Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
Ale co chcesz się dowiedzieć? Czy Q4 zagnie prawa fizyki? Tak lepiej się prowadzi niż auto napędzane na jedną oś, ale przy hamowaniu na błocie pośniegowym czy samym śniegu na twardej mieszance, oponą letnią, która nie będzie w stanie odprowadzić tego błota ani wgryźć się w śnieg, będziesz jechał jak na sankach, czy to z napędem na jedną oś, czy na dwie, czy klasą premium czy ekonomiczną.
Możesz będzie zima bez śniegu, a może ze śniegiem, a czasem jeden dzień wystarczy i wywalisz takiego kotyliona, że nie warto ryzykować
Tak zupełnie bez urazy, bo podobno nie ma nieodpowiednich pytań, ale co do szydery, to kolega [MENTION=88695]Rogerza[/MENTION] odpowiedział Ci rzeczowo i jak najbardziej się z nim zgadzam, a Ty wyjechałeś z jakimiś filozoficznymi wywodami na temat nie wychodzenia z domu po 22ej. W przypadku, kiedy jeździłbyś sam, możesz jeździć na letnich ile Ci się żywnie podoba, Twoje ryzyko. Jednak uczestnicząc z innymi użytkownikami drogi, musisz wziąć pod uwagę, że możesz też nie tylko sobie zrobić krzywdę i naprawdę niekiedy te przysłowiowe kilka centymetrów mogą zrobić ogromną różnicę
Przepraszam jeśli moje porównania dotyczące szacowania poziomu ryzyka były dla kogoś nieodpowiednie. Podając przykład chciałem ułatwić zrozumienie tego co pisałem. [MENTION=88695]Rogerza[/MENTION] pozdrawiam Ciebie. Nikomu z Was forumowicze nie daje prawa pouczania mnie-wystarczy napisać, że jeżdżenie na letnich zimą jest ryzykowne, nieodpowiednie itd.
Dziękuje Ci [MENTION=81445]Kurynio[/MENTION] za opinię nt. Q4. Wpis nt. łamania praw fizyki przez Q4 był niepotrzebny. Reszta bardzo przydatna.
- - - Updated - - -
To jak ze mną rozmawiasz świadczy o tym, że zaczyna się długi weekend a Ty piszesz tak jakbyś wiedział co zrobić z wolnym wieczorem kiedy następnego dnia nie trzeba iść do pracy.
Oczywiście. Przy hamowaniu będzie zachowywało się tak samo jak Q2. Napęd na 4 koła jest w zimie zdradliwy, ponieważ przy ruszaniu na śliskiej nawierzchni robi bardzo dużą różnicę na plus, więc kierowca czuje się pewnie, a jak nagle trzeba zahamować awaryjnie to jest zdziwienie, że ślizgamy się tak samo jak ośki.
Dodam jeszcze dobry filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=bKtn...el=TyreReviews
Porównanie wielosezonówek z letnimi i zimowymi - kończy się konkluzją, że w krajach o klimacie jak UK (czyli temperatury zimowe lekko powyżej zera i bardzo sporadycznie śnieg) lepiej jeździć zimą na wielosezonowych, a latem na letnich, pod rozwagę, bo jeśli w Polsce ktoś nie mieszka w górach albo na wschodzie, to generalnie klimat jest taki sam.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS