Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Temat: czy naprawdę znaleźć bezwypadkową alfe graniczy z cudem????

sebastian1984me
    Gość

Domyślnie

a moje spalanie 6-7 z tego co widzze na forum jest nieralne

AR_33
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał sebastian1984me Zobacz post
    a moje spalanie 6-7 z tego co widzze na forum jest nieralne
    Kolego, ja mam silnik 1.7 16v po kapitalnym remoncie, dotarty ułożony, sprawdzany na hamowni(134,7 KM/6405 obr/min; 159 Nm/4744 obr/min ), wyniku lepsze niż podawała fabryka ,a średnie spalanie w mieście przy spokojnej jeździe - 8 litrów i choć bym nie wiem jak jeździł to po niżej 8 litrów w mieście nie chce zejść . Co innego na trasie, jadąc w zeszłym roku na Węgry spalanie wyszło mi na poziomie 6,9 l/100 km, ale Ci co jechali do Esztergom wiedzą jaka to była jazda
    A tutaj masz dane od 190 innych użytkowników
    http://www.autocentrum.pl/spalanie/a...o/145/145.html

Może teraz zrozumiesz dla czego te 6-7 litrów wszystkich śmieszy.
    Ostatnio edytowane przez AR_33 ; 28-07-2009 o 06:38

sebastian1984me
    Gość

Domyślnie

wiecc zostaje to dla mnie i wiem jaka to jazda max 90 ruszanie flegmatyczne,a wedlug numeru vin powinna miec 132KM jak sprawdzalem niedlugo wkleje z chamowni wykres i film jak mi wyjdzie bo niemam ochoty sie kloci juz na forum a wprowadzone jest troche modyfikacji
    Ostatnio edytowane przez sebastian1984me ; 28-07-2009 o 08:19

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

witam!!!naprawdę bardzo ciężko jest znaleźć auto takie jak się chce.
    jak będzie bezwypadkowe to się okazuje że z wyposażeniem jest coś nie tak,nie ma tego co byśmy chcieli,lub silnik nie ten,albo technicznie niedomaga.i tak można wkoło macieju...

po ponad miesięcznych poszukiwaniach w zeszłym tygodniu kupiłem AR 147 z 2006r. wersja DISTINICTIVE ful opcja.1,9 JTDm.zarejestrowana w kraju.

auto w naprawdę super stanie i przebiegiem ok 50 tyś.(sprawdzony!)
    kosztowało niemało,ale myślę że warto było.

jedynym mankamentem jest to że była lekko udezrzona z prawej strony (trzy elementy lakierowane.
    akurat to pół biedy,głównie chodzi mi jakość tej naprawy.
    lakier wygląda dobrze ale spasowanie elementów błotnik,lampa,zderzak pozostawia wiele do zyczenia.(piszę to jako fachowiec w tej dziedzinie)

za jakiś czas będę musiał to poprawić żeby spać spokojnie...

stan techniczny i wnętrza-jak nowe!

według mnie lepiej kupić auto które było kiedyś naprawiane blacharsko niż bezwypadkowe a zaniedbane.

tak było w przypadku mojej 156,auto bezwypadkowe 100% a zaniedbana była strasznie!ile pracy i pieniędzy mnie kosztowało żeby doprowadzić ją do obecnego stanu to tyko ja wiem...
    ale nie żałuję!

pozdrawiam!!!

moja druga ulubienica...

RUDA
    Gość

Domyślnie

mozna kupic auto bezwypadkowe - moja jest od niemiaszka z dokumentami na naprawe każdej śrubki i pierdołki, serwisowana po gawarancji nadal w ASO AR - w pełni udokumentowany przebieg- co w niemcowni to dosc duzy koszt (serwis w ASO po gwarancji). Facet sprzedał ja z lekko pęknietym tylnym zderzakiem - uderzyl w coś cofając. Pod maską auto wycacane, ze milo patrzec, ale środek - brak słow. Gość nie wiem jaki pasek z ostrogami chyba musiał mieć, żeby tak poorać skóre z boku fotela i nie wiem co za pierscionek/sygnet nosic albo inne ustrojstwo ,aby tak porysować chromowaną wstawkę na dzwigni zmiany biegów - wyglada jak zmeczony i odrapany kapsel od piwa bosman Rónież mial chyba manie przestrajania i podgłaśniania muzy - przyciski sterujące na kierownicy sa rowniez na maksa powycierane.
    Natomiast ja kocham szpilki i glownie w nich jezdze i ostatnio zauwazylam ze wytarłam z lewej stronie dziure od obcasa w podłodze :O.
    Wewnątrz auto wygląda teraz jakby miało 350 tys a rzeczywiscie ma 166.
    Dodatkowo męzowi wiatr przymknal brame wjazdową do garazu i porysował tyny błotnik.
    Mi na płatnym parkingu ktos gwozdziem pociagnął po drzwiach.
    JEdnak do serwisu jezdzę wymieniać płyny ustrojowe, klocki i inne pierdy eksploatacyjne, kontroluje każdy stuk i puk, nie wiem co to zepsuta alfa.
    I mam serdecznie gdzies, że jest lekko poobijana - nie mylic z wypadkiem, albo skora wytarta czy podłoga - tapicer sie za to juz wziąl i wezmie czapke drobnych.
    WIem ze mechanicznie jest bez zarzutu i nie kupilam wyklepanej harmonijki Zadałam sobie trud sprawdzenia po vinie wszystkich napraw itp itd w niemieckim serwisie za dodatkowe "drobne", aby nie obudzić sie z reką w nocniku, kiedy by okazało się, że moja bella byla złożona z 6 innych.
    Nie wiem czemu ludzie załuja 100 zł za podpiecie pod komp badz diagnoze w serwisie - całosc ok. 300 zł , ewentualnie zamówienie za 100 zł inspekcji z otomoto - jesli auto stoi na drugim koncu Polski- a potem wyja w niebogłosy, że kupili trupa za 30 tysięcy lub lepiej. Takich mi po prostu zal.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

moim zdaniem lepiej kupic samochod nie tknięty blacharsko ale z małą usterką mechaniczną lub innym wyposażeniem niz by się chciało niż kupować samochodu z wgniecionym błotnikiem pod który nikt potem lakieru nie potrafił bedzie dorobić..

Alfista92
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Alfista Zobacz post
    moim zdaniem lepiej kupic samochod nie tknięty blacharsko ale z małą usterką mechaniczną lub innym wyposażeniem niz by się chciało niż kupować samochodu z wgniecionym błotnikiem pod który nikt potem lakieru nie potrafił bedzie dorobić..
    szukajcie a znajdziecie jak mawiają.
    Jak Audi (z bardzo bogatym wyposażeniem) pojechało na giełdę to facet powiedział nam że nie da za niego takiej kasy a te wszystkie dodatki jak ogrzewane fotele i pełna elektryka plus pakiet S-line możemy sobie zdjąć...
    Audi zostało i już chyba zostanie.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Jak się ma zadbane auto to zawszę się sprzeda... Wystawiłem na allegro samochód taty Fiat Punto II kupione od nowości, wyposażenie średnie, najgorszy silnik i sprzedało się w 10dni od wystawienia za cenę 1500zł wyższą od konkurencji...

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

Cytat Napisał 145Q Zobacz post
    Jak się ma zadbane auto to zawszę się sprzeda... Wystawiłem na allegro samochód taty Fiat Punto II kupione od nowości, wyposażenie średnie, najgorszy silnik i sprzedało się w 10dni od wystawienia za cenę 1500zł wyższą od konkurencji...
    tak...

to miałeś wielkie szczęście.
    ja od tygodnia próbuję sprzedać autko mojej żony (opel tigra) stan super,auto zadbane i wszystko w nim jest na tip top.należy też wziąć pod uwagę że to rocznik 1997.
    przygotowując auto do sprzedaży wymieniłem kilka drobiazgów które tego wymagały,wyprałem srodek,polakierowałem podrapany błotnik i tylny pas...
    auto wygląda pięknie!
    http://moto.allegro.pl/item697596681...e_dodatki.html
    i co...
    i nic!ani jednego telefonu nie miałem,nawet głuchego nikt nie puścił.
    jeszcze giełda mi została...

pozdrawiam!!!

moja druga ulubienica...

obserwator737
    Gość

Domyślnie

zawieź auto do dobrego komisu w dużym mieście , przyjedzie jakiś młodzieniec i kupi