Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Temat: oświetlenie problemy

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    Giulia MY22 Estrema było 156 2x147 166Busso 159...

Domyślnie

ponawiam temat nadal nie doszedłem ładu diała mi tylko swiatełko u góry jak przełącze w prawo w lewo zero reakcji i na srodku tez nie działa przy otwieraniu drzwi , nie działają tez lampki w drzwiach . jedyne co działa to oswietlenie schowka i bagaznika podczas otwierania , wymienilem amke górną bo myslalem ze tam jest problem ale to nic nie dało wiec co u diabła moze byc ??? heeelp
    alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    Alfa 166 2.5V6 była; Alfa Gtv 2.0 TS 2001

Domyślnie

Witam,
    (oświetlenie wnętrza (lampa sufit przód i lampy tył) oraz lampy w drzwiach) za zasilanie odpowiedzialny jest bezpiecznik F17 10A na tablicy pod kierownicą. Całość oświetlenia uruchamiana jest przez moduł sterowania czasowego J42 (wygląda jak przekaźnik) zlokalizowany w konsoli środkowej przed dźwignią zmiany biegów.
    Jeśli przy włączonym zapłonie na tablicy przyrządów prawidłowo sygnalizowane są otwarcia poszczególnych drzwi i oczywiście dobry jest bezpiecznik F17 to uszkodzeniu uległ moduł sterowania J42.
    Oczywiście polecam zapoznanie się ze schematem elektrycznym tego fragmentu instalacji.
    Jak będzie potrzebny proszę podać adres maila to prześlę schemat.
    Pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    Giulia MY22 Estrema było 156 2x147 166Busso 159...

Domyślnie

Cytat Napisał stanlizak Zobacz post
    Witam,
    (oświetlenie wnętrza (lampa sufit przód i lampy tył) oraz lampy w drzwiach) za zasilanie odpowiedzialny jest bezpiecznik F17 10A na tablicy pod kierownicą. Całość oświetlenia uruchamiana jest przez moduł sterowania czasowego J42 (wygląda jak przekaźnik) zlokalizowany w konsoli środkowej przed dźwignią zmiany biegów.
    Jeśli przy włączonym zapłonie na tablicy przyrządów prawidłowo sygnalizowane są otwarcia poszczególnych drzwi i oczywiście dobry jest bezpiecznik F17 to uszkodzeniu uległ moduł sterowania J42.
    Oczywiście polecam zapoznanie się ze schematem elektrycznym tego fragmentu instalacji.
    Jak będzie potrzebny proszę podać adres maila to prześlę schemat.
    Pozdrawiam

a ten moduł cały to ten sam co od elektryki szyb ?? czy jakis inny
    ???
    alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    Alfa 166 2.5V6 była; Alfa Gtv 2.0 TS 2001

Domyślnie

Oczywiście moduł czasowy oświetlenia wnętrza J42 nie ma nic wspólnego z modułem zamykania szyb.
    Jest zlokalizowany w tej samej okolicy co moduł zamka i moduł sterowania szybami, na dole konsoli środkowej przed dźwignią zmiany biegów.
    Pudełko podobne do przekaźnika, przychodzą do niego następujące przewody (oznaczenie nóg i kolory przewodów zgodnie ze schematem):
    - 30 - czarny - masa,
    - 86 - czerwony - +12 po bezpieczniku F17,
    - 87A - biało/żółty - impuls sterowania z zamka centralnego,
    - 87 - pomarańczowy - wyjście na wszystkie lampki (włącza przez podanie masy),
    - 85 - biały - wyjście na moduł tablicy (kontrolka otwarcia drzwi).
    Pozdrawiam

Załatwiacz
    Gość

Domyślnie

Koledzy bo ja mam taki problem ze swiatlami wstecznego ze nawet po zwarciu wiazki od czujnika w skrzyni dalej mi wsteczne nie swieca :/ moze wie ktos co to moze byc ? Wiazke do klapy mam juz przelutowana i zarowki tez sprawne :/ jest moze jakis przekaznik ?

Użytkownik Świeżak Avatar krisss81
    Mieszka w
    Bolesławiec,Złotoryja
    Auto
    była alfa 166 2,4 JTD 2001 , jest Alfa 159 1.9jtdm 180km :)

Domyślnie

Witam.widze z tym oświetleniem to nie tylko ja mam prblem,umnie tez niedziała jak otwieram drzwi i nie działają lamki w drzwiach noi jeszcze niemam kierunków ale na desce,nie wyswietla mi a na zawenatrz działa.Jeszcze wsumie nie badałem tego ale słyszałem ze jest przekaznik od pasarzera pod nogami i on moze nam pomóc.pozdrawiam

Użytkownik Świeżak Avatar krisss81
    Mieszka w
    Bolesławiec,Złotoryja
    Auto
    była alfa 166 2,4 JTD 2001 , jest Alfa 159 1.9jtdm 180km :)

Domyślnie

Witam.zaglądnąłem do tego boczku od pasarzera i okazuje sie ze mam cały przepalony przekaznik szary razem z wtyczka,pytanie czy ktos ma takiego na zbyciu chetnie odkupie
    pytanie jeszcze mam czy ten przekaznik ma cos wspulnbego z klimą bo cos przestała s\działać?? czy od klimy sa jakies inne? pozdro