znalazł ktoś pasujący drązek?? dziś do mojego sw 159 były przymierzane 2 drążki i okazało się że średnica gwintu jest za mała w stosunku do tego co mam zamontowanema być 20mm--a na zamienniku jest 18
i mam kłopot
![]()
znalazł ktoś pasujący drązek?? dziś do mojego sw 159 były przymierzane 2 drążki i okazało się że średnica gwintu jest za mała w stosunku do tego co mam zamontowanema być 20mm--a na zamienniku jest 18
i mam kłopot
![]()
poszukaj tutaj
wielkie dzięki--luzy mam straszne,ale wg niektorych (np fiat) moja przekladnia jest nierozbieralnaechh dobrze ze jest to forum
Koledzy mam do Was pytanie w spr. zawieszenia.
W mojej AR w momencie znaczego przyspieszania lub tez skręcania kierownicą w prawą stronę na postoju, kierownica dostaje lekkich, mikrodrgań - odczuwalnych pod ręką. Wydawało mi się ze to kwestia opon - ale okazuje się ze opony nie są problemem. Wstępnie mechanich wskazał na półoske ( ponad 1.200 pln![]()
Czy spotkaliście się z takim problemem, co to może być, nie wspomnę o wodzie na podłodze w nogach pasażera.
POzdro
jutro się zapytam magików i Ci napisze--natomiast moja prywatna obserwacja --to są auta które dopiero teraz przechodzą na serwisowanie "garażowe" czyli nie ASO a serwisy prywatne i nawet "specjalisci" od AR mają kłopoty z doborem częsci , sam byłem w szoku-- na na najnowszej wersji epera jest z 8 rodzajów przedniego zawieszenia do 159![]()
drgania w trakcie jazdy -półośka? - ok, ale na postoju półośka się przecież nie kręci.W trakcie jazdy przy skręcie w prawo też tak mam (mikrodrgania) .Póki co jeżdżę i nie będę się tym przejmował,chyba,że się nasili.Co do wody na podłodze to znajduje się w przedniej części czy bliżej drzwi? jeśli bliżej drzwi to polecam sprawdź uszczelkę dolną pod drzwiami. Ja zawsze po opadach deszczu otwieram drzwi i wypuszczam wodę,która na uszczelkach właśnie w tamtym miejscu się dziwnie gromadzi.Jeśli tego nie zrobię to woda potrafi wtedy spłynąć do środka...
OK, wolałbym się nie przyzwyczajać do drgań ale zobaczymy natomiast co do wody to okazuje się najprawdopodobniej że jest to usczelka z mastyki paemkowej na blaszy która jest zkręcana z poszyciem drzwi. ???
Dzisiaj rozebrał mi drzwi fachowic, i w miejscu gdzie chowany jest mechanizm do otwierani okna, jest blacha wypełniające poszycie. skręcana jest i uszczelniana taką specjalną pianką, moze mastyką . Po całej długości na dole uległa ona zestarzeniu i się rozleciała. Prawdopodobnie to to...? sam nie wiem
Jak na razie to susze wyścielenie podłogi...
Witam Was serdecznie,
w moje alfie pojawiły się ostatnio dość wyraźne stuki z przedniego prawego koła. Wydaje mi się, że jest to sprawa amortyzatora, a już napewno układu zawieszenia. Ale daje mi do myślenia to, że stuki nasilają się na równej drodze. Zastanawiam sie nad zakupem kompletnego amortyzatora, ale nie wiem czy kupić używany od jakiegoś kupca, np tak jak tutaj:
http://www.kupieckupi.pl/motoryzacja...-aut-grudziadz
czy kupić nowy. Wiadomo, kazdy z nas kieruję się kosztami, ale nie chciałbym okazać się nieracjonalny kupując sprzęt używany - który może być wadliwy.
A co wy myślicie? Na co zwracać uwagę podczas zakupu używanego amortyzatora?
Pozdrawiam,
Arek