A kiedy robiłes te głowice
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Przez co pękła głowica? klapy w kolektorze, dpf i egr. To zabija ten silnik. i nie sprawny termostat, ignorowanie drobnych wycieków przez co zapowietrza się układ i głowica jest nie dochłodzona.
Próg załączania się to jedno, drugie to DPF bliźniaczy silnik w 156 2.4 175KM jakoś nie ma problemu z pękaniem głowic bo nie ma też dpfa
Wysłane z mojego P2 przy użyciu Tapatalka
Nigdy nie miałem żadnych wycieków cała ekologia wywalona,ale nie mam auta od nowości więc nie wiem jak je traktował poprzedni właściciel,silnik ma zrobiony program ale głowica pękła na fabrycznej mapie.
- - - Updated - - -
Zobaczymy na razie jeździ ekologi nie ma za to jest kilka koni więcej czas pokarze czy opłaciło się spawać czy nie.
A głowica z 159 czy 156 ???
Wysłane z mojego P2 przy użyciu Tapatalka
Przy jakim przebiegu Ci pękła? Ja mam 141.000 u siebie auto kupiłem od 1go właściciela włocha, mieszkam w DE i pracuje na warsztacie, kupiłem to auto z nieszczelnym kolektorem ssącym, cieknącym wężem wspomagania, zepsutym alternatorem. po kupnie wywaliłem klapy, zaślepiłem egr, wywaliłem chłodnice spalin, zaślepiłem wszystko. DPF narazie mam ale już mam kupiony 2gi do wybebeszenia. Alfa dostała nowy altek 240Euro i wąż wspomagania 170euro.