zobacz post
    Alfę się kocha albo nienawidzi .
    Jednak prawdą jest również i to, że mając kiedyś dwie 156 i dwie 147 i porównując te auta do aut współczesnych / czytaj takich, które można kupić w miarę z rozsądnym przebiegiem / aktualna Julka jak i inne ,,współczesne” auta pozostawiają dużo do życzenia odnośnie solidności wykonania i bezawaryjności. Ach...gdyby można było kupić nowe 156 po lifcie z 1,9 150 km z pełnym wypasem ../ bez klap wirowych / ....na małe 300 tys. km spokoju
    Hmm , 147/156 raczej nie słyneły z bezawaryjności - wprost przeciwnie - zajmowały za to czołowe miejsca w rankingach ,że o blachach nie wspomnę... Porównaj sobie w tych w/w utratę wartości a obecnie w julce po tych kilku latach . Nie ma co porównywać - przepaść

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

tx555 .. nie jest to akurat ten temat ale nigdy nie obawiałem się tras do Chorwacji czy Czarnogóry mając pod maską diesla. A stwierdzenie że moduł MA pada po 30 tys. niestety dyskwalifikuje właśnie Julkę.
    Moja 147 po lifcie posiadała dokładnie to samo co ma teraz Julka / oprócz B&M które można zastąpić dobrą nawigacja za 2500 pln /.Niestety chcąc mieć ,, nowsze " auto pod względem przebiegu i rocznika musimy dokonywać wyborów.
    Ostatnio edytowane przez andrzejm36 ; 04-11-2016 o 15:55

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Romeo Mito 135 KM 1,4 2010

Domyślnie

na 99% po raz drugi zesrał się moduł. Czyli dokładnie po 2 latach i przejechanych 30 tys od poprzedniej jego wymiany. ach te bezawaryjne alfy

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

czyli masz jeszcze na niego gwarancje, w ASO było robione?