Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 55

Temat: Giulia - wersja wyp. silnik. i inne pytania przed zakupem

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Shimmy
    Mieszka w
    PO/ERA
    Auto
    Giulia B-Tech+

Domyślnie

Cytat Napisał RalfPi Zobacz post
    Wiesz może czy jest jeszcze jakiś inny wpis (znalazłem tego samego autora 6.3 przy średniej 87 km/h i jak twierdził dynamicznej jeździe - odcinki po 200km)? Bo dwa wpisy to chyba sporo nie jest Poza tym średnie rzędu 85km/h to też dość niskie prędkości.
    No jak dla mnie średnio > 80 km/h to całkiem sporo, bo choć i trasą możemy zasuwać 100-140 to nikt nie liczy spalania od momentu osiągnięcia prędkości do sekundy przed hamowaniem i zjazdem z trasy
    Generalnie wpisów w tamtym wątku trochę jest, tylko trzeba szukać i niekoniecznie są zdjęcia.

Można jeszcze zajrzeć do zapomnianego wątku: https://www.forum.alfaholicy.org/giu...o_benzyny.html albo https://www.forum.alfaholicy.org/giu..._2_diesel.html (ale tutaj o spalaniu mało).

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał west_23 Zobacz post
    Tą za 107700 sprawdzałem w vin info. Miała we Francji urwane tylne koło, poduchy boczne i kurtyny wystrzelone.

Załącznik 266985

A w ogłoszeniu auto bezwypadkowe. To się nadaje na kryminał...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gary
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    159 TI

Domyślnie

Cytat Napisał Farfocel Zobacz post
    Jest sprowadzona i ma niski przebieg. Dzwon w tej sytuacji wiele wyjaśnia.
    Dlatego, jak ktoś koniecznie chce diesla, ta biała z polskiego salonu na prawdę wydaje się godna uwagi.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Oby Giulia 2.2

Domyślnie

Cytat Napisał Farfocel Zobacz post
    Ciekawe czy takich można podawać na policje ... z jakims sensownym efektem

Co do bmw 3 od kumpla i jego spalania. 3os na pokładzie, auto wypchane po dach, jazda w nocy (mniejszy ruch) tempomat na 160 ustawiony cały czas. spalanie 6,7l
    Załamany jestem jak zobaczyłem tą czarna alfe z francji. Jak będę kupował to tylko! krajowa z papierami z aso

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

[MENTION=85338]perry4[/MENTION] ale nie wiem dzieckiem jesteś? hibernowali Cie? przecież zawsze wiadomo sprowadzane to niemal masz pewniaka że walone mniej lub bardziej. Ta biała- z leasingu - zapytać trzeba o raport no tez brak opcji bezwypadkowy. Każde trzeba sprawdzać.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    [MENTION=85338]perry4[/MENTION] ale nie wiem dzieckiem jesteś? hibernowali Cie? przecież zawsze wiadomo sprowadzane to niemal masz pewniaka że walone mniej lub bardziej. Ta biała- z leasingu - zapytać trzeba o raport no tez brak opcji bezwypadkowy. Każde trzeba sprawdzać.
    Tu nie chodzi o to, że ktoś się nie orientuje w rynku, tylko o to, że skurwiele kłamią w ogłoszeniach w żywe oczy. Mnie nie przeszkadza, że auto bite, jeśli cena jest odpowiednia, a przeszłość niezatajona. Tutaj mamy oszustwo w żywe oczy. Trzeba z takimi ludźmi walczyć, bo to nie wina ofiary, że złodziej ją oszukał, tylko wina złodzieja, że robi wałki...

Za każdym razem jak kumplom z zagranicy opowiadam, jak wygląda nasz rynek używek to łapią się za głowę.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Giulietta 1.4 TB (+LPG) '12, Lancer 1.8LPG 143KM, '10, BMW 528i '16

Domyślnie

Cytat Napisał Shimmy Zobacz post
    No jak dla mnie średnio > 80 km/h to całkiem sporo, bo choć i trasą możemy zasuwać 100-140 to nikt nie liczy spalania od momentu osiągnięcia prędkości do sekundy przed hamowaniem i zjazdem z trasy
    Generalnie wpisów w tamtym wątku trochę jest, tylko trzeba szukać i niekoniecznie są zdjęcia.
    Dzięki - niestety nie ma żadnych konkretów, tzn. ciężko mieć czarno na białym jakie jest spalanie.. Jest Autocentrum i ich pomiar: https://www.youtube.com/watch?v=U9e92kcgYBk
    ale to z kolei stoi w dużej sprzeczności z tym co część kolegów twierdzi (konkretnie 5.5l/100km przy 90km/h). Niestety nikt nie pochwalił się zdjęciem, oprócz kolegi k3ss, który osiągnął bodajże 4.8l/100km przy 83km/h, więc jest to powiedzmy w tolerancji (wiatr, niedokładność pomiaru, klima, teren, ruch na drodze itp).
    Pozostaje wciąż pytanie jakie jest spalanie przy np. 120km/h średniej na autostradzie, zbliżonej do podróżnej (np. 120-130km/h).

PS Skądś to znam, że ludzie zaniżają spalanie - piszą, że przy 130km/h, a później się okazuje, że to jednak średnia 108km/h, a 130km/h było na połowie trasy itp itd, dlatego poprosiłem o konkretny pomiar i 2-3 zdjęcia.
    Ostatnio edytowane przez RalfPi ; 16-03-2020 o 19:16

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Pozostaje wciąż pytanie jakie jest spalanie przy np. 120km/h średniej na autostradzie, zbliżonej do podróżnej (np. 120-130km/h).

PS Skądś to znam, że ludzie zaniżają spalanie - piszą, że przy 130km/h, a później się okazuje, że to jednak średnia 108km/h, a 130km/h było na połowie trasy itp itd, dlatego poprosiłem o konkretny pomiar i 2-3 zdjęcia.
    To sobie zajrzyj do wątku o spalaniu - są tam konkretne trasy, warunki i zdjęcia.
    A jeśli uważasz, że da się na dłuższej trasie po autostradzie w realnych warunkach wykręcić średnią 120 km/h nie przekraczając 130 km/h to jesteś w dużym błędzie. Tak to może się udać na odcinku 100 km od bramek do bramek, ale żeby utrzymać średnią 120 km/h od tankowania do tankowania to trzeba mocna zapier….ć
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof ; 16-03-2020 o 19:38
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Giulietta 1.4 TB (+LPG) '12, Lancer 1.8LPG 143KM, '10, BMW 528i '16

Domyślnie

Krzysztof - przecież to nie chodzi o 2km/h w tą czy w tą, tylko o konkretne zdjęcie z trasy np. 200km z podróżną zbliżoną(!) do średniej Cały wątek przejrzałem i o dieslu jest naprawdę mało.. A koledzy, co diesla mają, to już po niemieckich drogach nie jeżdżą? Mówią, że za Odrą bramek nie ma, więc spokojnie można wykręcić ze 100-200km średnią 120 przy podróżnej +- 125km i wrzucić jedno zdjęcie lub film na YT.

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Krzysztof - przecież to nie chodzi o 2km/h w tą czy w tą, tylko o konkretne zdjęcie z trasy np. 200km z podróżną zbliżoną(!) do średniej Cały wątek przejrzałem i o dieslu jest naprawdę mało.. A koledzy, co diesla mają, to już po niemieckich drogach nie jeżdżą? Mówią, że za Odrą bramek nie ma, więc spokojnie można wykręcić ze 100-200km średnią 120 przy podróżnej +- 125km i wrzucić jedno zdjęcie lub film na YT.
    A może nie ma tu takich osób, co by jeździli dieslem po niemieckich autostradach i to z prędkością podróżną 125 km/h. Może masz po prostu zbyt wyrafinowane wymagania.
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)