Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Temat: Warsztat w Anglii - chcą wymienić jakąś część koło drążka kierowniczego (1000 funtów)

Thaned
    Gość

Domyślnie

znalazł ktoś pasujący drązek?? dziś do mojego sw 159 były przymierzane 2 drążki i okazało się że średnica gwintu jest za mała w stosunku do tego co mam zamontowane ma być 20mm--a na zamienniku jest 18 i mam kłopot

rbt2005
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Thaned Zobacz post
    znalazł ktoś pasujący drązek?? dziś do mojego sw 159 były przymierzane 2 drążki i okazało się że średnica gwintu jest za mała w stosunku do tego co mam zamontowane ma być 20mm--a na zamienniku jest 18 i mam kłopot
    poszukaj tutaj

Thaned
    Gość

Domyślnie

wielkie dzięki--luzy mam straszne,ale wg niektorych (np fiat) moja przekladnia jest nierozbieralna echh dobrze ze jest to forum

rbt2005
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Thaned Zobacz post
    wielkie dzięki--luzy mam straszne,ale wg niektorych (np fiat) moja przekladnia jest nierozbieralna echh dobrze ze jest to forum
    heh, gdzieś to już słyszałem (Alfa Romeo UK)

Condelone
    Gość

Post Zawieszenie problem

Cytat Napisał irek Zobacz post
    Sama przekladnia kosztowala 540f a robocizna 700f steering column jak chcesz mozemy porozmawiac przez telefon
    Koledzy mam do Was pytanie w spr. zawieszenia.
    W mojej AR w momencie znaczego przyspieszania lub tez skręcania kierownicą w prawą stronę na postoju, kierownica dostaje lekkich, mikrodrgań - odczuwalnych pod ręką. Wydawało mi się ze to kwestia opon - ale okazuje się ze opony nie są problemem. Wstępnie mechanich wskazał na półoske ( ponad 1.200 pln
    Czy spotkaliście się z takim problemem, co to może być, nie wspomnę o wodzie na podłodze w nogach pasażera.
    POzdro

Thaned
    Gość

Domyślnie

jutro się zapytam magików i Ci napisze--natomiast moja prywatna obserwacja --to są auta które dopiero teraz przechodzą na serwisowanie "garażowe" czyli nie ASO a serwisy prywatne i nawet "specjalisci" od AR mają kłopoty z doborem częsci , sam byłem w szoku-- na na najnowszej wersji epera jest z 8 rodzajów przedniego zawieszenia do 159

pitt24
    Gość

Cool

Cytat Napisał Condelone Zobacz post
    Koledzy mam do Was pytanie w spr. zawieszenia.
    W mojej AR w momencie znaczego przyspieszania lub tez skręcania kierownicą w prawą stronę na postoju, kierownica dostaje lekkich, mikrodrgań - odczuwalnych pod ręką. Wydawało mi się ze to kwestia opon - ale okazuje się ze opony nie są problemem. Wstępnie mechanich wskazał na półoske ( ponad 1.200 pln
    Czy spotkaliście się z takim problemem, co to może być, nie wspomnę o wodzie na podłodze w nogach pasażera.
    POzdro
    drgania w trakcie jazdy -półośka? - ok, ale na postoju półośka się przecież nie kręci.W trakcie jazdy przy skręcie w prawo też tak mam (mikrodrgania) .Póki co jeżdżę i nie będę się tym przejmował,chyba,że się nasili.Co do wody na podłodze to znajduje się w przedniej części czy bliżej drzwi? jeśli bliżej drzwi to polecam sprawdź uszczelkę dolną pod drzwiami. Ja zawsze po opadach deszczu otwieram drzwi i wypuszczam wodę,która na uszczelkach właśnie w tamtym miejscu się dziwnie gromadzi.Jeśli tego nie zrobię to woda potrafi wtedy spłynąć do środka...

Condelone
    Gość

Domyślnie

OK, wolałbym się nie przyzwyczajać do drgań ale zobaczymy natomiast co do wody to okazuje się najprawdopodobniej że jest to usczelka z mastyki paemkowej na blaszy która jest zkręcana z poszyciem drzwi. ???
    Dzisiaj rozebrał mi drzwi fachowic, i w miejscu gdzie chowany jest mechanizm do otwierani okna, jest blacha wypełniające poszycie. skręcana jest i uszczelniana taką specjalną pianką, moze mastyką . Po całej długości na dole uległa ona zestarzeniu i się rozleciała. Prawdopodobnie to to...? sam nie wiem
    Jak na razie to susze wyścielenie podłogi...

arek21
    Gość

Domyślnie

Witam Was serdecznie,

w moje alfie pojawiły się ostatnio dość wyraźne stuki z przedniego prawego koła. Wydaje mi się, że jest to sprawa amortyzatora, a już napewno układu zawieszenia. Ale daje mi do myślenia to, że stuki nasilają się na równej drodze. Zastanawiam sie nad zakupem kompletnego amortyzatora, ale nie wiem czy kupić używany od jakiegoś kupca, np tak jak tutaj:

http://www.kupieckupi.pl/motoryzacja...-aut-grudziadz

czy kupić nowy. Wiadomo, kazdy z nas kieruję się kosztami, ale nie chciałbym okazać się nieracjonalny kupując sprzęt używany - który może być wadliwy.

A co wy myślicie? Na co zwracać uwagę podczas zakupu używanego amortyzatora?

Pozdrawiam,

Arek

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał arek21 Zobacz post
    Witam Was serdecznie,

w moje alfie pojawiły się ostatnio dość wyraźne stuki z przedniego prawego koła. Wydaje mi się, że jest to sprawa amortyzatora, a już napewno układu zawieszenia. Ale daje mi do myślenia to, że stuki nasilają się na równej drodze. Zastanawiam sie nad zakupem kompletnego amortyzatora, ale nie wiem czy kupić używany od jakiegoś kupca, np tak jak tutaj:

http://www.kupieckupi.pl/motoryzacja...-aut-grudziadz

czy kupić nowy. Wiadomo, kazdy z nas kieruję się kosztami, ale nie chciałbym okazać się nieracjonalny kupując sprzęt używany - który może być wadliwy.

A co wy myślicie? Na co zwracać uwagę podczas zakupu używanego amortyzatora?

Pozdrawiam,

Arek
    Głupszego Spamu się nie dało wymyślić?