Poprostu po jednej stronie jest za malo a po drugiej za duzoRaczej szybko nie wyciagam ,i zawsze jakas 1 min po zgaszeniu auta.. Pozdrawiam
Poprostu po jednej stronie jest za malo a po drugiej za duzoRaczej szybko nie wyciagam ,i zawsze jakas 1 min po zgaszeniu auta.. Pozdrawiam
♥ Anonima Lombarda Fabbrica Automobili ♥
Alfa Romeo 156 [1.8 T.S 16v 144HP 2001r ] SPORTPACK / Berilna / 2008-2011r
Alfa Romeo 156 [2.4 JTD 10v 136HP 1999r ] SPORTPACK / Berilna / 2011 - .....
Alfa Romeo 159 [2.4 JTDm 20v 200HP 2007] SPORTWAGON / 2018-.....
1 min po zgaszeniu? i co wtedy mozna wyczytac z bagnetu ?
na bagnet patrz ale jak stoi na równym i druga sprawa jak wsiadasz do samoch np rano to WTEDY sprawdź a nie po 1 min od zgaszenia!
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
Dokładnie sprawdza się po dłuższym postoju, najlepiej jak już jest zimny i oczywiście na płaskim bo to że się przyjęło że można sprawdzić po 5 minutach od zgaszenia ale nie jest powiedziane że cały olej zdąży już zlecieć do miski olejowej choć jak potrzeba tak na szybko sprawdzić to oczywiście też można już coś z bagnetu wyczytać, więc jak się chce mieć pewność to najlepiej na zimnym silniku.
Wiem ze na prostym terenie :] .. Ta 1 min napisalem "umownie" zazwyczaj to mijało kilka min ale przewaznie zawsze silnik byl cieply.. Wiec pewnie macie racje ze lepiej spr na zimnym silnikuPozdrawiam
![]()
♥ Anonima Lombarda Fabbrica Automobili ♥
Alfa Romeo 156 [1.8 T.S 16v 144HP 2001r ] SPORTPACK / Berilna / 2008-2011r
Alfa Romeo 156 [2.4 JTD 10v 136HP 1999r ] SPORTPACK / Berilna / 2011 - .....
Alfa Romeo 159 [2.4 JTDm 20v 200HP 2007] SPORTWAGON / 2018-.....
Odkopię strasznego "trupa" ale... mam podobny problem z bagnetem do TSa.
W Gtv, które niedawno zakupiłem, był bagnet z żółtą "główką" ale bez końcowej blaszki (bagnet kończył się na sprężynie)
Zakupiłem od kolegi z forum bagnet od Gtv i.... jest ok 5cm dłuższy niż stary bagnet + brakująca blaszka.
Zakupiony bagnet ma ok 55cm (od końca blaszki do początku do końca części metalowej, która przechodzi w plastik)
Stary bagnet ma ok 50cm (razem z +- blaszką, której obecnie nie ma - długość blaszki doliczyłem taką jak ma dłuższy bagnet).
Silnik z aluminiową pokrywą. Obecnie brak osłony kolektora, widać tylko śruby montażowe osłony.
Prosiłbym o pomoc w dobraniu odpowiedniej długości bagnetu. I ewentualnie pomiary długości waszych bagnetówwraz z fotkami silnika.
Po numerach nadwozia nie dojdę jaki powinien być bagnet, bo buda jest od V6TB
Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Jak Ci ktoś ma pomóc skoro nie napisałeś dokładnie co to za silnik? 150 czy 155kM? Jeśli pierwsza wersja która była montowana w Gtv to na początku tego tematu są zdjęcia
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...